Aika: 11.3.2017 14.00
Paikka: Kontiolahden liikuntahalli
Sarja: Miesten 3. divisioona

Päivän toiseen peliin vastaan asettui väkevällä esityksellä aiemmin Vehve X:n kaatanut FBI. Iisalmelaiset tarvitsivat kipeästi lisäpinnoja välttääkseen karsintoihin joutumisen, mutta omissa käsissä homma ei enää heilläkään ollut.

RT lähti peliin samoilla kentillä, kuin ensimmäiseen peliin ja runkosarjan päätösväännöstähän lähdettiin hakemaan voittoa.

Avauserä ehti kuitenkin vanhentua vain vajaan minuutin, kun FBI pääsi rankaisemaan ja siirtyi 1-0 johtoon. RT tasoitti kuitenkin loistavasti pelanneen Juha Koljosen osumalla ja tässäkin ottelussa mentiin ensimmäiselle erätauolle lukemista 1-1. Toisessa erässä FBI pääsi jälleen johtoon pienen nukahduksen seurauksena, mutta Nico tasoitti pelin ennen erätukoa. Päätösvartille siis lukemista 2-2.

Viimeinen erä alkoi Rökäletappiolta hyvin, kun Lauri Kuosmanen ampui pallon ohi hyvin torjuneen FBI-veskarin. Iisalmelaiset kuittasivat kuitenkin pian ja tilanteessa 3-3 lähdettiin viimeiselle kympille. FBI halusi kuitenkin voittoa enemmän ja onnistui tekemään 4-3 voittomaalin ajassa 39:51 ja nappasi kaksi pinnaa, jotka eivät kuitenkaan joukkuetta lopulta pelastaneet putoamiskarsinnoilta...

Turnaus oli RT:ltä jotenkin nihkeä ja eihän 0 pistettä ole missään nimessä hyväksyttävä suoritus (edellisen kerran ollaan jääty nollaan pisteeseen kaudella 2013-2014 kauden avausturneessa!). Paikkoja oli, mutta sisään ei saatu ei sitten mistään! Toki kummankin vastustajan veskat olivat hyviä, mutta tällä porukalla, vaikka monta vakkarinaamaa puuttuikin, pitäisi pystyä tällaiset väännöt hoitamaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä lohko on ollut ennätystasainen ja vaikka joukkueiden ero sarjataulukon pisteissä olisikin merkittävä, tasoerot ovat kuitenkin pääasiassa hyvinkin pieniä. Vaikka päätösturnauksesta ei jäänytkään muuta käteen, kuin todennäköisesti muutaman peltipoliisin räpsäyttämät sakot, oli RT:n runkosarjasuoritus oli suuri menestys ja 7 parhaan joukkoon paikkaa hakemaan lähtenyt joukkue voi lähteä hyvillä mielin pelaamaan nousukarsintaotteluita Varkauden Tarmoa vastaan!

Runkosarjan päätösturneessa rikkoutui myös pari hienoa merkkipaalua! Jori Taipale sai kasaan 50 syöttöä ja 100 pistettä RT-paidassa, Antti Laitinen pelasi Rökäletappiouransa sadannen ottelun ja "Mr RT" Pasi Eskelinen sai kasaan 250 ottelua RT:n paidassa. Onnittelut herroille hienoista saavutuksista!

Pari tilastopoimintaa vielä runkosarjasta RT-miesten osalta osalta:

Henry Taskinen nappasi runkosarjan pistepörssistä sijan 3 tehoilla 25+9 ja sama mies jakoi lohkon maalipörssin ykköstilan 25 maalilla JuPyn Niko Puustisen kanssa.

Aleksi Pentikäinen oli runkosarjan pistepörssin kuudes tehoilla 17+9

Juha Koljonen oli syöttöpörssin kahdeksas 12 syötöllä (todellisuudessa Juha oli jaetulla kakkostilalla, sillä hän syötti 15 maalia! 3 osumaa karkasi virallisissa tilastoissa vääriin osoitteisiin!)