Vehve X - RT Edustus (3 - 8)

Aika: 5.11.2016 19.00
Paikka: Studentia
Sarja: Miesten 3. divisioona

Päivän toisessa ja turnauksen päättävässä ottelussa vastaan asettui Vehve X, johon pätevät seuraavat lainaukset: "TAIVAS VARJELE, MITÄ SIELTÄ TULEE!" - Antero Mertaranta ja "Life is like a box of chocolates, you´ll never know what your gonna get" - Forrest Gump.

Siitä syystä, että joukkuetta vastaa on pelattu nyt kolme kertaa kauden aikana ja jokaisella kerralla pukkaa aivan eri ukkoja vastaan. Niin nytkin. X oli kuulemma pulassa koska ringistä puutti jokunen pelaaja ja edustusjoukkueesta oli värvätty joku ihan "nevahööd"-ukko ja Jukka "Jugi" Pellinen jengin avuksi.

Rökäletappiolta puuttui avauspelistään 7 pelimiestä ja tähän peliin tuli vielä yksi poissaolo lisää, kun loistavasti avauspelissä pelannut Henri "RoboCop" Kainulainen joutui lähtemään duuniin. Kapteenina avauspelin viilettänyt Henri luovutti kipparin nauhan Timolle tähän otteluun. Kokoonpanoa "tuunattiin" vielä lisäksi hieman lisää, sillä avausmatsin hieman flunssaisena pelannut Jori "200" Taipale aloitti varamiehenä.

Miika

Eli kahdella sentterillä, kolmella laituriparilla, neljällä pakilla, yhdellä koutsilla, yhdellä huoltajalla (joka oli Ville "nilkka" Jansson), äänekkäällä fanilaumalla (Laten kaverit, muutama Dynamon ukko, vaimoja ja muksuja), yhdellä veskalla sekä Jorilla joka antoi senttereille huiliaikaa, puolusti, hyökkäsi ja istui Sakun jäähyn.

Ottelu alkoi suhteellisen tasaisesti ja kumpikin odotteli varmasti erilaista peliä, kuin päivän avauspelit. X oli kaatanut Josba II:n rumin lukemin ja RT siis FBI:n 4-9.

Pelin avausmaali nähtiin ajassa 05.34, kun X pääsi karkaamaan johtoon nopean kulmavaparin jälkitilanteesta. Vehmersalmelaisten iloa kesti kuitenkin vain reilu 2 minuuttia, kun uskomattoman turnauksen pelannut Aki "Viitasaaren Ovechkin" Paananen ampui pelin tasoihin myöskin upeasti pelanneen Lauri "Pyylammen Jyrki Lumme" Kuosmasen syötöstä. Tästä alkoikin hurja ryöpytys, nimittäin RT latoi pallon 4 kertaa X:n börsään vajaaseen kahteen minuttiin ja siinä kohtaa X-maalissa aloittanut Ville "Jouni Hynynen" Kortelainen lähti vaihtoon. RT toivotti uuden veskan tervetulleeksi käyttämällä pelivälinettä vielä kertaalleen maalissa ja toiseen erään lähdettiin 1-5 johdossa. Erän viimeisen maalin jälkitilanteesta RT:lle tuomittiin kuitenkin 2+10-mallinen jäähy, kun SMV intoutui tuulettamaan Juuso "Laitinen jr" Laitisen tekemää börsää X:n vaihtoaition edessä ja kokenut dumari Jari "Hämppä" Hämäläinen passitti Kehvon samurain boksiin.

Toinen erä alkoi siis alivoimalla ja tällä kertaa kaveri pääsikin rokottamaan kaventaen tilanteeksi 2-5. Hetkeä myöhemmin jäähylle lähti Aleksi "Pena" Pentikäinen rikkeestä maalintekotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rankkari. "Pilkulle" asettui edustuksesta nyysitty Pellinen, joka jäätyi eikä saanut palloa sisään. RT kesti "Allun" jäähyn ja erän loppu olikin tasaista vääntöä. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta vain X onnistui vielä kertaalleen maalin teossa reilun 24 minuutin pelin jälkeen. Erän lopussa X hermoili ja nappasi kaksi jäähyä, joten RT pääsisi aloittamaan päätösvartin tilanteesta 3-5 ja kahden miehen ylivoimalla!

Päätöserä alkoikin parhaalla mahdollisella tavalla, kun Aki pommitti tilanteeksi 3-6, kun erää oli pelattu vain 23 sekuntia. Samalla oli nähtävissä pienehköä väsymystä vastustasjan otteissa ja etenkin Pellinen osoitti turhautumisen merkkejä sillä mies oli keräänyt itselleen lähinnä jäähyminuutteja. RT iski erän loppuun vielä kahdesti Taskisen ja Eskelisen toimesta, joten loppulukemat 3-8 RT:lle!

Kokonaisuutena aivan huikea ottelu ja jälleen pystyttiin osoittamaan että tämä siilinjärveläinen soturihenki kantaa pitkälle! Vaikka miehiä oli sivussa, jätkät ottivat upeasti roolia itselleen hieman vierailla pelipaikoilla ja hermokontrolli pysyi hienosti kasassa.

Koko turnaus oli hieno testi koko joukkueelle ja siitä selvittiin upeasti. Joukkue puolusti mielettömän kurinalaisesti molemmissa peleissä ja ukoilla on varmasti hurja nippu pallon jälkiä arvokkaiden peittojen seurauksena. Esiin on pakko nostaa loistavan komosdivaridebyyttiturnauksen pelannut seuralegenda Paavo "Pave" Repo, joka pelasi avauspelissä todella vakuuttavasti pakkina sekä toisessa pelissä Pasin laituriparina riistäen vastustajilta puolenkymmentä kertaa pallon sekä blokaten useita vaarallisia kuteja.

RT menetti sarjan ykköspaikan hyvistä otteistaan huolimatta, mutta vain maalieron perusteella. Kakkospaikalta jatketaan ja parin viikon päästä pelataankin sitten kotona Ahmolla Veikkojen isännöimässä turnauksessa!

Rajapyykkejä rikkoutui!

Turnauksessa nähtiin useita hienoja rajapyykkien rikkoutumisia:

Jori sai täyteen 200 aikuisten ottelua

Henry rikkoi 50 maalin rajan RT:n paidassa

SMV sai kasaan 50 syöttöä RT:n paidassa

Tiksa rikkoin 50 maalin rajan RT:n paidassa (tämä tapahtui viime turnauksessa, mutta raporttien kirjoittaja oli sen verran pihalla, ettei muistanut uutisoida tätä!)

Miika saavutti 50 voittonsa RT:n paidassa