PSK - RT Edustus (4 - 11)

Aika: 19.12.2015 17.00
Paikka: Studentia
Sarja: Miesten 4. divisioona

RT kohtasi päivän toisessa ottelussa PSK:n, joka oli harjoitellut maalintekoa pelaamalla 9-9 tasapelin SBL:n kanssa tuntia aiemmin. Siilinjärveläiset olivat saaneet levättyä hyvin kahden tunnin tauon jälkeen ja kokoonpanoon tehtiin pari muutosta:

Sakun ja Oton kentät pysyivät entisellään, mutta Joten kenttään Laurin tilalle tuli Nico ja Lauri siirtyi tässä ottelussa huilanneen Paavon tilalle puolustukseen. Tämän lisäksi Mane meni maaliin ja Ville oli "luukulla".

Tiedossa oli, että PSK pelaisi Ulman tavoin vastaiskupeliä ja joukkue tiedettiin hyvinkin juoksuvoimaiseksi, vaikka kuopiolaisten rosterissa poissaoloja olikin.

RT pääsi ottelussa johtoon ajassa 10:50, kun Jori "reiska" Taipaleen jäätävä pohjelihas ohjasi Nico "stadi" Lapveteläisen syötöstä Jotelle kauden ensimmäisen osuman. PSK kuitenkin pääsi tasoittamaan maskin takaa tulleella viivapommilla aivan erän loppupuolella. Tässä vaiheessa Ville ja Miika olivat pitäneet RT-maalin koskemattomana 77 minuuttia ja 44 sekuntia.

Toisessa erässä sitten tapahtui se mitä odotettiin! Pasi ampui pallon maaliin ja rikkoi 300 pisteen rajan!!! Koko uransa Rökäletappiota edustanut Pasi on tehnyt pelaamissaan 222 ottelussa 190+110=300 tehot! Näin ollen mies rikkonee vielä 200 maalin rajankin, jopa vielä tämän kauden aikana. Onnittelut Pasille huikeasta saavutuksesta! Mainittakoon vielä, että RT:n kaikkien aikojen pistepörssissä ykkösenä olevan "#35":n lähin haastaja, Matti Raussi, on kerännyt 209 pinnaa... Pasi saanee siis nauttia pörssikärkenä olosta vielä tovin... :)

Juhlaa kesti kuitenkin vain reilu 3 minuuttia, kun PSK tasoitti jälleen pienen merkkausvirheen tuloksena maalin edestä. Tästä kuitenkin RT sisuuntui ja jälleen alkoi huima maalishow! Siilinjärveläisert osuivat vielä kolmesti ennen erätaukoa PSK:n jäädessä nollille.

Päätöserään lähdettiin siis RT:n johtaessa 2-5 ja päätösvartti olikin viimeistä viittä minuuttia vaille siilinjärveläisten hallussa. Peräti 6 maalia päätöserän ensimmäiseen viiteen minuuttiin pudotti hyvin taistelleet kuopiolaiset kelkasta. Viimeisellä vitosella tulikin sitten hieman lunta tupaan. Ensin Henry loukkaantui, eikä pystynyt jatkamaan peliä, sitten Antti "C" Laitinen joutui jäähylle ajassa 39:56 ja heti perään alivoimalla purkupallon ampunut Pasi sai 5 minuutin jäähyn, koska hänen mailansa osui PSK-pelurin päähän. Mailan osuessa päähän seuraa automaattisesti vitonen, oli sitten kuinka tahaton teko kyseessä. RT joutui siis pelaamaan 5 vs 3 alivoimaa ja alivoimaa koko viimeisen 5 minuuttia. PSK pääsi kaunistelemaan lukemia kahdella osumalla, mutta RT:n alivoima oli etenkin 5 vs 3 tilanteessa oikein hienoa katsottavaa maalista huolimatta.

Ottelun UJ-tähdet:

*** Otto Karppanen

** Juha Koljonen

* Juuso Laitinen

Edustus siirtyy näin sarjan piikkipaikalta joululomalle ja palaa pelihommiin tammikuun puolella!