SB Welhot Akatemia - RT Edustus (6 - 6)

Aika: 15.10.2016 15.00
Paikka: Joensuun liikuntakeskus
Sarja: Miesten 3. divisioona


 RT matkasi Joensuuhun lauantain kunniaksi ja kiikarissa oli pistesaldon kartuttaminen, vaikka jo entuudestaan hieman siipirikkoinen joukkue koki vielä muutaman takaiskun aivan turnauksen alla. Ennalta sivussa olivat Jansson, Repo, Kukkola, Kiiski ja Kainulainen sekä flunssa esti vielä viime hetkillä Jori "Jote" Taipaleen ja Juuso "Laitinen jr" Laitisen turnausmatkan.

 Mukana oli 2 maalivahtia, 5 puolustajaa ja 9 hyökkääjää. Tällaisilla kentillä lähdettiin haastamaan suora nousu tavoitteenaan kauteen lähtenyttä Welho Akatemiaa:

Juha - Aleksi - Henry

Aki - Jussi - Arto

Pasi - Saku-Mikke - TimoS

Jaakko - Mikael

Lauri - Antti

Jari

Ville maalissa, Miika varalla.

 Kasaan saatiin kaikista poissaoloista huolimatta oikein vahva nippu pelureita ja "aamujäillä" homma näytti oikein pirteälle. Hamulassa mattolalustalla vedetyissä aamutreeneissä oli reilu 10 jamppaa mukana, eli oikein hyvä osallistumisprosentti!!

Tylypahkasta oli paikalle liihottanut about 2 kentällistä harrypottereita, sillä seuran b-junnuilla oli kuulemma peli jossain muualla ja tästä johtuen Welhojenkin nippu oli hieman vajaa. Joukkue oli jonkun edustuksen ukonkin saanut mukaan, mutta onhan tuota isoja nimiä saatu ennenkin pimennettyä.

 Otteluhan alkoi meidän osalta hieman nihkeästi ja Welhot nappasikin kuskin tontin heti kättelyssä ja ennen kuin siilinjärveläiset ehtivät edes herätä puuduttavasta automatkasta, oli peli jo 0-3... reilun 11 minuutin pelin jälkeen. Tämä ei kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaista paniikkia, vaan 12 sekuntia Welhojen kolmannesta maalista saatiin kavennettua peliä Aki "käsiä vaikka muille jakaa" Paanasen toimesta. Aki sai Jussilta hyvän syötön ja about 10 vuotta ylädivareissa maaleja pommittanut maaliruisku veivasi tyylillä vauhdista pallon börsään! 1-3! Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

 Toisen vartin alkuun Welhot meni jo 1-4 johtoon, kun hirveän määrän divaripelejä urallaan pelannut Aleksi "tänään kulkee!" Viinikainen sai lauottua pallon reppuun. Tästä ehti kulua vain 10 sekuntia, kun Etelästä maalaisten joukkoon laskeutunut Arto "en oo pelannu yhtään viime aikoina" Torgoutsa pommitti komean kudin harrypotterveskarin kainalosta sisään ja tilanne 2-4! Tästä mentiin vain 2 minuuttia eteenpäin, kun Juha "ekassa turnauksessa 0+5" Koljonen taiteili kauden ensimmäisen maalinsa ja tilanteessa 3-4 lähdettiin erätauolla. Toisessa erässä peli alkoi jo näyttää hyvälle ja alettiin heräillä, sekä olla SE joukkue joka yleensä tätä logoa paidoissaan kantaa. Myös Ville "Huttunen" Paukku otti jäätäviä koppeja ja antoi meille mahdollisuuden pysyä pelissä mukana.

 Päätöserä alkoi loistavasti, paikkoja saatiin luotua ja ajassa 32:15 Aleksi Pentikäinen laukoi pallon Henry "Tapanin poika" Taskisen jalan kautta Welhomaaliin. Kuopiolaiset yrittivät mussuttaa, että oli potkumaali tai jotain sinnepäin mutta tämähän ei hyvin mukana pelissä olleelle dumariparille mennyt läpi, peli 4-4! Tämän jälkeen nukahdettiin pahasti... vain 17 sekuntia tasoituksesta ja omissa soi. Welhojen FBI:sta pöllimä maalintekokone Teemu Viio laukoi ensin 5-4 ja vain minuuttia myöhemmin Joonas Virta onnistui pujottamaan pallon kiusallisen onnekkaasti loistavasti torjuneen Villen vartiomaan maaliin tolpasta kimmoneesta reboundista.

 Tässä kohtaa monen jengin selkäranka napsahtaisi poikki ja alkaisi lähes törkeyksiin asti menevä sikailu, tuomareille, katsojille, kioskitädille sekä bussikuskille mussuttaminen ja pahimmassa tapauksessa joukkuekavereille rähjääminen... mutta ei meillä. Ei tänään, eikä tällä nipulla KOSKAAN! Pelaamaan oli tultu ja pisteitä haluttiin! Ajassa 41:00 Henry "Tase" Taskinen ampui illan toisen maalinsa Juhan syötöstä ja tilanteeksi 6-5. Välissä ehdittiin myös tappaa Saku-Miken hieman leppoisin perustein saatu kakkonen. Ajassa 42:00 otettiin aikalisä ja askiin asteli 6 peluria. Welhot kävi hieman yllättäen päälle aivan päätylaudasta, mutta Mikael "Miksu" Lihavaisen jäätymättömät kädet pelastivat tilanteen, pallo pelattiin Aleksi kautta vaihteeksi Taskiselle ja maalihan sieltä taas tuli! On se ihme jätkä!!!! 6-6!!!! Huikea nousu ja näihin numeroihin myös peli päättyi! Upea taisto ja ansaituu piste, jota juhlittiin kuin voittoa! Toki vähän jäi mietityttämään, että olisihan tuon voinut voittaakin... Saku pääsi kertaalleen yksi läpi Arton loistavasta syötöstä, SMV ampui myös tolppaan samoin kuin Late... olihan tuossa muutama tontti, mutta niin oli kaverillakin. Ville nimittäin torjui peräti 32 laukausta, kun vastapäässä maalia vartioinut pitkätukka otti ehkä puolet tuosta. Hyvä piste!!

 UJ-tähdet:

*** Henry Taskinen

** Ville Paukku

* Arto Torgoutsa

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 001:53VastustajaVastustaja
2 - 003:09VastustajaVastustaja
3 - 011:07VastustajaVastustaja
3 - 111:19Paananen AkiRusila Jussi
4 - 118:20VastustajaVastustaja
4 - 218:30Torgoutsa ArtoLaitinen Antti
4 - 320:28Koljonen JuhaHonkalampi Jaakko
4 - 432:15Taskinen Henry "A"Pentikäinen Aleksi
5 - 432:32VastustajaVastustaja
6 - 433:45VastustajaVastustaja
6 - 541:00Taskinen Henry "A"Koljonen Juha
6 - 642:12Taskinen Henry "A"Pentikäinen Aleksi
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
36:44Venäläinen Saku-Mikke2 min
Torjunnat:
Paukku Ville: 32 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
6Laitinen Antti
Puolustaja
7Torgoutsa Arto
Hyökkääjä
11Rusila Jussi
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
28Paananen Aki
Hyökkääjä
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
49Lihavainen Mikael
Puolustaja
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
81Mikkonen Jari
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja