In-Team - RT Edustus (3 - 2)

Aika: 11.3.2017 12.00
Paikka: Kontiolahden liikuntahalli
Sarja: Miesten 3. divisioona

Enon "salibandykeidas" toimi Savo-Karjalan 3. divisioonan runkosarjan päätösturnauksen näyttämönä, kun viimeiset ottelut pelattiin ja paikat suoraan nousuun, nousukarsintoihin sekä putoamiskarsintoihin olivat jaossa.

Enohan on alueemme salibandysarjojen entinen mahtipitäjä ja jostain kummallisesta luonnonoikusta johtuen, kyseisen pikkukylän salibandyjoukkueet hallitsivat sarjoja tyylillä vuosituhannen vaihteessa. Allekirjoittanut pääsi vierailemaan tässä samaisessa hallissa jokusen kerran noihin aikoihin ja olihan se touhu komeaa: Seuralla oli edustusjoukkue 1. divarin kärkipäässä, oli A-junnujen SM-sarjajoukkuetta ja pääsipä joku Enon junnujengi mitalinkin syrjään käsiksi parhaimmillaan... nykyään kuitenkin mystinen mahti on romahtanut ja Enolla ei ole ollut enää useaan kauteen ainoatakaan joukkuetta miesten sarjoissa.

Tällä historiapläjäyksellähän ei muuten ole mitään tekemistä tämän päivän tapahtumien kanssa pelipaikkaa lukuunottamatta, joten let´s cut the crap ja mennään asiaan!

Päivän osalta homman juoni oli selvä: piti saada päivän peleistä ainakin yksi piste enemmän kuin Welhojen, jotta suoraan nousuun olisi vielä mahdollisuus. Kaikissa muissa skenaarioissa, joissa RT saisi yhtä paljon tai vähemmän pisteitä tältä päivältä, kuin Akatemia olisi kohtalonamme lohkon kakkospaikka ja nousukarsinnat. Peleihin lähdettiin rennolla meiningillä (tai niin ainakin luultiin, rennosta ei kyllä sitten lopulta ollut tietoakaan!) ja idea oli hoitaa omat pelit tyllillä sekä sysätä Welhoille painetta heidän päiväänsä. Welhothan oli jonkinasteisella hupiukkojengillä liikenteessä (ainakin osittain), sillä rinkiin oli revitty kaikki mahdolliset tuulimyllyn lämmittäjät täydentämään rosteria.

RT starttasi matkaan hyvissä ajoin Toivalan ST1:n, Esson vai minkä olikaan pihasta hieman köykäisemmällä rosterilla, kuin normaalisti. Huoltsikan pihaan ilmaantui 2 maalivahtia, 4 pakkia, 8 hyökkääjää, koutsi sekä 2 kannattajaa, joista toinen nukkui ison osan retkestä. Koutsi Kukkola raapi kasaan seuraavanlaiset kentät, joilla lähdettiin pelaamaan:

Koljonen - Rusila - Taskinen

Lapveteläinen - Taipale - Soininen

Eskelinen - Jansson - Manninen

Honkalampi - Lihavainen

Kuosmanen - Laitinen

Paukku

Rusila pääsi siis viimein takaisin hyökkääjäksi ja Mane pelasi ensimmäiset pelinsä kenttäpelaajana RT-paidassa reiluun 10 kauteen!

Avauspelissä vastaan asettui In-Team, joka oli lohkossa sijalla 3. Joukkue on päässyt maistelemaan nousukarsintoja jokaisella kaudellaan 3. divarissa ja kolmospaikkaansa joukkue lähtikin varmistelemaan.

Ottelu alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta In-Team pääsi ensin maalin makuun. Ville otti pari huippukoppia samaan tilanteeseen, mutta kolmas maskin takaa tullut kuti kuitenkin löysi tiensä verkoon. Erä jatkui tasaisena vääntönä ja kaikki RT:n ketjut saivat luotua paikkoja vastustajan maalille, mutta kaverin veskari oli Villen tavoin kovassa iskussa. RT sai kuitenkin pelin tasoihin vielä ennen erätaukoa, kun Nico onnistui Jaakon syötöstä.

Toisessa erässä vahva vääntö jatkui molempiin suuntiin, mutta maaleja ei toisella vartilla tehty.

Päätöserässä alkoikin sitten tapahtua: RT pääsi karkaamaan johtoon Juha Koljosen tarjoiltua Jussi Rusilalle tontin ja Jussi painoi kovan laukauksen ohi hyvin torjuneen In-Team-veskarin. Kokenut vastustaja kuitenkin kuittasi maalin vain reilun minuutin kuluttua ja siirtyi johtoon kun peliaikaa oli reilu 8 minuuttia jäljellä. Tässä kohtaa Simo otti aikalisän ja RT pyörittikin sekä piti palloa varmasti lähes 90 prsenttia viimeisestä viidestä minuutista, mutta maalia ei saatu millään! In-Team vei siis pinnat lukemin 2-3.