RT Edustus - Veikot (4 - 8)

Aika: 25.2.2017 10.00
Paikka: Siilinjärven Koulukeskus
Sarja: Miesten 3. divisioona

Kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen lähdettiin isoilla panoksilla. Täysi pistepotti tietäisi sitä, että kauden viimeiseen runkosarjaturneeseen lähdettäisiin lohkon ykköspaikalta ja lohkovoitto olisi omissa käsissä. Edessä oli kuitenkin vielä kaksi haastavaa vastustajaa, joista ensimmäisenä vastaan asettui Vuorelan Veikot.

Otteluun lähdettiin tällaisilla kentillä:

Koljonen - Pentikäinen - Taskinen

Paananen - Kiiski - Lapveteläinen

Jansson - Taipale - Soininen (Torgoutsa ja Eskelinen varalla)

Lihavainen - Honkalampi

Kainulainen - Rusila

Venäläinen - Laitinen

Manninen (Paukku)

RT:n lähtökohdat otteluun olivat erinomaiset, sillä rosterista puuttuivat ainoastaan pari miestä ja kokoonpanosta jouduttiin jättämään kaksi ukkoa varamiehen rooliin.

No, itse otteluhan oli suoraan sanottuna kauden kehnoin. Mitään emme ota Veikkojen suorituksesta pois, mutta pelasimme yksinkertaisesta huonosti!

Avausvartti oli suhteellisen kaameaa sekoilua ja Veikot pääsikin karkaamaan johtoon ajassa 02:22, kun joukkueelle tuomittiin rankkari hieman heppoisesti. Nämä rankkarit ovat jääneet hurjalla prosentilla RT-veskojen näppeihin (tällä kaudella ennen tätä kaikki 6 oli torjuttu) ja etenkin Mane on ollut vahvoilla (mies on poiminut uransa varrella miltei 90% kohtaamistaan pilkuista!), mutta nyt verkko heilahti. Avausmaalista ehti kulua vain pari minuuttia, kun Veikkohyökkääjä katkaisi RT-syötön ja painoi pallon reppuun, 0-2. Avauserän sekoilu seurasi vielä toiseenkin erään, kun kotijoukkue sai hieman turhan hyökkäyspään jäähyn ajassa 15:00 ja Veikot hyödynsikin ylivoimansa puoli minuuttia ennen jäähyn päättymistä.

Rökäletappio pääsi maalin makuun vasta ajassa 22:23, kun Aleksi Pentikäinen laukoi Henry Taskisen passista tilanteeksi 1-3, mutta vain hetkeä myöhemmin nukuttiin taas ja Veikot 1-4 johtoon. Tässä kohtaa RT vaihtoi maalivahtia, mutta vain minuuttia myöhemmin Veikot rankaisi jälleen ylivoimalla. Tilanne 1-5.

Toisen erän loppu alkoi kuitenkin näyttää hetkellisesti hyvälle ja RT tulikin peliin mukaan Taskisen ja Paanasen maaleilla, mutta hyvä lento katkesi jälleen Veikkojen iskiessä ajassa 29:34 tilanteeksi 3-6.

Päätösvartilla RT sai jonkinmoista pyöritystä Veikkopäätyyn, mutta todellisiin huippupaikkoihin ei kuitenkaan päästy, eikä Veikkojen 3-7-maali hirveästi tilannetta auttanut. Siilinjärveläiset saivat vielä kerran kevennettua Taskisen toimesta, mutta Veikot sinetöi pelin rokottamalla tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla.

Kokonaisuutena ottelu oli todella sekava ja kuten aiemmin ilmi tulikin, ehdottomasti kauden heikoin peli. Kaikilla osa-alueilla oltiin hukassa, eikä tämänkaltaisella esityksellä saisi tässä lohkossa pisteitä yhdeltäkään joukkueelta! Siinä mielessä Siilinjärven herruus jäi ansaitusti Veikoille.

Tappio myötä päättyi myös aivan uskomattoman pitkä tappiottomien otteluiden putki, sillä edellisen kerran Rökäletappion edustusjoukkue oli hävinnyt ottelun 28.2.2015 Nilsiässä, kun Juankosken Pyrkivä vei voiton. Putken pituudeksi tuli 33 sarjaottelua ja yhteensä 727 päivää, eli kolmea päivää vaille KAKSI VUOTTA.