RT Edustus - Varkauden Tarmo (8 - 9)

Aika: 18.3.2017 18.00
Paikka: Siilinjärven Koulukeskus
Sarja: 2. divisioonan karsinta

Rökäletappio aloitti nousukarsintaurakkansa Ahmolta lauantai-illan kähmässä ja otteluhan olikin mitä parhainta viihdettä paikalle saapuneelle, runsaslukuiselle yleisölle. Ahmon hornankattilassa oli nimittäin peräti 163 silmäparia todistamassa Rökäletappion historian ensimmäistä 2. divisioonanan nousukarsintapeliä.

Lähtökohdat otteluun olivat hyvät, pelaajatilanne oli erinomainen ja alla oli hyvä treeniviikko. Otteluun lähdettiin seuraavilla kokoonpanoilla:

Manninen

Ottelu alkoi todella hermostuneesti ja vaikka Varta ottikin jäähyn heti 26 sekunnin pelaamisen jälkeen, oltiin vielä hieman jäässä. Ylivoima ei lähtenyt kunnolla käyntiin ja vastustaja rankaisikin armottomasti alivoimamaalilla ajassa 01:32. Tästä kuitenkin vähän sisuunnuttiin ja ajassa 05:25 Ville Jansson tasoitti pelin survomalla Nico Lapveteläisen laukauksen reboundin verkkoon! 1-1!

Varta kuitenkin tuli kovaa ja vain minuutti tasoituksesta, oli vierailija jälleen johdossa. Lisää kylmää vettä tuli niskaan vain puolitoista minuuttia edellisestä ja Varta johti 1-3. Sitten jääpuikot alkoivat putoilla siilinjärveläisten käsistä ja homma rupesi näyttämään huomattavasti paremmalle. Ajassa 14:17 Henry Taskinen toi ylivoimalla RT:n maalin päähän Timo Kiisken syötöstä (piste oli Tipelle uran 100. RT-paidassa!!!) ja vain 44 sekuntia myöhemmin Juha Koljonen huudatti kotiyleisöä tasoittamalla pelin Aleksi Pentikäisen esityöstä. RT iski vielä kerran aivan erän loppuun, kun Aleksi laukoi Henryn syötöstä taululle 4-3! Näissä lukemissa mentiin erätauolle.

Vaikea sanoa, että oliko 12 minuutin erätauko meille hankala, kun alasarjan otteluissa on nipin napin se 30 sekuntia-minuutti erien välissä, mutta toiseen erään lähdettäessä oltiin taas jäässä. Erää oli pelattu vajaa 8 minuuttia ja Varta oli tehnyt 3 maalia, sekä RT oli ottanut 3 kakkosta! Ei näin... no, sitten alkoi taas kone jauhaa ja Nico Lapveteläinen-Timo Kiiski-Aki Paananen-trio rakenteli aikavälillä 29:47-31:21 2 maalia ja taas oltiin tasoissa. Paikkoja oli kyllä enempäänkin, mutta tolpat pelastivat Vartan. Päätöserään lähdettiin lukemista 6-6.

Viimeiseen erään lähdettiin sillä meininigillä, että jäähyboksista pysytään poissa ja erän alussa pitää olla hereillä! Tähän pystyttiinkin suhteellisen hyvin, sillä viimeinen 20 minuuttinen alkoi hyvällä RT-hallinnalla ja johtomaali nähtiinkin ajassa 48:39, kun hienon pelin pelannut Aki "pappa" Paananen jakoi syötön myöskin loistavasti esiintyneelle Timo Soiniselle ja Tiksa painoi pallon Vartamaalin ylähyllylle! 7-6!

Hyvä draivi jatkui Timon maalin jälkeen ja vajaa 3 minuuttia edellisestä huikean ottelun pelannut Aleksi Pentikäinen osui Jaakko Honkalammen syötöstä ja tilanne 8-6! Varta ei ollut kuitenkaan sanonut viimeistä sanaansa, vaan joukkue myllytti vahvasti lostavan ottelun pelanneen Villen maalia kohti ja saikin kavennuksen aikaan ilman maalivahtia juonikkaan vaparikuvion päätteeksi ajassa 56:34. Tasoitus nähtiin vajaa minuutti myöhemmin, kun hieman epäselvän tilanteen päätteeksi Varta pääsi laittamaan pallon maaliin. Tilanteessa varkautelaishyökkääjä roikkuin huikeasti ottelussa esiintyneessä Jaakossa kaksin käsin, eikä Jaska päässyt estämään maalin syntymistä. Osuma kuitenkin hyväksyttiin. RT:llä oli vielä yksi namutontti aivan viimeisillä sekunneilla, mutta tällä kertaa fortuna ei ollut meidän kaveri.

Edessä oli sudden death-mallinen jatkoerä, kestoltaan 10 minuuttia ja tarvittaessa mentäisiin pilkuille. Jatkoerässä ei ollut minkäänlaista peruuttelun makua, vaan kumpikin jengi halusi hoitaa pelin kotiin jatkoajalla. Paikkoja siunaantui molemmille, mutta ratkaisun teki Varta harmittavasti vain 1:10 ennen jatkoajan loppua...

Todella harmittava tappio, mutta pienillä korjauksilla homma on edelleen käännettävissä ja onneksemme tämä ei ollut kerrasta poikki-tyylinen homma, vaan kaksi voittoa tarvitaan! Sarja jatkuu ensi perjantaina Varkauden liikuntatalolla klo 19:15!

SUURI KIITOS KERRASSAAN MAHTAVALLE YLEISÖLLE!! ME. TULEMME. TAKAISIN!!!

UJ-tähdet:

*** Nico Lapveteläinen

** Jaakko Honkalampi

* Aleksi Pentikäinen

RT:n yhteistyökumppani ,Grilli Pikkirilli, palkitsi ottelun nälkäisimpänä pelaajana Ville Paukun.