RT Edustus - FB Jopa (nousukarsinta) (4 - 1)

Aika: 3.4.2016
Paikka: Joensuun liikuntakeskus
Sarja: Miesten 4. divisioona

Savo-Karjalan 3. divisioonan nousukarsinnat starttasivat 2.4 lauantaina, kun Vuorelan Veikot ja kuopiolainen SB Netto setvivät välejään Ahmolla. Veikot onnistui nappaamaan voiton ja joukkue säilytti paikkansa kolmosessa, Neton jäädessä neloseen.

Loput pelit pelattiinkin ennakon mukaan IS-Liikuntakeskuksessa, Joensuussa. Rökäletappiolla oli ohjelmassa yksi ottelu ja vastustaja olisi Kalliosuon Sisu tai FB Jopa Joensuusta.

Kaksikon välinen ottelu oli yllättävän selvä ja hienon kauden RT:n lohkossa pelannut KallSi joutui toteamaan kokeneen joensuulaisnipun paremmuuden peräti 7-0 lukemin. Odotettavissa oli siis haastava ja kova ottelu!

Rökäletappio sai kuitenkin liikkeelle vahvan nipun pelaajia ja poissa olivat ainoastaan Otto Karppanen, Risto Huttunen sekä Paavo Repo.

Lisäksi mukana oli Arto Torgoutsa

Maalissa Mika Manninen, varalla Ville Paukku sekä valmentajana Simo Kukkola.

Huikea nippu!

Ottelu alkoi molemminpuolin hieman tunnustellen, sillä kumpikaan joukkue ei ollut toisiaan ennen nähnyt tositoimissa, ainoat analyysit oli tehty liiton tilastojen perusteella.

Jopa oli ottelun alkupuolella hieman aktiivisempi maalipaikkojen suhteen, mutta RT vastasi erän lopulla parilla hyvällä maalitontilla. Avauserä mentiin kuitenkin lukemissa 0-0. Toisessa erässä kumpikin joukkue sai aikaan hyviä maalipaikkoja, mutta maalit olivat edelleen kortilla. Ensimmäistä osumaa saatiin odottaa peräti lähes 28 minuuttia, ennen kuin Jopa onnistui menemään 0-1 johtoon Miika Kinnusen maalilla. Jopa pääsi vastaiskuun ja Kinnunen viimeisteli maalin edestä Tero Martikaisen namupassista joensuulaisten avausmaalin.

Heti perään nähtiin pienehkö ottelun käännekohta: Jopa pääsi heti seuraavasta aloituksesta hieman yllättäen 3 vs 1 hyökkäykseen, mutta ratkaisevassa kohdassa Jopa-hyökkääjän tähtäimen kohdistus oli hieman pielessä ja laukaus meni yli. Tuohon kohtaan 0-2 olisi ollut jo paha, mutta RT kasasi rivinsä ja päätöserään lähdettiin maalin takaa-ajoasemasta.

Täytyy sanoa, että tähän asti Jopa oli pelannut mainion päivän (Kallsi-peli mukaan lukien), mutta Rökäletappio oli tullut voittamaan ja ottamaan sen himoitun paikan kolmosesta! Päätöserää oli pelattu vain 1.41, kun Henry Taskinen tasoitti Aleksi Pentikäisen syötöstä tilanteeksi 1-1! Tässä kohtaa täytyy kyllä nostaa hattua Jopan maalissa hienosti torjuneelle Pasi Immoselle! Mies nimittäin piti maalinsa puhtaana yhteen soittoon peräti 76.41 minnuuttia! Taikuri-Taskiselle ei kuitenkaan Immonenkaan voinut mitään. Heti seuraavassa vaihdossa Jorin kentälle avautui huikea paikka, mutta tämän Jopa-veskari vielä nappasi. Kuitenkin lumipallo oli lähtenyt pyörimään ja 2:51 minuuttia edellisestä maalista Taskinen iski jälleen. Ja komean maalin tekikin! Henry otti ensin kaksinkamppailuvoiton itseään about puolet isommasta Jopa-pelurista laidassa sillä seurauksella, että joensuulainen lähti katsomon puolelle kaataen pari laitaa mennessään (tässä kohtaa tuomareille iso hatunnosto! Äkkinäinen dumari olisi vislannut vaparin tai jopa jäähyn, mutta nämä oikeudenjakajat olivat viivalla. Täysin sääntöjen mukainen kylki kylkeä vastaan kontakti!). Taikuri ajoi maalille, tarjosi Immoselle kahvit ja munkin, sekä taikoi taululle lukemat 2-1!

Vain kolmisen minuutia tästä ja RT iski jälleen! Aleksi Pentikäinen rokotti maalin edestä sadatta otteluaan RT:n paidassa pelanneen Henri Kainulaisen syötöstä jo 3-1! Jopa ei lyönyt vielä hanskoja tiskiin, vaan painoi päälle ja yrittipä joukkue vielä ilman maalivahtiakin tasoitusta mutta RT-puolustus kesti upeasti. Viimeinen niitti nähtiin ajassa 44:58, kun kaikkien aikojen RT-peluri Pasi Eskelinen ampui pallon tyhjään maaliin Timo Soinisen syötöstä! Tästä alkoi armoton juhlinta (toki ne puuttuvat 2 sekuntia käytiin pelaamassa alta pois!). Rökäletappio oli noussut 3. divisioonaan peräti 17 vuoden tauon jälkeen!!!

Kokonaisuutena aivan huikea ottelu, jossa joukkueella ei ollut pienintäkään epäilystä etteikö tämä kääntyisi. Pelihuumori oli aivan huikealla tasolla ja monilta osin nähtiin kauden parasta Rökäletappiota!

Henrin 100 ottelua

Ottelussa rikkoutui myös yksi rajapyykki, kun varakapteeni ja puolustuksen luottomies Henri "Höpö" Kainulainen sai täyteen 100 ottelua Rökäletappion paidassa! Onnittelut Henrille rajapyykin rikkomisesta!