RT Edustus - SK Seger (9 - 7)

Aika: 7.2.2016 14.00
Paikka: Iisalmen liikuntahalli
Sarja: Miesten 4. divisioona


 Päivän toiseen otteluun vastaan asettui kokeneista pelimiehistä koostuva SK Seger, joka oli ennen tätä turnausta lohkossa sijalla 3. Tiedossa oli, ettei helppoa ottelua olisi tulossa... kaikkea muuta kuin helppoa tämä olikin!

 Otteluun lähdettiin hieman modatulla rosterilla, sillä Ripa joutui häipymään paikalta ja kasassa oli siis kolme hyökkäyskenttää ja viisi pakkia. Ainoat muutokset olivat olivat Laten ja Juhan sekä Manen ja Villen vaihto päikseen. (Tuskin olisi Simo "koutsi" Kukkola aavistanutkaan, että miten nerokas tuo Laten ja Juhan vaihto olisikaan!)

 Ottelu alkoi suhteellisen normaalisti, mutta hyvin pian alkoi hahmottua kupletin juoni: Maalintekokilpailuhan tästä tulisi! Tällaisia otteluita ollaan yritetty välttää koko kausi, mutta nyt siihen sitten jouduttiin. Maaleja mätettiin lähestulkoon vuorotellen ja ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemista 3-3.

 Toisessa erässä näytti hetken sille, että ME ollaan taas ME ja homma kääntyy RT:lle. Etenkin SMV:n ketju pelasi huikeaa peliä ja sai koko erän alkupuoliskon luotua loistavia paikkoja. Ajassa 17:10 Saku-Mikke "V*ttu, tämä lattia on p*ska" Venäläinen pommittikin pallon maaliin ja vain about minuutti myöhemmin Taskinen taikoi RT:n 5-3 johtoon! Hyvältä näytti, mutta sitten alkoi vuotaa ja pahasti. Jo avauserässä nähtiin, että Segerin ylivoima oli kovassa iskussa, sillä Jesse "highroller" Laaksonen ehti istua boksissa vain 14 sekuntia, kun pallo oli börsässä! Toisen erän lopulla Jussi lähti istumaan ja tällä kertaa jäähyä ei tarvinnut istua kuin 4 sekuntia ja taas soi! Toiselle erätauolle päästiin kumminkin vielä 5-4 johdossa, mutta pahempaa oli tulossa...

 Päätöserä ehti vanhentua vain NELJÄ (4) sekuntia, kun RT:lle sattui kaamea kämmi omassa päässä ja Seger kiitti harhasyötöstä niittaamalla pelin tasoihin. Ja vain reilu minuutti tästä kuopiolaiset menivät jo johtoon! Tässä vaiheessa ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin vaihtaa veskaria, nimittäin Manen suoritus oli jotakuinkin AIVAN PASKA! Ville tilalle, joukkue hereillä ja taas mentiin! Tässä tilanteessa moni jengi olisi laskenut alleen, mennyt paniikkiin ja hävinnyt pelin. Mutta ei RT, ei tänään!

 Tästä alkoi hurja mylly kohti Seger-maalia ja jotain RT:n dominoinnista kertoo, että Seger sai ainoastaan kolme kutia kohti RT:n maalia erän alun jälkeen.

 Siilinjärveläisten loppukiri olikin komeaa katsottavaa: ensin Pasi "melkein jo 200 maalia RT:ssä" Eskelinen ohjasi Antti "C" Laitisen kudin verkkoon ja peli tasoihin, Lauri "lämäri omasta päästä on aina hyvä" Kuosmanen ampui lämärin omasta päästä ja Juuso "larba" Laitinen ohjasi pallon börsään, 7-6. Juha "hat trick kohta kasassa" Koljonen pommitti Juuson syötöstä 8-6 (tässä välissä sattui pieni uinahdus, josta Seger kavensi vielä tilanteeksi 8-7) ja Koljonen täydensi hattutemppunsa Aleksi "läpiajosta mahalleen" Pentikäisen syötöstä tyhjään maaliin loppulukemat 9-7!

 Saatiin siis kasaan kolme tärkeää sarjapistettä ja kun Apassit hävisi toisenkin ottelunsa, sai RT venytettyä eron nilsiäläisiin jo kuuteen pisteeseen. Pelaamatta on vielä neljä ottelua ja panosta on pelissä edelleen.

 Tämä turnaus oli ehdottomasti opettavainen retki, emme ole voittamaton joukkue. Emme missään nimessä... täytyy myös kyllä sanoa, että emme ole näin luulleetkaan, emme hetkeäkään. Sen verran usein on siilinjärveläiselle salibandyjoukkueelle juotettu karvasta kalkkia aivan sarjojen loppumetreille, ettemme tuollaiseen lähtisi. Joukkueen tahti on ollut käsittämättömän kova, ottaen huomioon lohkon suhteellisen hyvän yleistason ja on aivan normaalia että jossain kohtaa tulee pieni notkahdus. Toki rosterista puuttui isoja nimiä, kuten Karppanen, Kainulainen, Taipale... etenkin puolustuspään johtava sheriffi Kainulainen olisi rauhoittanut tilanteita jo pelkällä läsnäolollaan, mutta aina ei vain voi kaikkia saada mukaan. Mitään en ota myöskään pois vastustajien hyvistä otteista, mutta pystymme toki parempaan. Ja jos notkahdus tarkoittaa kahta normaalia heikompaa peliä, joiden saldo on 3 pistettä, niin se voitaneen hyväksyä.

 Maalivahtien torjunnat ottelussa:

Mane 10/16

Ville 2/3

 Nyt on jälleen kuukauden päivät aikaa tehdä töitä ja hioda kuntoon puutteet. Etenkin ylivoima oli jälleen yllättävän vaisua: 7 kertaa yv:llä, 1 maali. Se on liian vähän. 10 päästettyä maalia kahteen peliin on aivan liikaa! Se että RT oli ennen tätä turnausta päästänyt 17 maalia 10 peliin, oli hieman harhaanjohtava lukema, eihän tuommoista näe edes jääkiekossa kovin usein... mutta kumminkaan noin monesti ei saa omissa soida, veskariosaston täytyy päästä omalle tasolleen pian ja vaikkei kaikkia 10 maalia veskojen piikkiin voikaan laittaa, on tuollaisita kudeista kuitenkin merkittävä osa aiemmin tällä kaudella maalivahtiemme näppeihin jäänyt...

 UJ-tähdet:

*** Juha Koljonen

** Saku-Mikke Venäläinen

* Jaakko Honkalampi

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 104:48VastustajaVastustaja
1 - 105:44Lapveteläinen NicoLaitinen Juuso
2 - 107:14Soininen Timo "C"Venäläinen Saku-Mikke
2 - 209:28VastustajaVastustaja
3 - 210:59Koljonen JuhaTaskinen Henry "A"
3 - 3 (yliv.)13:58VastustajaVastustaja
4 - 317:10Venäläinen Saku-MikkeSoininen Timo "C"
5 - 318:14Taskinen Henry "A"Koljonen Juha
5 - 4 (yliv.)28:39VastustajaVastustaja
5 - 530:04VastustajaEi syöttäjää
5 - 631:22VastustajaVastustaja
6 - 635:07Eskelinen PasiLaitinen Antti
7 - 635:37Laitinen JuusoKuosmanen Lauri
8 - 643:05Koljonen JuhaLaitinen Juuso
8 - 743:25VastustajaVastustaja
9 - 744:27Koljonen JuhaPentikäinen Aleksi
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
13:44Laaksonen Jesse2 min
23:30Vastustaja2 min
28:35Rusila Jussi2 min
40:56Vastustaja2 min
Torjunnat:
Manninen Miika: 10 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
6Laitinen Antti
Puolustaja
11Rusila Jussi
Hyökkääjä
14Laaksonen Jesse
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
19Lapveteläinen Nico
Hyökkääjä
25Laitinen Juuso
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
35Repo Paavo
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Hyökkääjä
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja