RT Edustus - Varkauden Tarmo (5 - 7)

Aika: 26.3.2017 12.00
Paikka: Siilinjärven Koulukeskus
Sarja: 2. divisioonan karsinta

Edustuksen kausi tuli päätökseensä lähes 200 ihmisen todistaessa ratkaisevaa 2. divisioonan nousukarsintaottelua sunnuntaina Ahmolla. Tilannehan oli se, että kaksi voittoa vaativassa ottelusarjassa kumpikin joukkue oli napannut yhden voiton ja vieläpä kumpikin vieraskaukalossa. Tämän ottelun voittaja pelaisi siis ensi kaudella 2. divisioonassa!

RT lähti otteluun kolmella viisikolla. Tutuilla kentillä, sillä muutoksella että Varkaudessa telottu Juha Koljonen joutui jättämään pelin väliin ja Ville Jansson hyökkäsi Juhan paikalla Aleksin ja Henryn ketjussa.

Ottelu alkoi tasaisena ja kumpikin joukkue pelasi huolellista peliä. Molemmat olivat latautuneet peliin hyvin ja kumpikin tahtoi napata sen ratkaisevan voiton! Avausmaalia saatiin hyvistä paikoista huolimatta odotella avauserän loppupuolelle asti... mutta sitten, kun maalien makuun päästiin, niitä tehtiinkin urakalla... 26 sekuntiin 3 osumaa! Varta aloitti maalinteon ajassa 14:28, kun varkautelaisten Sami Mikkonen pääsi puolittain läpi, Mane torjui tämän mutta kadotti pallon näkyvistään ja paikalle ehtinyt Jyri Honkanen pääsi iskemään avausosuman kahden RT-pelurin välistä. Kylmää vettä tuli niskaan heti lisää, kun kotijoukkue nukahti ja Varta iski suoraan aloituksesta lähteneestä tilanteesta tarkalla kanttivedolla 0-2 lukemat tauluun. Tästä ei kuitenkaan menty paniikkiin, vaan hurjaan maalivireeseen kauden lopulla yltynyt kapteeni Antti Laitinen kavensi tilanteeksi 1-2 ajassa 14:58! Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

RT pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, mutta yv loppui kesken kun jäähyboksiin lähti myös kotijoukkueen pelureista Timo Kiiski. 4 vs 4-peli ei tuottanut maaleja ja ensimmäinen 8 minuuttia mentiinkin tasaiseen tahtiin... RT:n otteissa oli kuitenkin pientä hermostuneisuutta. Sitten seurasikin musta neliminuuttinen, joka maksoikin ehkä jopa koko pelin voiton... ensin Varta pääsi vastaiskuun RT:n hyökätessä hieman liian hanakasti ja vierailijoiden Sami Mikkonen pääsi sijoittamaan pallon 2 vs 1-hyökkäyksen päätteeksi takakulmaan ajassa 28:01. Vain vajaa puoli minuuttia edellisestä Vartan kulmavapari tuotti tulosta ja maalin eteen ajanut Joona Pöntinen pommitti pallon Manen käden kautta reppuun. Tilanne muuttui entistä tukalammaksi, kun Varta onnistui tekemään ylivoimalla viidennen maalinsa todella tarkalla, tolpan kautta maaliin uponneella kudilla. RT otti tässä kohtaa aikalisän, mutta ajassa 32:09 Varta iski jälleen ja edes tuuri ei ollut isäntien puolella! 2 vs 1-hyökkäyksen päätteeksi pallo päätyi maaliin Manen sormien kautta. Vartalle tarjottiin vielä rankkariakin, mutta Mane sai tämän kiinni. Päätöserään lähdettiin turhan suuresta tappioasemasta, 1-6.

Viimeiseen erään lyötiinkin kaikki peliin ja 20 minuuttia tehokkaalla peliajalla riittäisi varmasti eron umpeen kuromiseen. Kuitenkin ensimmäiset kaksi erää vaivannut tehottomuus, tai oikeastaan se ettei kunnon paikoille edes päästy, seurasi mukana vielä päätöserän alussakin vaikka toisen erän lopulla jo pirteää esiintymistä olikin! Vartan kassari kuitenkin otti pari isoa torjuntaa.Ajassa 45:55 Ahmon hornankattila kuitenkin repesi, kun Pasi Eskelinen kavensi tilanteeksi 2-6! Tästä saatiin virtaa ja 46:49 hienon karsintasarjan pelannut Ville Jansson osui jälleen! NYt oli Vartalla jo pienehkö hätä. Vajaa 2 minuuttia edellisestä RT pääsi ylivoimalle, mutta tätä saumaa ei saatu käytettyä ja ajassa 53:16 Varta pääsi iskemään tauluun jälleen neljän maalin eron. Tämäkään ei vielä lannistanut isäntiä, sillä ajassa 58:37 vierailija onnistui pelaamaan siirretyn rangaistuksen aikanan pallon omaan maaliinsa hyvinkin omalaatuisen tapahtumaketjun päätteeksi. Tilanteesta tuomittiin maali pienen torikokouksen jälkeen, sekä kakkonen RT:lle. Tilanne oli siis 4-7 ja RT alivoimalla. Kotijoukkue sai pyöritettyä peliä ilman maalivahtia ja runsaslukuinen kotiyleisö sai huutaa vielä kerran, kun Timo Soininen löysi Aki Paanasen ja "pappa" rokotti tauluun 5-7. Nämä jäivät kuitenkin loppunumeroiksi ja Varta onnistui säilyttämään paikkansa 2. divarissa. Onnittelut heille siitä ja kiitokset kovatasoisesta sarjasta!

Tappiohan kirvelee toki, mutta eiköhän tämä kausi kuitenkin käänny pelaajien mielissä positiivisen puolelle hyvinkin pian. Nimittäin kaikki tavoitteet ylitettiin komeasti, sillä joukkue lähti hakemaan suoraa säilymistä 3. divisioonasta, eikä nousukarsinnoista osattu kovinkaan tosissaan edes haaveilla vielä alkusyksystä, vaikka odotukset olivatkin sen suuntaiset, että tässä sarjassa pärjätään.

Itse karsintasarja oli hieno kokemus, sillä isolle osalle pelaajista 3x20 minuuttia tehokkaalla peliajalla-malliset ottelut olivat täysin uusia kokemuksia, puhumattakaan ottelusarjan pelaamisesta. Myös se, että pelit olivat tasaisia ja etenkin ensimmäisen pelin vieminen jatkoajalle ja toisen pelin voitto olivat kovia juttuja, nimittäin useampana vuonna kolmosesta karsimaan päässeet jengit ovat hävinneet ottelustajat suoraan kahteen peliin. Näistä peleistä saatiin huima määrä arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten ja tulevilla kausilla ollaan varmasti valmiimpia kun seuraava mahdollisuus saapuu. Nyt ei vielä ollut nousun aika.

Rökäletappio haluaa kiittää uskollisia kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan sekä muita mukana kulkenaita henkilöitä, jotka ovat seuraa tukeneet kauden aikana! Teimme porukalla tästä KAIKKIEN AIKOJEN KAUDEN! KIITOS!!