RT Edustus - Apassit (6 - 3)

Aika: 29.11.2015 13.30
Paikka: Siilinjärven Koulukeskus
Sarja: Miesten 4. divisioona


 Edustus järjesti jälleen melkoisen trillerin, kun joukkue kohtasi sarjakakkosena vaanivan Apassit sunnuntai-iltapäivänä. Ottelussa oli panosta, vaikka kausi onkin vielä pahasti kesken. Joukkueiden ero sarjataulukossa oli ennen tätä ottelua 2 pistettä ja kyseessä oli ns. "neljän pisteen ottelu".

 Simo Kukkolan johtama RT lähti otteluun seuraavanlaisilla ketjuilla:

Juha - Otto - Henry, Henri-Jaakko

Juuso - Jori - Nico, Severi-Jesse

Pasi - SMV - Timo, Antti-Lauri

 Lisäksi Jussi oli pukeutuneena varamiehenä... onneksi olikin!!

 Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kumpikin joukkue haki maalipaikkoja, mutta avausmaalia saatiin odottaa reilut 9 minuuttia. Paikkoja toki oli, Jori pääsi kokeilemaan rankkaria, mutta isokokoinen nilsiäläismaalivahti kuitenkin aavisti Räisälän katujen kasvatin aikeet. Apassit pääsi rokottamaan maalin edestä tilanteeksi 0-1. Apassihyökkääjä, joka oli pituudeltaan n. 150cm luistimet jalassa ja sukset päässä, oli viekkaasti livahtanut maalin eteen ja Timo "nilsiän zinedine zidane" Heikkinen pääsi tarjoilemaan kaverille namupaikan.

 RT aloitti takaa-ajon, mutta heti toisen erän alkuun tuli kylmää vettä niskaan. Lupaava hyökkäys kääntyi Apassien vastaiskuksi, josta "mehu" Heikkinen latasi pallon yläkulmaan Manen sormien kautta. Ensimmäinen kavennus syntyi, kun Kehvon pojat pääsivät pahantekoon. SMV lähetti pirullisen kovan maanuoliaisen omalta alueelta kohti maalia ja Timo "tiksa" Soininen iski pallon reppuun. Apassit meni vielä 1-3 johtoon ylivoimalla, kun "zugge" Heikkinen oli jälleen pahan teossa. Divarissa lähes 100 tehopistettä villissä nuoruudessan lapioinut hyökkääjä jakoi namusyötön Harri "harri" Puustiselle, ja tämä nosti pallon takatolpalta börsään.

 Siihen loppui tarjoilu. Ajassa 27.12 loistavasti koko viikonlopun (ja koko kauden!) pelannut Juha "juha" Koljonen iski tärkeän 2-3 kavennuksen! Välissä tuli hieman jobin postia, sillä Jaakko Honkalampi loukkasi jalkaansa, lievästi onneksemme kuitenkin! Mukana ollut Jussi hyppäsi askiin Jaken tilalle tiukassa tilanteessa ja hyvin painetta kestävä Rusila jakoikin ajassa 31.13 herkkusyötön Henry "the great" Taskiselle ja peli oli 3-3!! RT oli tullut kahden maalin takaa tasoihin! Ja tässä kohtaa alkoi maitohappo hiipiä nilsiäläisten jalkoihin. Vain 5 minuuttia edellisestä Juuso "larba" Laitinen tulitti viimein pallon reppuun! Kaksi ottelua ilman pinnoja pelannut Laitisen veljessarjan nuorempi painos oli kyllä testannut ylärimojen lujuutta huolella, mutta nyt hän näytti että pelimies laittaa kyllä pallon maaliin kun tarvitsee!

 Apassit sortui jäähyyn kolmatta kertaa ajassa 42.06 ja RT pääsi yrittämään YV-maalin tekoa. Eipä jäänyt yritykseksi! Asialla jälleen Juuso!! Syöttö Nicolle. Tästä mentii vain 5 sekuntia, kun pallo oli taas Apassimaalissa. Maalintekijänä jälleen Henry. Maali oli hivelevän hienoa katseltavaa: Otto Karppanen lähetti roikkupallon suoraan aloituksesta kohti maalia ja Henry painoi pallon ilmasta sisään!! Tästä ei nilsiäläisporukka enää toipunut ja voitto Rökäletappiolle, ansaitusti!!!

UJ-tähdet:

*** Juha Koljonen

** Henry Taskinen

* Juuso Laitinen

 Viikonloppu oli siis siilinjärveläisten osalta huikea! Ennen kaikkea uskomaton osoitus maagisesta joukkupelistä ja taistelutahdosta!!!

 Vaikka otteluiden voittojen myötä ilmapiiri olikin hyvin onnellinen oli ilmassa myös haikeutta. Severi Markkanen pelasi siis toistaiseksi viimeistä kertaa Rökäletappion paidassa. "Volvo" jatkaa nousujohteista uraansa Kaavin Kaiku-nimisessä joukkueessa kolmosdivarissa. Kiitos "Sevulle" näistä vuosista, parasta mahdollista jatkoa ja tervetuloa takaisin sitten kun sille tuntuu!!!!

 Markkasen lähtö on kova pala, mutta joukkueen rosterissa on runsaasti pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan puolustajan tonttia, joten paniikkinappia ei paineta. Hyvillä mielin löhdetään jatkamaan kautta ja seuraavan kerran pisteitä metsästetään Studentialla 19.12!!!!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 109:19VastustajaVastustaja
0 - 215:09VastustajaVastustaja
1 - 220:00Soininen Timo "C"Venäläinen Saku-Mikke
1 - 325:40VastustajaVastustaja
2 - 327:12Koljonen JuhaTaskinen Henry "A"
3 - 331:13Taskinen Henry "A"Rusila Jussi
4 - 336:28Laitinen JuusoEi syöttäjää
5 - 3 (yliv.)43:06Laitinen JuusoLapveteläinen Nico
6 - 343:11Taskinen Henry "A"Karppanen Otto
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
02:46Vastustaja2 min
25:12Venäläinen Saku-Mikke2 min
29:01Vastustaja2 min
42:06Vastustaja2 min
Torjunnat:
Manninen Miika: 12 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Karppanen Otto
Hyökkääjä
2Markkanen Severi
Puolustaja
6Laitinen Antti
Puolustaja
8Kainulainen Henri
Puolustaja
11Rusila Jussi
Hyökkääjä
14Laaksonen Jesse
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
19Lapveteläinen Nico
Hyökkääjä
24Taipale Jori
Hyökkääjä
25Laitinen Juuso
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Hyökkääjä
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja