RT Edustus - LeBa jun. (5 - 1)

Aika: 15.1.2017 13.00
Paikka: Studentia
Sarja: Miesten 3. divisioona


 Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui täysin uusi tuttavuus, Leba-96 juniorit, joka on RT:n tavoin sarjanousija. Joukkue oli ennen tätä turnausta tasaisessa lohkon keskikastissa ja tiedossa oli, että joukkue on pelannut hyvinkin tasaisia otteluita miltei kaikkia lohkon porukoita vastaan.

 RT sai otteluun pari vahvistusta, kun Henri Kainulainen ja Jori Taipale saapuivat pelipaikall vahvistamaan joukkuetta.

 Otteluun lähdettiin lähestulkoon samoilla kentillä, pari muutosta kuitenkin tehtiin: Henri otti loukkaantuneen Jarin paikan puolustuksessa sekä Jori pelasi Tiksan ja Janssonin keskellä. Pasi oli varalla ja Miika sekä Ville vaihtoivat rooleja.

 Ottelun alku oli todella hermostunut ja siilinjärveläisten otteet olivat hieman hukassa. Pieni, noin kuuden minuutin mittainen musta hetki kulminoitui vastustajan johtomaaliin avauserän alkupuolella. Pikkuhiljaa syötöt alkoivat kuitenkin löytää oikeaan paikkaan ja touhu alkoi näyttää huomattavasti paremmalta. RT tasoittikin pelin erän loppupuolella Aleksin maalilla ja paluun Rökäletappioon tehnyt Nico vei vielä ennen erätaukoa RT:n johtoon. Toiseen erään siis lukemista 2-1.

 Toinen vartti olikin sitten melkoista coast to coast-hurjastelua ja ehkäpä sekavin erä koko kaudella. Vauhdista huolimatta koko erä mentiin kiikareilla ja päätösvartille lähdettiin edelleen lukemista 2-1.

 Reilulla kahdella ketjulla operoinut Leba jaksoi haastaa hieman runsaslukuisempaa vastustajaansa suhteellisen hyvin ja lisämaaleja saatiinkin odotella miltei viimeiselle vitoselle asti. Vahvan turnauksen pelannut Nico ampui RT:n kahden maalin johtoon Tipen syötöstä ajassa 39:37 ja tässä kohtaa sininuttujen vaihtoaitiosta alkoi kuulua selkärangan rutinaa. Tästä edettiinkin vain vajaa minuutti, kun Leba epäonnistui maalinteossa suhteellisen avoimesta tontista huolimatta ja vastaiskusta Juha rakensi Taselle tontin ja peli oli 4-1! Loistavasti taistellut kolmosketju rakenteli vielä yhden maalin, kun Jansson syötti Tiksan puolittaiseen läpiajoon ja Kehvon Sonni laukoi pallon alakulmaan ja peli oli selvä! RT:lle arvokas 5-1 voitto ja kauden kolmas 4 pisteen turnaus!

 Kokonaisuutena turnaus oli huomattavasti parempi, kuin esim. viime vuoden viimeinen Iisalmen keikka. Toki valmistautuminenkin oli ihan eri luokkaa: Ennen Iisalmen turnausta ukkoa oli telakalla enemmän kuin aiemmin missään vaiheessa, treenejä piti perua, ukkoja oli työreissuissa... etc. Nyt taas treeneissä mentiin todella kovaa isolla osanottajamäärällä  heti joulupyhien mentyä ohi, pelattiin todella opettavainen harkkamatsi Nilsiässä ja ennen kaikkea oltiin täysin valmiita pelaamaan!

 Isona miinuksena turnauksesta jää lapaan Jarin loukki, mutta onneksi myös positiivisia asioita löytyi! Pystyimme jälleen venymään tärkeissä paikoissa, hermo kesti ja ketjukoostumukset toimivat loistavasti! Kahdella ensimmäisellä kentällä oli selkeästi isompi rooli maalien teossa, kun taas kolmosketju raastoi ja karvasi upeasti molemmat ottelut päästämättä yhtään maalia omiin!

 Veskaripeli oli juuri sitä, mitä pitääkin eli helpoilla vedoilla ei kannata edes yrittää maalin tekoa ja puolustuspeli oli todella vahvaa sekä uhrautuvaa. Miksu, Jari, Höpö, Late, Saku, Jussi ja Jaakko riistivät palloja, peittivät pahimmat vedot sekä tekivät jatkuvasti vastustajan hyökkääjien olon epämukavaksi omalla alueellaan. Myös hermokontrolli pysyi hienosti kasassa, vaikka esim ylivoimaa ei saatu taaskaan! Etenkin avauspelissä olisi kyllä ollut paikkaa jakaa niitä kakkosia muillekin, nimittäin muutamien tilanteiden selvyys näkyi todennäköisesti Karppasen Autopesulan palvelutiskille asti!! Mutta taas toisaalta, esim. toisen pelin lopulla, juuri ennen Nicon 3-1 maalia RT-pelurin maila osui Leba-miestä käkättimeen, eli 5 minuutin jäähy olisi ollut täysin aiheellinen (maila kasvoihin tuottaa vitosen, olipa tahallinen teko tai ei), mutta tämä jäi onneksi näkemättä tällä kertaa...

 RT jatkaa lohkossa sijalla 2, pisteen kärjessä porskuttavaa Welhoakatemiaa jäljessä, mutta tasainen keskikasti pelasi sen verran ristiin että ero kolmosena majailevaan In-Teamiin venähti 7 pisteeseen!

 Kausi jatkuu n. kolmen viikon kuluttua Joensuussa ja silloin vastaan asettuvat Welhot Akatemia ja JuPy!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 106:07VastustajaVastustaja
1 - 111:57Pentikäinen AleksiTaskinen Henry "A"
2 - 113:20Lapveteläinen NicoPaananen Aki
3 - 139:37Lapveteläinen NicoKiiski Timo
4 - 140:12Taskinen Henry "A"Koljonen Juha
5 - 144:29Soininen Timo "C"Jansson Ville
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
Torjunnat:
Manninen Miika: 20 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
8Kainulainen Henri
Puolustaja
11Rusila Jussi
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
19Lapveteläinen Nico
Hyökkääjä
24Taipale Jori
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
28Paananen Aki
Hyökkääjä
29Kiiski Timo
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
49Lihavainen Mikael
Puolustaja
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
88Jansson Ville
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja