RT Edustus - JuPy (9 - 5)

Aika: 4.2.2017 18.00
Paikka: Joensuun liikuntakeskus
Sarja: Miesten 3. divisioona


 Päivän toiseen otteluun lähdettiin selkeistä asetelmista: Peli täytyi voittaa, tai muuten edellisen pelin sankariteot valuisivat hukkaan. Voitolla Rökäletappio nappaisi itselleen lohkon ykköspaikan takaisin. JuPy on aina ollut haastava vastus, eikä joukkueen voittaminen ole ollut helppoa... ja helppoa peliä ei missään nimessä odotettu nytkään, vaikka juankoskelaiset olivatkin ottaneet tauluun avauspelissään Lebalta.

 Peliin tehtiin muutama muutos kokoonpanoihin: Jari siirtyi Simon avuksi penkin päähän ja siilinjärveläinen kulttihahmo Lauri "Late" Kuosmanen saapui paikalle, ottaen paikan Arton pakkiparina. Selkävaivasta kärsivä Ville "Kauppaneuvos" Paukku joutui skippaamaan pelin ja hieman vähemmän rikki ollut Mane jatkoi maalissa. Muutoin mentiin samoilla ketjuilla.

 RT sai edellisottelun tapaan salama-alun, kun ajassa Ville "mustekalamies" Jansson ampui pallon maaliin ajassa 00:52 ja tilanteeksi 1-0. JuPy tuli kuitenkin tasoihin vain 18 sekuntia myöhemmin. Vaikka joukkueen vaarallisuus ennalta tiedettiinkin oikein hyvin, olimme silti aavistuksen verran unessa pelin alussa (vaikka mitään ei voi ottaa pois juankoskelaisten taitavalta viimeistelyltä!). Maaleja tehtiin vuorotellen tästä eteenpäin Jorin viedessä kotijoukkueena toimineen RT:n jälleen johtoon kolmen ja puolen minuutin kohdalla. Kuitti tuli kuitenkin jälleen pian, kun RT nukkui omassa päässä ja JuPyn nopea vaparikuvio tuotti tulosta. Erän lopulla meille avautui mahdollisuus ylivoiman muodossa, mutta vahvan pyörityksen sijaan nähtiin hyvin sekava kaksiminuuttinen, joka "huipentui" JuPyn johtomaaliin hetkeä jäähyn päättymisen jälkeen.

 Toiseen erään unihiekat oli kuitenkin saatu silmistä pois, jääpuikot putoilivat käsistä ja touhu alkoi näyttää paremmalle. RT teki 4 maalia putkeen ja karkasi jo 6-3 johtoon, ennen kuin vastustaja pääsi kaventamaan aivan yläkulmaan uponneella kudilla. Toisessa erässä oman pääsn pelaaminen, jota erätauolla painotettiin alkoi toimia, eikä punanuttuja ollut enää niin vapaan RT-maalin lähistöllä kuin pelin alussa.

 Päätöserässä Rökäletappio aloitti maalinteon ajassa 35:03, kun Jussi Rusila ampui komeasti pitkän kierron päätteeksi pallon aivan juankoskelaismaalin yläkulmaan ja RT:n 7-4 johtoon. Kuitti tuli kuitenkin samantien, vain 7 sekuntia Jussin osuman jälkeen ero oli jälleen 2 maalia. Pelin lopussa kuitenkin kolmen kentän raastava jauhaminen tuotti toivotun tuloksen ja Juha sekä Aleksi pääsivät kaunistelemaan loppulukemiksi 9-5.

 Ottelussa nähtiin hieno rajapyykin rikkoutuminen, kun klassinen taitosentteri, Jori Taipale sai kasaan 100 ottelua Rökäletappion paidassa! Mies juhlisti rajapyykkiä pommittamalla 2 upeaa maalia! Onnittelut, Jori!

 Voitto oli äärimmäisen tärkeä ja näiden pisteiden turvin RT siirtyi lohkon kärkipaikalle, ohi Welhojen! Päivän pisteet varmistivat myös sen, että sarjapaikka on nyt varmistettu! Joukkuehan lähti sarjaan tavoitteenaan säilyä suoraan, eli emme siis voi enää pudota putoamiskarsintasijoille, menivät loput ottelut miten tahansa! Varmaa myös on se, että päättyivät loput pelit miten tahansa, on RT varmuudella lohkon kolmen parhaan joukossa!!

 Olemme pitäneet sarjasijoitusten spekulointien suhteen aika matalaa profiilia, eikä lohkotilannetta ole suuremmin kommentoitu julkisesti, mutta jos unohdetaan hetkeksi tuima suhtautuminen tilanteeseen ja spekuloidaan sekä jossitellaan hieman:

 Nythän tilanne on siis se, että Rökäletappio johtaa lohkoa yhden pisteen erolla Welhoihin ja kolmantena olevalla In-Teamilla on kasassa 16 sarjapistettä. Kolmen kärki näyttää siis tältä pisteiden kera:

Rökäletappio 25

_________________________

Welhot 24

In-Team 16

________________________

 Otteluita on jäljellä 4 ja pisteitä siis jaossa 8. RT ei voi pudota enää kakkostilaa alemmas, sillä In-Team voi saada enää 8 pistettä lisää, jos kuopiolaiset voittavat loput pelinsä.

 Lohkon kärkipään osaltahan homma menee siten, että lohkovoittaja nousee suoraan 2. divisioonaan ja sijat 2. sekä 3. pelaavat nousukarsintasarjan 2. divisioonassa sijoille 8. ja 9. sijoittuneita joukkueita vastaan. RT on siis tällä hetkellä kiinni tuossa suorassa nousussa ja mikä parhainta, ratkaisu on niin sanotusti omissa käsissä! Jos kävisi niin, että RT ja Welhot olisivat tasapisteissä kauden päätteeksi, voittaisi RT vertailun, koska siilinjärveläiset ovat keränneet enemmän pisteitä joukkuiden keskinäisistä otteluista. Syksyllähän pelattiin tasan ja nyt RT voitti. Welhojen täytyy siis saada viimeisestä neljästä pelistä ainakin 2 pistettä enemmän kuin Rökäletappio, jos joukkue mielii ryövätä lohkon ykköspaikan itselleen.

 Siilinjärveläisillä on haastava loppuohjelma, sillä seuraavassa turnauksessa Ahmolla vastassa ovat Veikot sekä Leba ja kauden päätösturnauksessa Kontiolahdella vastaan asettuvat In-Team ja FBI. Takin napit pidetään siis visusti kiinni ja jalat tiukasti maassa sekä nautitaan peleistä... tästä tulee upea kauden loppu! :)

UJ-tähdet:

*** Jori Taipale

** Ville Jansson

* Saku-Mikke Venäläinen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:52Jansson Ville Rusila Jussi
1 - 101:10VastustajaVastustaja
2 - 103:31Taipale Jori Jansson Ville
2 - 205:11VastustajaVastustaja
2 - 311:27VastustajaVastustaja
3 - 316:30Taipale Jori Lapveteläinen Nico
4 - 323:33Taskinen Henry "A"Ei syöttäjää
5 - 324:44Venäläinen Saku-MikkeSoininen Timo "C"
6 - 327:19Soininen Timo "C"Kuosmanen Lauri
6 - 428:14VastustajaVastustaja
7 - 435:03Rusila JussiLapveteläinen Nico
7 - 535:10VastustajaVastustaja
8 - 540:12Koljonen JuhaPentikäinen Aleksi
9 - 542:03Pentikäinen AleksiKoljonen Juha
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
09:17Vastustaja2 min
37:18Vastustaja2 min
42:31Lapveteläinen Nico2 min
Torjunnat:
Manninen Miika: 25 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Paukku Ville
Maalivahti
7Torgoutsa Arto
Hyökkääjä
8Kainulainen Henri
Puolustaja
11Rusila Jussi
Puolustaja
18Koljonen Juha
Hyökkääjä
19Lapveteläinen Nico
Hyökkääjä
24Taipale Jori
Hyökkääjä
26Soininen Timo "C"
Hyökkääjä
27Manninen Miika
Maalivahti
35Eskelinen Pasi
Hyökkääjä
41Venäläinen Saku-Mikke
Hyökkääjä
49Lihavainen Mikael
Puolustaja
72Honkalampi Jaakko
Puolustaja
87Pentikäinen Aleksi
Hyökkääjä
88Jansson Ville
Hyökkääjä
91Taskinen Henry "A"
Hyökkääjä
92Kuosmanen Lauri
Puolustaja
-Kukkola Simo
Valmentaja
-Kuosmanen Lauri
Joukkueenjohtaja
-Venäläinen Saku-Mikke
Valmentaja