RT Edustus - FB JoPa (9 - 2)

Aika: 24.9.2016 11.00
Paikka: Ylä-Pyörön koulu
Sarja: Miesten 3. divisioona


 17 vuotta ehti vierähtää edellisestä Rökäletappion 3. divisioonakaudesta. Tuona aikana Siilissä on tapahtunut paljon, mm. ATK-alan erikoisliike Mikro-Serveri on vaihtanut sijaintia viisi, tai jopa kuusi kertaa kylän keskustassa, Kuilun montun puuportaat ovat alkaneet natista ja heilua (tämä voi myös johtua kirjoittajan elopainon "lievästä" noususta viimeisen 18 vuoden aikana) sekä Pyylammen kiekkokentän ruosteiset jääkiekkomaalit on viimein vaihdettu vuosien toivomisen jälkeen uusiin.

 No, tänään oli sitten se päivä kun Rökäletappio teki paluun kolmoseen! Ja minkälainen päivä tämä joukkueelta olikaan!

 Avauspelissä vastaan asettui joensuulainen FB JoPa, jonka siis kohtasimme tiivistunnelmaisessa nousukarsintaväännössä viime keväänä. Tuolloin peli oli todellinen trilleri, joka ratkesi vasta päätöserän loppupuolella. Odotettavissa oli tiukka vääntö ja JoPaa lähdettiin haastamaan näillä kentillä:

Koljonen - Pentikäinen - Taskinen

Paananen - Kiiski - Jansson

Laitinen jr - Taipale - Soininen

Kainulainen - Lihavainen

Rusila - Venäläinen

Kuosmanen - Laitinen

Varalla olivat: Mikkonen ja Eskelinen. Myös Torgoutsa oli paikalla ja mies avusti Kukkolaa koutsaushommissa.

Maalissa Paukku, varalla Manninen

 Juuri ennen ottelua "vilttikentässä" operoineet ikämiehet Eskelinen ja Manninen puivat, että "tässä pelissä suattaapi muuten tulla muutama börsä enempi, kuin siinä kevään karsinnassa"... no, eivät olleet veteraanit väärässä. Ottelu alkoi RT:n kannalta hurjalla tykityksellä, kun jo ajassa 03:05 Henry "Tase" Taskinen taituroi RT:n johtoon Juha "tänään tulee muuten monta syöttöä" Koljosen syötöstä! Ensimmäinen reilu 8 minuuttia olikin aivan jäätävää ilotulitusta ja RT mätti tuossa ajassa peräti 4 maalia ja JoPa oli sillassa! Maalinteossa onnistuivat "Tasen" lisäksi Aleksi "Pena" Pentikäinen Mikael "Miksu" Lihavaisen passista, maali oli ylivoimamaali ja syöttöpinna "Lihiksen" ensimmäinen RT-pinna! Muut maalit tekivät Timo "Tiksa" Soininen Jori "Jote" Taipaleen syötöstä ja Juuso "Larba" Laitinen "Tiksan" passista. Tämä syöttö oli muuten myös Timon 100. piste Rökäletappion paidassa!! Onnea, Timo!

 Toiseen erään lähdettiin RT:n 4-0 johdossa ja toisella vartilla homma hieman tasoittui sekä 3 koppia avauserässä ottanut Ville "Huttunen" Paukku pääsi esittämään useita loistokoppeja. Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia, molemmat RT:n tekeminä ja tekijöinä kunnostautuivat jälleen Taskinen (Koljonen) ja Ville "Janssoni" Jansson (Lauri "Late" Kuosmanen).

 Päätöserän alkuun ottelussa kotijoukkueena pelannut RT joutui alivoimalle, kun "Tase" komennettiin boksiin väärästä etäisyydestä. JoPan ylivoima pyöri vaarallisesti ja Ville venyi jälleen huippupelastuksiin, mutta kertaalleen vierailijat pääsivät miesylivoimalla uittamaan pallon reppuun. Jukka Kinnunen ampui pelivälineen millimetrin tarkasti aivan RT-maalin hattuhyllylle, juuri kuten Juhani "Tami" Tamminen sanoisi, siihen "kenkälaatikon" kokoiseen pieneen tilaan. RT:n kuitti oli nopea kuin Siilinjärven pysäköinninvalvojat, sillä peli ehti jatkua vain 7 sekuntia ja pallo oli vastapuolen börsässä! Maalista vastasiva Laitinen jr (Soinen) Tilanne oli jo 7-1. Maaleja kuitenkin nähtiin lisää, sillä kapteeni Antti "Slaikka" Laitinen pommitti ajassa 37:18 hyvän ohjurin maalille ja Jori "Jote" Taipale ohjasi vuosien pesäpallotaustan tuomalla varmuudella kuulan ilmasta pussiin, 8-1. Seuraavaksi iski Janssonilla vahvistettu ex-KSS-tutkapari Timo "Tipe" Kiiski-Aki "Aki" Paananen: todella upea maali, jossa miltei koko ketju oli mukana ja tilanne lähti vielä Villen jäätävästä jalkaseivistä omalla alueella. JoPa sai vielä kaunisteltua numeroita, kun RT lahjoitti käytännössä maalipaikan keltapaidoille ja loppulukemat siis 9-2! Hyvä aloitus!

 Ottelun Uutis-Jousi-tähdet:

*** Lauri Kuosmanen

** Timo Soininen

* Ville Paukku

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:05Taskinen Henry "A"Koljonen Juha
2 - 0 (yliv.)05:42Pentikäinen AleksiLihavainen Mikael
3 - 005:52Soininen Timo "C"Taipale Jori
4 - 008:12Laitinen JuusoSoininen Timo "C"
5 - 019:47Jansson Ville Kuosmanen Lauri
6 - 027:55Taskinen Henry "A"Koljonen Juha
6 - 131:44VastustajaVastustaja
7 - 131:51Laitinen JuusoSoininen Timo "C"
8 - 137:18Taipale Jori Laitinen Antti
9 - 138:46Paananen AkiKiiski Timo
9 - 239:47VastustajaVastustaja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
03:59Vastustaja2 min
28:22Lihavainen Mikael2 min
31:25Taskinen Henry "A"2 min
41:10Kuosmanen Lauri2 min
Torjunnat:
Paukku Ville: 22 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
6Laitinen Antti
Puolustaja
8Kainulainen Henri
Puolustaja
11Rusila Jussi
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
24Taipale Jori
Hyökkääjä
25Laitinen Juuso
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
28Paananen Aki
Hyökkääjä
29Kiiski Timo
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
49Lihavainen Mikael
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
88Jansson Ville
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja