RT Dynamo pienillä muutoksilla alkavaan kauteen

06.10.2017

Rökäletappion kakkosjoukkue RT Dynamo pelaa tulevallakin kaudella Savo-Karjalan alueen V-divisioonassa. Lohko 32 sisältää useita tuttuja joukkueita, muutaman vanhan tutun ja yhden uuden tuttavuuden. Pelaajarunko pysyi lähestulkoon samana.

Keväällä niukasti karsintapaikan ulkopuolelle jäänyt RT Dynamo lähtee tulevaan kauteen positiivisin mielin. Vanha tuttu runko jatkaa lilavalkoisten väreissä ja miehistö ei ole kokenut dramaattisia muutoksia.

Lohko vaikuttaa paperilla kenties aavistuksen kovemmalta kuin edellisellä kaudella, mutta lilavalkoisten miehistössä uskotaan että jokainen joukkue on voitettavissa. Ja kun jokaisesta ottelusta napsii pisteitä, tuolloin tilastollisesti ollaan myös yleensä aika lähellä nousua. Haaste on kuitenkin kova.

Viime kauden kovan kiistakumppanin AC Liigan lisäksi lohkossa jatkavat PörPy ja KallSI II. Mielenkiintoista nähdä, miten yläsavolaisjoukkueet ovat kehittyneet tulevaksi kaudeksi. SB Halko palaa samaan lohkoon ja valko-oranssien nippu vaikuttaa kovasti vahvemmalta kuin aikaisemmin.

Welhojen B-liekki pitää taatusti vauhtia, sillä nuoria pelaajia on runsaasti. Ikinuoret XXL-kriisi ja Apassien II-joukkue ovat jokaiselle alueen alasarjatahkoajalle tuttuja porukoita. VehVen kolmosjoukkue luetaan myös yhdeksi lohkon ennakkosuosikiksi. Pielaveden Sampo tekee taas paluun sarjatouhuihin ja uutena joukkueena mukaan on lähtenyt Sataman IFK.

RT Dynamon joukkueeseen tuli muutama muutos. Viime kausien kapteeni ja joukkueenjohtaja Niko Huusko jäi valitettavasti täksi kaudeksi sivuun pelaavasta kokoonpanosta. Huuskon paitaa ei kuitenkaan vielä laiteta uusjakoon tai pakkaseen, vaan pidetään seuran toimistolla hengarissa mahdollista paluuta varten.

Puolustaja Juuso Sirkko lähti opiskelemaan Jyväskylään ja siirtyi samalla Kuukka Gunnersin riveihin. Laitahyökkääjä Tommi Myöhänen napattiin suojaamattomien pelaajien listalta laajennusdraftissa Sataman IFK:n riveihin.

Tulopuolella uudet pelaajat ovat hyvinkin vanhoja tuttuja meille kaikille rökisläisille. Seuran ylin viskaali, puheenjohtaja ja führerin valtikkaa kaksin käsin puristava Miika Manninen päätti nousta polviltaan seisaalleen ja pelaa nyt RT Dynamon paidassa kenttäpelaajana. Manen pelipaikka on ensisijaisesti puolustuksessa, mutta tarvittaessa miestä käytetään myös hyökkääjänä. Maalille mies pistetään vain hätätapauksessa.

Paavo Repo on yksi nyky-Rökäletappion pitkäaikaisimmista pelaajista. Paven rooli edustuksen riveissä jäi viime kaudella jo hyvin pieneksi, joten oikealta laukova laituri päätti tulla vielä kiusaamaan vastustajia RT Dynamon riveihin. Paavoa pystyy huoletta peluuttamaan myös puolustuksessa, joten kyseessä on hyvin monikäyttöinen pelaaja V-divisioonatasolle.

Joni Suvela ja Paavo Koponen jatkavat maalivahteina. Joukkueen runko rakentuu Toni Kestin ja Jussi Pellikan ympärille, jotka ovat kaksi kärkisentteriä. Puolustuksen tukipilareita ovat Alarik Toivanen ja Mikko Nurmi, joista Nurmi tulee pelaamaan huomattavan paljon myös sentterinä. Janne Kuitu pelaa nyt viimeistä kauttaan noin kahdeksatta kertaa peräkkäin.

Joukkueen valmentajina tällä kaudella toimivat Timo Tolonen ja Pellikka, joka valittiin myös joukkueen kapteeniksi.

Huuskon poisjäänti jätti ammottavan aukon keskushyökkääjän tontille. Sirkon lähdön jälkeen myös pakistossa on pientä vajausta, etenkin nyt kun Tolonen toistaiseksi pois pelaavasta kokoonpanosta (alaraajavamma, 1-2 kk.).

Ensimmäinen turnaus pelataan lauantaina 7.10. Ylä-Pyörön koululla. Klo 15 ja 18 alkavissa peleissä vastassa ovat Pielaveden Sampo ja SIFK.

Kauden alla pelatut harjoitusottelut ovat menneet dynamolaiseen tapaan erittäin mollivoittoisesti, mutta toisaalta näissä on kokeiltu runsaasti eri asioita, jotka ovat heikentäneet maksimaalista panosta ottelun voiton suhteen.

Kumpikin päivän vastustajista on mielenkiintoinen tuttavuus. SIFK on ennakkotietojen mukaan vahva joukkue, mutta kuinka yhteispeli sujuu heti ensimmäisessä ottelussa? Sampo on taas pitänyt pelituntumaa yllä Nilakan liigassa, jota on pelattu Pielaveden, Keiteleen, Vesannon ja Tervon kesken.

RT Dynamon miehistö on ensimmäisessä ottelussa hieman vajaalukuinen, mutta toiseen peliin joukkue saa pari lisävahvistusta. Pelit jäävät työesteen takia Manniselta väliin. Tolonen on mukana valmentajana.

RT Dynamon pelaajakortteja päivitetään lähiaikoina ajan tasalle. Sitä ennen kannattaa tarkkailla Tolosen blogisivua, jossa valmentaja-rystysmäshääjä analysoi joukkuettaan. Tarinaa on tulossa niin ikään lähiaikoina.

21.06.2018Rökäletappio Suomen cupiin... kahdella jengillä!
06.05.2018Sählykerhon kuulumisia!
29.04.2018Puheenjohtajan kevättervehdys
13.04.2018 20:01Edustus palkitsi pelaajiaan
03.04.2018Janne Kuidun ura päätökseen uskomattomalla tavalla - lue miten!
01.04.2018Rökäletappio mukaan jalkapallomaailmaan!
26.03.2018Rökäletappion miesten joukkueet kesälomille
12.03.2018Edustuksen kausi tuli päätökseensä
26.11.2017Edustuksella voitokas retki Kaavilla!
26.11.2017Dynamolle voitto ja tappio Pielavedeltä

Siirry arkistoon »