Josba II - RT Edustus (3 - 4)

Aika: 17.12.2016 18.00
Paikka: Iisalmen liikuntahalli
Sarja: Miesten 3. divisioona


 Päivän toisessa pelissä vastaan asettui Josban nuori kakkosjoukkue, joka on juuttunut lohkon hännille vaikka joukkue onkin pelannut pirteää ja vauhdikasta peliä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Joensuun IS-liikuntakeskuksessa päättyi tasaisen väännön jälkeen RT:n voittoon lukemin 4-1. Josba oli saanut edellisessä pelissään jo hieman maalihanoja auki, sillä joukkue naputti 7 maalia Veikkoja vastaan kuitenkin häviten ottelun lopulta lukemin 8-7. Joukkuehan oli kärsinyt maalittomuudesta pahemman kerran, sillä ennen tätä turnausta esimerkiksi Henry Taskinen oli tehnyt yksin enemmän maaleja, kuin koko Josban porukka yhteensä! Nyt oli kuitenkin selvää, ettei ihan ilmaiseksi pisteitä tulla saamaan.

 Otteluun lähdettiin taas kolmella viisikolla Juuson ja Henrin jäädessä sivuun. Näin lähdettiin liikkeelle:

Aki - Aleksi - Henry

VilleJ - Jori - TimoK

Pasi - Arto - TimoS

Lauri - Jaakko

Jussi - Antti

Jari - Saku

Ville (Miika)

 Joensuussa pelatussa ottelussa nuoriso kävi päälle lähestulkoon päätylaudasta asti, mutta nyt karvaus oli maltillisempaa ja punanuttujen pakka oli huomattavasti tiiviimpi. Myös vaarallisia ja nopeita vastaiskuja osattiin odottaa, mutta silti juurikin vastaiskusta Josba karkasi 1-0 johtoon. Joukkueelle oli kyllä paikkoja useampaankin maaliin ottelun alussa, mutta Ville otti todella isoja koppeja ja piti RT:n pystyssä.

 Ottelu saatiin tasoitettua 10 minuutin kohdalla, kun hienon turnauksen pelannut Aleksi Pentikäinen laukoi Henry Taskisen syötöstä tilanteeksi 1-1. Tässäkin ottelussa näistä lukemista lähdettiin toiseen erään.

 Toinen erä alkoi RT:n kannalta hyvin, kun Timo Soininen survoi Arto Torgoutsan laukauksen reboundin verkkoon ja RT ensimmäistä kertaa johtoon! Peli jatkui tasaisena, mutta Josballe tarjottiin erän puolivälin tietämillä paikka tasoittaa, kun Taskinen lähetettiin jäähylle huitomisesta viideksi minuutiksi... ehkä hieman yliampuva tuomio, mutta ei voi mitään. Alivoima olikin hienoa katsottavaa! Aleksi Pentikäinen tappoi jäähystä todennäköisesti useamman minuutin pelkästään yksin ja muutenkin av-kentälliset onnistuivat Villen varmojen torjuntojen ohella varjelemaan siilinjärveläisten johtoasemaa. Kahden erän jälkeen oltiin edelleen lukemissa 1-2.

 Päätösvartti alkoi RT:n hallinnalla ja hienon pelin pelannut Timo Soininen pääsikin ampumaan illan toisen maalinsa vieden RT:n kahden maalin karkumatkalle Jaakko Honkalammen syötöstä ajassa 37:46. Näissä numeroissa päästiin viimeiselle vitoselle asti, jossa ehkä hieman pääsi hyvä olo puseroon ja takin ylimmät napit napsahtivat auki... tätä seurasi hieman kuriton hyökkäyspään jäähy ja Josban ylivoimamaali, tilanne 2-3. Josba ehti kuitenkin iloita maalin päähän pääsystä vain 14 sekuntia, kun Timo Kiiski pääsi käyttämään tavaramerkkiään, eli maaliin menevää laukausta ja RT johti jälleen kahdella osumalla. Syötön Tipen maaliin tarjoili kapteeni Laitinen. Josba kuitenkin iski heti takaisin ja vain 11 sekuntia edellisestä, joukkue tuli jälleen maalin päähän! RT kuitenkin kesti loppuun asti ja nappasi ottelusta voiton lukemin 3-4!

 Turnaus ei kokonaisuudessaan tarjonnut aivan sitä parasta Rökäletappiota, mutta 3 sarjapistettä lämmittävät ehdottomasti mieltä kaikesta huolimatta. Tämän ja edellisen turnauksen välissä oli lähes kuukausi aikaa ja tuohon väliin olisi ehdottomasti voinut pelata harjoitusottelun, jotta pelituntuma olisi pysynyt paremmin yllä. Toisaalta taas pelaajia oli paljon treeneistä sivussa loukkaantumisten ja työesteiden vuoksi, vuoroja oli peruttu useampaan otteeseen etc. Päivän peleihin voidaan ehdottomasti olla tyytyväisiä ja täytyy muistaa, että olemme nousijajoukkue eli kakkostila lohkossa on ehdottomadti positiivinen yllätys.

 Vähän kuitenkin täytyy tähän loppuun hehkuttaa, sillä Rökäletappio selvitti koko 2016 vuoden ilman ainoatakaan tappiota sarjaotteluissa!! Tästä on hyvä jatkaa ja seuraavan kerran lilavalkoiset ovatkin tositoimissa 15.1.2017 Studentialla!

 Vuoden viimeiset UJ-tähdet:

*** Timo Soininen

** Ville Paukku

* Jari Mikkonen

 Rökäletappion yhteistyökumppani Grilli Pikkirilli palkitsi turnausksen nälkäisimpänä pelaajan Jori Taipaleen!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 004:57VastustajaVastustaja
1 - 110:12Pentikäinen AleksiTaskinen Henry "A"
1 - 217:12Soininen Timo "C"Torgoutsa Arto
1 - 337:46Soininen Timo "C"Honkalampi Jaakko
2 - 3 (yliv.)42:37VastustajaVastustaja
2 - 442:51Kiiski TimoLaitinen Antti
3 - 443:02VastustajaVastustaja
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
19:55Taskinen Henry "A"5 min
41:25Soininen Timo "C"2 min
Torjunnat:
Paukku Ville: 16 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
6Laitinen Antti
Puolustaja
7Torgoutsa Arto
Hyökkääjä
11Rusila Jussi
Puolustaja
24Taipale Jori
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
28Paananen Aki
Hyökkääjä
29Kiiski Timo
Hyökkääjä
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
81Mikkonen Jari
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
88Jansson Ville
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja