Varkauden Tarmo - RT Edustus (6 - 9)

Aika: 24.3.2017 19.15
Paikka: Varkauden liikuntatalo
Sarja: 2. divisioonan karsinta

Rökäletappion ja Vartan välinen ottelusarja jatkui perjantai-iltana Varkaudessa ja isännillä oli mahdollisuus katkaista ottelusarja huikean 350-päisen yleisön edessä (josta tosin reilu 20 koostui Rökäletappion varsin äänekkäistä kannattajista!).

Valmentaja Simo Kukkolan teesit otteluun olivat yksinkertaisen selvät: jäähyboksista pitää pysyä poissa ja erien alkuihin täytyy saada terävyyttä.

Vierasjoukkue lähti otteluun tutun ja turvallisen kolmen viisikon voimin. Kentälliset olivat juurikin samat, kuin Ahmolla edellisenä lauantaina.

Avauserä alkoi tasaisesti ja molemmilla joukkueilla oli jokunen tontti ensiminuuteilla. Avausmaali nähtiin ajassa 06:03, kun Varta pääsi rokottamaan vaparista tilanteeksi 1-0. Vain reilu minuutti myöhemmin RT iski kuitenkin pelin tasoihin, kun Ville Jansson painoi pelivälineen reppuun ja tilanne 1-1. Varta sai hetkeä myöhemmin huipputilaisuuden ottaa peli haltuun, kun Lauri Kuosmanen komennettiin viideksi minuutiksi boksiin! Ylivoima jauhoi, mutta RT:n äärimmäisen kurinalaisesti puolustanut alivoima kesti upeasti! Laukaukset jäivät peittoon, eikä parhaalla vetosektorilla ollut yhtään tilaa! "Laten" vapauduttua boksista RT pääsi taas rakentelemaan omaa peliään ja ennen erätaukoa saatiinkin johtomaali aikaan, kun Aleksi Pentikäinen huudatti paikalle saapunutta RT-faniryhmää! Maalin syötti Juha Koljonen ja syöttö oli Juhalle kauden 18. tämä on myös uusi seuraennätys! RT sai vielä jäähyn erän viimeisellä sekunnilla, joten toiseen erään lähdettiin 1-2 johdosta, mutta erä alkaisi alivoimalla.

Toinen erä alkoi jälleen vahvalla puolustuksella ja avauserän loppuun tullut Jaakko Honkalammen jäähy kestettiin. Kuitenkin jäähyaition ovi aukesi hetkeä myöhemmin ja Juha Koljonen lähti istumaan kakkosta estämisestä. Varta onnistui tämän jäähyn hyödyntämään ja samassa purskeessa joukkue karkasikin jo 3-2 johtoon ajassa 24:27. Tästä ei kuitenkaan menty kipsiin, vaan kapteeni Laitinen näytti esimerkkiä ja mies nousi röyhkeästi omalta alueelta aina varkautelaisten alueelle sekä sijoitti pallon Vartamaalin hattuhyllylle, tilanne 3-3! Huomionarvoista, että maali oli "Slaikalle" kauden ensimmäinen. Tärkeään paikkaan kyllä tuli!

Antin maalin jälkeen edettiin tasaisissa merkeissä reilu 10 minuuttia ja hieman oli jopa ilmassa, että näin tasaisissa numeroissa mentäisiin päätöserään... tai sitten ei! Ajassa 35:00 alkoi melkoinen RT-show! Henry Taskinen heilutti tahtipuikkoa tälläämällä RT:n johtoon, 1:42 myöhemmin Pasi "TÄRRÄÄTTÄJÄ" Eskelinen pommitti tilanteeksi 3-4 ja sama mies upotti myös 3-5 maalin ajassa 39:03. Tämäkään ei riittänyt, sillä "taikuri"-Taskinen ampui vielä toisen erän loppuun illan toisen maalinsa ja kun Vartapelaaja otti vielä turhahkon kakkosen korkeasta mailasta ajassa 39:57, päästiin päätöserään 3-7 johdosta sekä aloittamaan päätöserä ylivoimalla.

Viimeiseen erään lähdettiin sillä mentaliteetilla, että päät pidetään kylmänä eikä tiukasta puolustuspelistä tingitä yhtään. Erä alkoi siis ylivoimalla, mutta maalia ei tästä tulle. Kuitenkin ajassa 43:06 pallo päätyi Vartamaaliin ja Henry Taskinen täydensi hattutemppunsa! Maali oli historiallinen, sillä "Tase" rikkoi Timo Kiisken nimissä olleen seuran yhden kauden piste-ennätyksen kaudelta 2002-2003! Henryllä on nyt kasassa 41 tehopistettä.

Varta kuitenkin tuli vielä peliin mukaan ja hieman vaarattomalta näyttänyt vaparikuvio tuotti tulosta, kun pallo päätyi RT-maalin hattuhyllylle ajassa 46:15. Varta pääsi jälleen ylivoimalle, kun Timo Kiiski joutui boksiin, mutta jäähy kestettiin. Alivoimaa tarjottiin taas hetkeä myöhemmin, kun Aki Paananen sai kakkosen. Varta ei kuitenkaan saanut iloita ylivoimastaan kauaa, koska vain 25 sekuntia Akin jäähystä, boksiin lähti myös Vartan peluri. Viimeiselle 10 minuutille lähdettiin RT:n johdossa lukemin 4-8 ja ns. "pelimiehen kymppi" tarjosikin tapahtumia. Varta otti aikalisän ajassa 53:59 ja vajaa minuutti tästä joukkue saikin kavennuksen aikaan, kun Vartahyökkääjä ehti iskemään irtopallon RT-reppuun ajassa 54:23. Kotijoukkue yritti vimmatusti kavennusta ja otti maalivahdin pois, mutta Saku-Mikke Venäläinen pommitti pallon tyhjään maaliin ajassa 56:07. Tilanne 5-9. Yksi maali vielä nähtiin, kun Vartan pelaajan RT-maalille heittämä syöttö pomppi hieman tuurilla siilinjärveläisten maaliin. Loppulukemat RT:lle 6-9 ja sarja tasoittui.

Ottelussa otettiin jälleen aivan liikaa jäähyjä, yhteensä 15 minuuttia! Alivoimapeli oli kuitenkin hienoa katseltavaa ja joukkueen taistelutahto oli uskomaton!

Vielä kerran, todella suuri kiitos mukana olleille kannattajille, sekä kotona jännittäneille faneille ja Väänäsen bussifirmalle!

Ottelusarja tulee saamaan arvoisensa päätöksen huomenna Ahmolla! Ottelu alkaa klo 12:00, paikalla palvelee herkuista notkuva kioski, tulkeehan paekalle!!! Liput 2 euroa.