RT Edustus - KBC (10 - 1)

Aika: 24.10.2015 13.00
Paikka: Sonkajärven liikuntahalli
Sarja: Miesten 4. divisioona


 Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui KBC. Viime keväänä kolmosesta pudonnut joukkue on leventyneestä rosteristaan huolimatta ollut suurissa vaikeuksissa nelosen tuiskeessa. Avausturneesta joukkueen saldo oli tappio sekä tasapeli ja tänään avauspelissä lähinnä putoajakandidaatiksi arvioitu Ulma otti kuopiolaisilta pisteet lukemin 7-8.

 RT:n kokoonpano muuttui hieman avauspelistä, sillä Jesse joutui lähtemään työesteen takia pois ja avauspelin huilannut huippuketju Lapveteläinen-Taipale-Laitinen jr sekä puolustaja Laitinen sr saapuivat paikalle. Peliin lähdettiin kolmella täydellä viisikolla siten, että SMV:n ja Oton kentät pysyivät ennallaan ja Jussin kentän tilalle otettiin Taipaleen kenttä. Puolustusta vahvistettiin Antilla, Jussilla, Artolla ja Laurilla. Näin saatiin kolme pakkiparia kasaan, kun Arto ja Late pelasivat pelin puoliksi. Ihan puskista herroja Torgoutsa, Kuosmanen ja Rusila ei pakin tontille laitettu, vaan kaikilla on vankka puolustajatausta.

 Valmentaja Simo Kukkola teki jälleen erinomaista työtä ja mies skouttasi KBC:n hyökkäykseenlähtö kuviot joukkueen pelatessa Ulmaa vastaan ja mies laati oikein hyvin toimineen vastataktiikan. RT:n puolustus olikin myrkkyä rellestämään tottuneille KBC-hyökkääjille kun taas siilinjärveläisten hyökkäyspeli oli silmiä hivelevää katsottavaa.

 RT pääsi ottelun alussa 2-0 johtoon Severi Markkasen kahdella reiluun puoleen minuuttiin syntyneelle maalilla ja Henry Taskinen ehti vielä iskeä tauluun 3-0 ennen erätaukoa Oton passista.

 Toisessa erässä edettiin vähän tasaisemmin, vaikkakin RT:n peli oli iloista mutta uhrautuvaa (etenkin omassa päädyssä), kun taas KBC:n otteissa näkyi aavistuksen verran väkisin puristaminen, sekä erän loppupuolella turhautuminen. Kuopiolaiset saivat kuitenkin kavennettua aivan erän loppuun, kun Pasi "penkistä about 200 kg" Martikaisen kuti upposi Mannisen maalin yläkulmaan. Tämä ei kuitenkaan auttanut, sillä Aleksi ja Henry olivat tehneet aiemmin erässä jo maalit mieheen pelin ollessa kahden erän jälkeen 5-1. RT:n puolustuspeli oli todella tiivistä, eikä KBC päässyt varsinaisesti pyörittämään peliä siilinjärveläisten päässä. Myös ylimääräinen tila otettiin mustapaitaisilta kuopiolaisilta pois ja joukkue olikin ajoittain aivan pulassa mm. Risto Huttusen isäntämäisten otteiden kanssa.

 Päätöserä oli, etenkin loppupuolelta, enää muodollisuus. RT teki komeita maaleja ja etenkin Henry-Otto-Aleksi pyörittivät KBC-pakkeja kuin Severi ukkonsa V70-Volvoa Pyylammen liikenneympyrässä lauantai-sunnuntai välisenä yönä. Kuopiolaisilla ei siis ollut mitään sanomista ja RT latoi viimeiseen varttiin pallon vielä viisi kertaa maaliin murskaten KBC:n peräti 10-1!!

 UJ-tähdet:

*** Henry Taskinen

** Severi Markkanen

* Risto Huttunen

 Kokonaisuutena tämä turnaus oli erittäin ehjää pelaamista, roolitukset toimivat ja Simo Kukkolan loistava työ valmennustehtävissä näkyy tuottavan korkojen kanssa! RT jatkaa siis sarjakärjessä, päättyivät loput ottelut miten hyvänsä. Seuran johto ei kuitenkaan edelleenkään avaa takkinsa nappeja tai anna jalkojen irrota maasta, vaan tyytyy jällee toteamaan, että tästä on hyvä jatkaa!!

 Seuraavan kerran edaria testataan kotiturnauksessa, Ahmolla ensi kuun lopulla, mutta siitä lisää infoa lähempänä!!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 002:00Markkanen SeveriTaipale Jori
2 - 002:39Markkanen SeveriLapveteläinen Nico
3 - 013:23Taskinen Henry "A"Karppanen Otto
4 - 022:53Taskinen Henry "A"Ei syöttäjää
5 - 029:09Pentikäinen AleksiHonkalampi Jaakko
5 - 129:31VastustajaVastustaja
6 - 130:50Eskelinen PasiLaitinen Antti
7 - 1 (yliv.)32:41Lapveteläinen NicoMarkkanen Severi
8 - 133:38Eskelinen PasiSoininen Timo "C"
9 - 143:11Taskinen Henry "A"Pentikäinen Aleksi
10 - 144:44Soininen Timo "C"Laitinen Antti
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
32:32Vastustaja2 min
38:27Eskelinen Pasi2 min
Torjunnat:
Manninen Miika: 21 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Karppanen Otto
Hyökkääjä
2Markkanen Severi
Puolustaja
6Laitinen Antti
Puolustaja
7Torgoutsa Arto
Hyökkääjä
11Rusila Jussi
Hyökkääjä
18Huttunen Risto
Puolustaja
19Lapveteläinen Nico
Hyökkääjä
24Taipale Jori
Hyökkääjä
25Laitinen Juuso
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Hyökkääjä
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja