FB JoPa - RT Edustus (4 - 4)

Aika: 17.12.2016 14.00
Paikka: Iisalmen liikuntahalli
Sarja: Miesten 3. divisioona


 Edustuksen kausi saavutti puolivälin, kun joukkue kohtasi Iisalmen liikuntahallissa päivän avausväännössään FB JoPan. Kauden avauspelissä RT moppasi joensuulaisilla lattiaa ja vei pisteet lukemin 9-2... nyt ei todellakaan odotettu samanlaista ilotulitusta, kuin Petosen parketilla, vaan lähinnä samanlaista tasaväkistä vääntöä kuin viime keväänä nousukarsintaottelussa Joensuussa. Kova vääntöhän pelistä tulikin!

 Otteluun päästiin lähtemään hyvistä lähtökohdista, sillä pelaajia oli enemmän kuin kolmeen viisikkoon mahtui ja tällaisilla kentillä lähdettiin pelaamaan:

Aki - Aleksi - Henry

Juuso - Jori - TimoK

Pasi - Saku - TimoS

Henri - Jaakko

Lauri - Jussi

Jari - Antti

VilleJ ja Arto aloittivat varamiehinä, maalissa oli Miika ja varaveskarina VilleP

 Ottelu alkoikin pirteästi molemmilta joukkueilta, sillä jo alle kolmen minuutin pelin jälkeen molemmat olivat päässeet maalin makuun. RT meni johtoon ajassa 02:46, kun Iisalmen mattoa suunnattomasti arvostava Saku-Mikke "Kehvon samurai" Venäläinen siirsi RT:n johtoon Henri "Robocop" Kainulaisen syötöstä. Kuitti tuli kuitenkin välittömästi, sillä vain 5 sekuntia myöhemmin JoPa tasoitti kun joensuulaislaukaus muutti suuntaa RT-pelurin mailasta ja painui reppuun. Näissä lukemissa mentiinkin erätauolle.

 Toinen vartti alkoi RT:n kannalta loistavasti ja näytti vahvasti että nyt mennään, eikä meinata ja JoPa on sillassa! Erä ehti vanhentua vain 47 sekuntia kun Aki "Aki" Paananen tarjoili Henry "Tase" Taskiselle namutontin ja lohkon maalipörssin kärkipäästä itselleen tontin hommannut maaliruisku lapioi pallon börsään! Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa, kuin 53 sekuntia ja tämä osuma olikin silmiähivelevän hienoa katsottavaa: Juuso "JL25" Laitinen piti JoPan alakertaa pilkkanaan ja jakoi hienon syötön takatolpalle syöksyneelle Jori "Jote" Taipaleelle, joka sai nostaa pallon tyhjään maaliin veskarin ollessa pahasti myöhässä. Tässä vaiheessa näytti todella vahvalle... sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Syötöt alkoivat napsua vastustajan lapaan, peli herpaantui ja kaiken lisäksi JL25 loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken. Tilalle hyppäsi Jansson ja kun kapteeni Laitinenkin oli saanut mailasta käsilleen, oli Artokin käynyt jo tositoimissa.

 JoPa käytti "sudenhetkensä" ja pääsikin kaventamaan RT:n alakerran sekoillessa pahemman kerran, tilanne 2-3. Hetkeä myöhemmin JoPa sai rankkarin ehkä hieman kyseenalaisella tavalla, mutta tästä vielä selvittiin. Kuitenkin rankkaria seurannut ylivoima tuotti tasoituksen, kun vastustajan Sami "Vaakku" Vaakanainen tälläsi RT:n päätyyn pyörimään jääneestä irtopallosta pelin tasoihin jäätävällä rystysmashilla, jollaiseen pystyy mitä luultavimmin vain kaksi ihmistä koko maailmassa (Iiro-Pekka "IP" Airola sekä Timo "RYSTYSMASH" Tolonen) ja tilanne siis 3-3. Erän lopussa JoPa pääsi vielä karkaamaan johtoon ja pääsivätpä joensuulaiset kokeilemaan rankkaria vielä uudemmankin kerran 7 sekuntia ennen erätaukoa, mutta siitäkin selvittiin! Erätauolle lähdettiin siis takaa-ajoasemasta 4-3.

 Päätösvartti oli todella tasaista vääntöä ja ensimmäinen kymppi mentiin ilman lisämaaleja sekä suurempia pelikatkoja. Molemmilla jengeillä oli kyllä paikkansa, mutta tolppia lähemmäs ei vielä tässä kohtaa päästy. Ajassa 40:35 koutsi Simo Kukkola otti aikalisän ja RT lähti rohkeasti hakemaan ratkaisua kuudella kenttäpelaajalla. Jos toisessa erässä metrin syötöt menivät kaksi metriä ohi ja muutenkin pelattiin kuin ala-asteen sählykerhossa, niin nyt ratkaisevilla hetkillä oltiin skarppina. RT malttoi pyörittää, raastaa, hyökätä uudelleen ja uudelleen kunnes lopulta ajassa 43:55 Aleksi Pentikäinen ampui pelin tasoihin Jaakko Honkalammen syötöstä! Viimeisellä minuutilla molemmilla oli vielä paikkoja, mutta summerin soidessa taulussa komeilivat lukemat 4-4. Sinänsä oikeutettu tulos kentän tapahtumien perusteella.

UJ-tähdet:

*** Aleksi Pentikäinen

** Miika Manninen

* Jussi Rusila

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 102:46Venäläinen Saku-MikkeKainulainen Henri
1 - 102:51VastustajaVastustaja
1 - 215:47Taskinen Henry "A"Paananen Aki
1 - 316:40Taipale Jori Laitinen Juuso
2 - 318:00VastustajaEi syöttäjää
3 - 3 (yliv.)20:34VastustajaVastustaja
4 - 328:35VastustajaVastustaja
4 - 4 (yliv.)43:55Pentikäinen AleksiHonkalampi Jaakko
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
20:02Kainulainen Henri 2 min
29:53Venäläinen Saku-Mikke2 min
Torjunnat:
Manninen Miika: 20 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
6Laitinen Antti
Puolustaja
7Torgoutsa Arto
Hyökkääjä
8Kainulainen Henri
Puolustaja
11Rusila Jussi
Puolustaja
24Taipale Jori
Hyökkääjä
25Laitinen Juuso
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
28Paananen Aki
Hyökkääjä
29Kiiski Timo
Hyökkääjä
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
81Mikkonen Jari
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
88Jansson Ville
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja