Kaavin Kaiku - RT Edustus (5 - 1)

Aika: 17.9.2016 11.15
Paikka: Studentia
Sarja: Suomen Cup


 Rökäletappion historiallinen Suomen cupin 2. kierroksen turnaus pyörähti käyntiin Kaavin Kaikua vastaan Studentian parketilla ja panoksena oli ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan 3. kierrokselle!

 Lähtökohdat eivät olleet aivan RT:n puolella sillä ukkoa puuttui aikamoinen läjä ja isosta rosterista huolimatta joukkue joutui lähtemään peliin totutun kolmen täyden viisikon sijaan kolmella hyökkäyskentällä sekä kahdella pakkiparilla.

 Tällaisilla koostumuksilla lähdettiin haastamaan Kaikua:

Koljonen - Pentikäinen - Taskinen

Paananen - Taipale - Kiiski

Eskelinen - Venäläinen - Soininen

Kuosmanen - Honkalampi

Repo - Laitinen

Paukku (Manninen)

 Ottelun alku oli suhteellisen tasainen, mutta jo ajassa 06:32 Kaiku pääsi karkaamaan johtoon, kun RT:n syöttö katkaistiin keskialueella ja susilauman Ville "penkistä 100 kg yhdellä kädellä" Miettinen ampui pallon aivan RT-maalin yläristikkoon! Jatkoa seurasi vajaan minuutin jälkeen, kun huikean liigaurankin tehnyt Juhani "Pöysti" Tuomainen onnistui  hiipimään tyhjään tilaan RT-pakkien ohi ja mies sijoitti pallon tarkasti suoraan syötöstä jälleen aivan maalin yläpeltiin. Sitten toisen erän alussa tapahtuikin jotain todella ihmeellistä... RÖKÄLETAPPIO PÄÄSI YLIVOIMALLE!!! Uskomatonta, mutta totta! 1. kierroksen turnauksessa dumarit jakoivat penaltia suhteellisen miedosti 37 minuuttia RT:lle ja 0 vastustajille! Toki tuosta määrästä 25 minsaa meni samalla jampalle, mutta ilman sitäkin tilanne oli 12-0!

 Tilanteesta tuomittiin myös rangaistuslaukaus, joka on ollut hieman nihkeä juttu RT:lle, sillä edellisen rankkarimaalin on pussittanut Jori "Jote" Taipale kaudella 2013-2014. Tuolloin Jote höpötteli Postimies & Pojat-nimisen porukan veskarin Grilli Pikkirillin tiskille ja nosti pallon yläbörsään!

 Tällä kertaa pilkkua lähti ampumaan siilinjärveläisen salibandyrodun huikea ilmentymä, Pyylammen oma poika, Lauri "Intersport" Kuosmanen. Late siitä syystä, että mies pussitti edellisessä treenien rankkiskabassa kolmesta yrityksestään kaikki reppuun! Nytkin oli lähellä, mutta Kaikun maalissa torjunut Juha "Peku" Pekkarinen sai kuitenkin Siilinjärven Alexista vuonna 1989 15 markalla ostamansa katulätkämaskin pallon tielle... NO GOAL.

 Ylivoimalla saatiin pari paikkaa, mutta ilman tulosta. Ahdinkoa lisäsi seuraavaksi Kaikun 3-0 maali ja vielä aivan erän loppuun tullut miltei masentava vastustajan ylivoimamaali, jossa hienosti torjunut Ville sai pallon eteen ensin kypäränsä, sitten kätensä ja vielä tolppakin ehti väliin, mutta pallo vain vastustamattomasti lirui lopulta maaliin.

 Viimeiselle vartille lähdettiin siis tilanteesta 4-0 ja ohjeet olivat selkeät: palloa maalille ja irtopallot börsään! Vaikka erän alkuun kaveri menikin jo 5-0 johtoon, oli peli-ilme aivan erilainen, kuin kahdessa ensimmäisessä erässä! Nyt oltiin mukana kunnolla ja alun uneliaisuus oli viskattu jonnekin Ahmon lammen syvyyksiin, lukuisten frisbee-kiekkojen sekaan. Yritys ja vahva vääntö palkittiinkin lopulta, kun kapteeni Antti "Slaikka" Laitinen katkaisi Kaikupassin hyökkäysalueella ja Saku-Mikke "SMV" Venäläinen rynni melkoisen mahtisonnin tavoin Kaikupakkien välistä maalille, kuin omaan kotiinsa ja pistipä Kehvon Zuccarello vielä Pekkarisenkin kahville ja lirutti lopulta pallon miltei törkeästi kaavilaisveskarin alta maaliin!

 Ottelun päätöserä oli hyvää peliä ja vastustajaa saatiin jo vavisutettua, mutta joku ihme tässä Kaikussa on... ei vaan näitä jamppoja vastaan lähde, ei sitten millään. No, onneksi pelaavat eri sarjassa...

UJ-tähdet:

*** Saku-Mikke Venäläinen

** Lauri Kuosmanen

* Ville Paukku

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 006:32VastustajaVastustaja
2 - 007:25VastustajaVastustaja
3 - 019:04VastustajaVastustaja
4 - 0 (yliv.)29:01VastustajaVastustaja
5 - 033:20VastustajaVastustaja
5 - 133:31Venäläinen Saku-MikkeLaitinen Antti
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
16:41Vastustaja2 min
25:29Kiiski Timo2 min
28:24Taipale Jori 2 min
40:30Vastustaja2 min
Torjunnat:
Paukku Ville: 19 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
6Laitinen Antti
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
24Taipale Jori
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
28Paananen Aki
Hyökkääjä
29Kiiski Timo
Hyökkääjä
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
35Repo Paavo
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja