RT Edustus - Vehve X (7 - 5)

Aika: 15.1.2017 10.00
Paikka: Studentia
Sarja: Miesten 3. divisioona

Edustusjoukkue avasi vuoden 2017 ottelunsa kauden kuudennessa turnauksessaan Studentian parketilla.

Päivän ja koko turnauksen avausottelussa vastaan asettui periaatteessa hyvinkin tuttu Vehve X, joka majaili lohkon keskikastissa. Periaatteessa tuttu siitä syystä, että joukkue kohdattiin neljättä kertaa kuluvan kauden aikana Suomen cupin ottelut mukaan luettuna. Joukkue tosin on ollut suhteellisen erinäköinen jokaisella kerralla, sillä seassa on hiiviskellyt mm. runsas määrä Vehven edarin miehiä yms muita vahvistuksia ja "vahvistuksia". Tällä kertaa kumminkin joukkue taisi olla liikkeellä ns. omillaan.

RT sai liikkeelle tasan kolme viisikkoa ja kaksi maalivahtia. Tällaisilla kentillä lähdettiin kaatamaan Vehve X:aa:

Peliä ennen kopissa tärkeimpinä teeseinä onnistumiselle julistettiin:

HERMOKONTROLLI (tässä ottelussa ei olisi varaa päästää kaveria ihon alle, eikä ottaa turhia jäähyjä. Jäähyboksista peliä ei voitettaisi, sillä meillekään noita ylivoimia ei ihan helpolla näy siunaantuvan...)

ja

KALJU KIINNI! (tällä taas viitattiin Vehve X:n hieman lyhyemmällä tukkatyylillä ajelevaan hyökkääjävirtuoosiin, Juho Savolaiseen, joka on kerännyt kauden aikana miltei hävyttömät 15+7=22 tehot.)

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja kummallakin joukkueella olisi ehdottomasti ollut käyttöä jaossa olleille pisteille. RT aloitti hieman terävämmin ja neljän minuutin kohdalla Aki Paanasen jäätävä pommi upposi X-maalin alakulmaan. Syötön maaliin tarjoili Jussi Rusila. Jatkoa seurasi pari minuuttia myöhemmin, kun Juha Koljonen tarjoili paikan Henry Taskiselle ja "Tase" iski illan ensimmäisen maalinsa. Tässä kohtaa näytti hyvälle, mutta X sai hieman juonesta kiinni, kun RT:n maalin edessä tapahtuneen irtopallon siivous aiheutti rankkarin Vehvelle. Kyseessä oli jo Saku-Miken "bravuuriksi" muodostunut rike maalintekotilanteessa-tyyppinen tuomio. Tämä oli jo viides kerta tällä kaudella, kun pallo vietiin pilkulle (SMV ei siis ole kuitenkaan aieheuttanut näitä kaikkia!). Lopputulos oli kuitenkin sama, kuin aiemminkin eli RT-veska (Ville, tällä kertaa) veti pidemmän korren!

Vehmersalmelaiset kuitenkin näyttivät vaarallisuuttaan erän loppupuolella ja Ville joutuikin venymään useisiin huippukoppeihin. Pari tarkkaa kutia kuitenkin löysi tiensä maaliin ja erätauolle lähdettiin lukemista 2-2.

Toinen vartti oli RT:ltä vahva esitys ja näytti, että vastustaja alkaa hyytyä. Ensin Aki löysi Timo Kiisken loistosektorilta ja järjettömän määrän maaleja urallaan pommittanut Tipe laukoi RT:n jälleen johtoon. Tase iski seuraavaksi pelin toisen maalinsa ja osuma olikin yksi päivän hienoimmista: Juha laittoi lättysyötön kulmasta maalille ja Henry iski pallon ilmasta reppuun. Siilinjärveläiset osuivat vielä kerran toisessa erässä, kun hienosti molemmissa peleissä taistellut Mikael Lihavainen rouhi pallon itselleen omalla alueellaan, vei pari vastustajaa kahville ja jatkoi pelivälineen Aleksille, joka pommitti pallon X-maalin takakulmaan. Viimeiselle vartille lähdettiin siis lukemista 5-2. Erän puolessa välissä nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun polvivamman kanssa koko kauden tapellut Jari loukkaantui uudelleen ja RT joutui jatkamaan viiden pakin voimin.

Päätöserä olikin sitten aika pitkälti odotetun kaltainen: Vehve käy päälle ja kovaa. Erän alku oli kuitenkin vahva, sillä vain 40 sekunnin pelin jälkeen Jaakko Honkalampi alusti Tasen hattutempun ja tilanne oli 6-2! X tuli kuitenkin peliin mukaan ja iski ylivoimalla tilanteeksi 6-3. RT-pelaaja istui hieman heppoisesti tullutta "väärä etäisyys"-jäähyä tuolla hetkellä ,mutta eipä voi mitään... tästä ehdittiin edetä vain pari minuuttia, kun X iski jälleen. Jäätävän tarkka kuti maskin takaa päätyi RT-maalin hattuhyllylle. RT pääsi kuitenkin iskemään itsensä jälleen kolmen maalin karkumatkalle, kun Aki pääsi Miksun syötöstä yksin läpi ja veivasi pallon tyylikkäästä X-maalivahdin kainalosta reppuun.

Vehve yritti vielä kavennella peliä ilman maalivahtia ja onnistuikin yhden maalin tekemään, mutta RT hoiteli ottelusta pisteet talteen lukemin 7-5!

Ottelussa oli hyvin paljon samaa, kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ja X on ehdottomasti yksi lohkon kovimmista joukkueista ja äärimmäisen vaikea voitettava. Tässä ottelussa RT:n viimeistely oli kuitenkin kaverin vastaavaa hieman terävämpää ja maalivahtipeli kallistui selkeästi siilinjärveläisten suuntaan. "Villejen" taistossa Paukku päihitti selvästi etunimikaimansa Kortelaisen napaten yhteensä 28 koppia, joisata useampi oli ns. iso koppi!