SBL - RT Edustus (1 - 8)

Aika: 5.3.2016 17.00
Paikka: Lapinlahden monitoimitalo
Sarja: Miesten 4. divisioona

Päivän toiseen otteluun lähdettiin edellinen voitto täydellisesti nollattuna ja täysin valmiina. Odotettavissa oli kova ottelu, sillä SBL on sarjasijoitustaan parempi joukkue ja heillä oli lisäksi kotikenttäetu.

Ottelun RT-kokoonpano oli muuten sama kuin Apassi-pelissä, sillä erotuksella että Höpö lähti duuniin ja pakkipari olivat Late-Jaakko sekä Pave-Antti.

Ottelu alkoi jälleen RT:n kannalta hyvin ja hyviäkin paikkoja oli, mutta lapinlahtelaisten maalivahti torjui jälleen kerran erinomaisesti. Avausmaali nähtiin vasta 12 minuutin kohdalla, kun loistavasti pelannut Juuso Laitinen vei siilinjärveläiset johtoon. 0-2 maalikin ehdittiin vielä saada avauserään, kun huimassa kevätliidossa lentävä Juha Koljonen teki RT:lle toisen maalin.

Toiseen erään lapinlahtelaiset tulivat kuitenkin kovaa ja kavennus syntyi ajassa 16:16. Tähän myös sitten SBL:n maalien teko loppuikin! RT pääsi tekemään toiseen erään avausvartin tapaan kaksi osumaa, tekijöinä molemmissa SMV. SBL taisteli hienosti, mutta RT:n puolustuspeli oli jälleen omalla tasollaan ja Manekin vaihteeksi torjui laukauksia, joten SBL oli hyvistä paikoista huolimatta suhteellisen aseeton.

Päätöserä olikin RT:n näytöstä ja verkko heilui vastustajan päässä neljä kertaa. Maalin makuun pääsivät Tiksa, Pasi, Juha sekä kolmannen kerran tässä ottelussa, SMV!

RT:n nipusta löytyi jälleen upeita onnistumisia: Paavo Repo pelasi loistavasti puolustuspäässä, Lauri Kuosmanen pelasi kauden parhaan turnauksensa ja etenkin Jaakko Honkalampi piti vastustajien hyökkääjiä lähes pilkkanaan.

Kokonaisuutena tämä ottelu oli ehkä jopa parasta RT:tä koko kaudella! Vaikka miehiä puuttui iso kasa, oli pelihuumori paikallaan. Maltettiin pitää palloa, pelata omaa peliä ja tehtiin yksinkertaisesti sanottuna niitä kuuluisia "oikeita asioita"! Vaikka numerot imartelevatkin RT:tä, eikä SBL ollut todellakaan noin huono kuin 1-8 lukemat voisivat antaa ymmärtää. Siilinjärveläisten peli on juuri nyt huimassa iskussa! Tämä on erittäin hyvä asia, sillä runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua ja sen jälkeen joukkue aloittaa valmistautumisen nousukarsintoihin. Kuntohuipun ajoitus vaikuttaisi siis juuri oikealta!

SMV:n ja Manen "sataset"

Ottelussa rikkoutui myös kaksi hienoa virstanpylvästä, sillä Saku-Mikke sai kasaan 100 pistettä Rökäletappion paidassa! Ja millä tavalla!!! Mies ampui hatullisen maaleja ja pohjusti vahvasti joukkuuen voittoa upeilla otteillaan!

Mane taas pelasi sadanne kerran RT:n paidassa ja miehestä tuli ensimmäinen maalivahti joukkueen historiassa, joka kyseiseen merkkipaaluun yltää. (Tarkennetaan sen verran, että esim. maalivahtina uransa aloittanut Severi Markkanen on myös pelannut yli sata peliä, mutta "Sevun" peleistä suurin osa on pelattu kenttäpelaajana.)