Veikot - RT Edustus (7 - 7)

Aika: 19.11.2016 15.00
Paikka: Siilinjärven Koulukeskus
Sarja: Miesten 3. divisioona

Rökäletappion ja Veikkojen kohtaamisesta muodostui juuri sellainen kiihkeä trilleri, kuten ennalta saattoikin odottaa. Vastakkain oli kaksi vahvaa, taitavaa sekä kokenutta joukkuetta ja vaikka joukkueiden ero sarjataulukossa olikin useamman pisteen verran, tällä ei ollut juurikaan väliä. Ottelussa nimittäin miteltiin Siilinjärven herruudesta ensimmäistä kertaa sarjaottelun merkeissä.

Molemmilla joukkueilla oli useampia runkopelureita sivussa, mutta kumpikin jengi sai vahvan rosterin liikkeelle. RT lähti seuraavilla kentillä pistejahtiin:

Paukku (Manninen)

Ottelu alkoi odotetusti hieman tunnustellen, vaikka nähtävissä oli että lujaa tullaan myöhemmin menemään. Varovavaisesta alusta huolimatta avausmaali nähtiin jo alle kolmen minuutin pelin jälkeen, kun huikeaa kautta pelaava Lauri "Late" Kuosmanen heitti vaarallisen roikkupallon maalille ja koko lohkon pistepörssin kärkipaikalle noussut Henry "Tase" Taskinen iski pallon ilmasta pussiin.

Tämä olikin erän ainoa maali, vaikka etenkin Veikoille tarjottiin tontteja pistää peli tasoihin, mutta Ville "Punkku" Paukku nappasi upeita ja tärkeitä torjuntoja.

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua: hetkeä aiemmin yläputkea kolauttanut Pasi "35" Eskelinen komennettiin jäähyboksiin ja Veikot rokottikin pelin tasoihin tarkan viivakudin upotessa Villen varusteiden kautta maaliin.

Vajaa minuutti edellisestä RT siirtyi taas johtoon Kuosmasen hieman onnekkaalla kudilla, joka muutti suuntaa muutamaankin otteeseen ennen kuin päätyi Veikkomaaliin.

Erän lopulla alkoikin sitten melkoinen coast to coast-hurjastelu, juuri sellainen jota pyrittiin välttämään. Maalintekokilpailuissa on yleensä vaarana, että lopuksi saadaan hopeiset mitalit kaulaan... Maaleja nähtiin molemmissa päissä ja päätöserään lähdettiin RT:n johtaessa kamppailua 3-5. Jotain muuta joukkuetta vastaan tämä johto voisi olla turvallisen tuntuinen, mutta Veikoilla on huimia meriittejä tasoihin tai jopa voittoon nousemisessa viimeisten varttien aikana. Varuillaan siis oltiin... vai oltiinko?

Päätösvartti olikin ainakin hyvinkin yleisöön menevää salibandya ja maaleja jälleen tuli! RT:n johto kaventui yhteen maaliin ajassa 36:36, mutta Kehvon samurainakin tunnettu Saku-Mikke Venäläinen vei RT:n jälleen kahden maalin johtoon nostamalla pallon Veikkomaalin kattoon hävyttömän komeasti vain n. 20 sekuntia edellisestä. Kuitti tuli kuitenkin, kuten tässä pelissä oli ominaista - heti. Vain 8 sekuntia Sakun maalista Veikkojen Lauri Vehniäinen rynnisti kirjaimellisesti RT-pakkien sekä Villen yli kuin norsu posliinikaupassa ja survoi pallon reppuun. Veikot tuli tasoihin 3 minuuttia myöhemmin ja tässä kohtaa Simo "koutsi" Kukkola otti aikalisän ja porukan kierroksia laskettiin alas. Viimeinen minuutti tarjosikin sitten draaman kaarta ihan urakalla! Vehniäinen otti hieman turhan hyökkäyspään jäähyn kolatessaan etunimikamansa Kuosmasen RT:n vaihtoaitioon. Ylivoima käytettiin ja "kone" Koljonen tarjoili "Allu" Pentikäiselle paikan, josta mies vei RT:n 6-7 johtoon! Vajaa minuutti jäljellä! Eipä riittänyt... Veikot jyräsi RT:n alueelle ja tuloksena lähivapari, josta "Vihreät kuninkaat" survoivat tasoituksen vain 3 sekuntia ennen peliajan loppua! Hurjaa dramatiikkaa.

Ottelu ei missään nimessä ollut parasta RT:n osaamista ja tasapeli tuntui alkuun pettymykseltä... kuitenkin täytyy muistaa, että olemme nousijajoukkue ja tuokin peli kasvatti pistesaldoamme sarjataulukossa! Tulos kertoo myös sarjan tasaisuudesta ja siitä että kuka tahansa vastustaja on ilman muuta vaarallinen tässä lohkossa!

Rökäletappio haluaa kiittää mahtavaa yleisöä! Paikalla oli suurin katsojamäärä, mitä esim. allekirjoittanut on Rökäletappion otteluissa koskaan nähnyt näiden 8 kauden aikana joina hän on RT:n väreissä edustanut, KIITOS!!

Huomenna jatketaan klo 11 ja vastaan asettuu In-Team!