RT Dynamon kausiavauksesta mukaan kaksi pistettä ja paljon positiivista

08.10.2017

Siilinjärveläisten kausi V-divarissa käynnistyi lauantaina 7.10. Ylä-Pyörön koululla Kuopiossa. Vaikka voitto irtosi vain toisesta pelistä, otteissa oli lähestulkoon pelkkää positiivista. Moni rökisläinen pelasi parasta salibandyaan pitkään aikaan.

Tai no, ainakin sitten viime kevään. Värilasiton totuus on kuitenkin se, että heikkoja lenkkejä Dynamo-miehistöstä ei lauantaina löytynyt. Ottelut Pielaveden Sampoa ja Sataman IFK:ta vastaan olivat lähes identtiset, mutta päinvastaisilla lopputuloksilla.

7.10. klo 15 PieSa – RT Dynamo 5-6

Ilahduttavaa, että pielaveteläiset olivat saaneet pitkästä aikaa taas porukan kasaan ja intoa on taas olla mukana sarjatoiminnassa. Joukkue vaikutti tasaisen hyvältä ja tulee taatusti olemaan yksi tämän kauden mustista hevosista.

Otteluun lähdettiin hieman vajaalla kokoonpanolla. Koponen istahti maalille, Kesti ja Pellikka olivat senttereinä, laituri- ja pakkiparit olivat seuraavat:

Kumpumäki – Repo
Laulainen – Pölkki
Leskinen – Koskinen

Koljonen – Toivanen
Nurmi - Kuitu

Ennen peliä Dynamon kopissa painotettiin räväkkää lähtöä peliin. Vastustaja piti yllättää kovalla karvauksella ja latoa heti taululle pari maalia. No ihan putkeen suunnitelma ei kuitenkaan mennyt.

Läpsypallopitäjän pojat nimittäin pistivät pallon pussiin heti puolen minuutin pelin jälkeen. Pallo näytti kimpoavan maalia edeltäneessä tilanteessa päätyseinästä takaisin kentälle, mutta arvon tuomaristo ei huomannut tätä kirveelläkään.

Avauserässä maaleja iskettiin vuorotahtiin. Erätauolle mentiin Dynamon 4-3 –johdossa. Maalittoman toisen erän jälkeen päätöserän alussa elettiin katastrofaalisia hetkiä lilavalkoisittain.

Sampo teki kaksi maalia nopeaan tahtiin. Toisessa maalissa nähtiin törkeä maalivahdin estäminen, kun oma pakki Alarik Toivanen ja Koponen törmäsivät toisiinsa. Molempien ihmetellessä hölmistyneenä tilannetta paikalle sännänneet pielavetiset olivat sähäkkinä kuin Restentin tiskillä ja niittasivat pallon tyhjiin.

Dynamo ei kuitenkaan lannistunut. Päät eivät notkahtaneet ja usko voittoon säilyi. Kun ottelu oli jo tehokkaalla peliajalla, Elmeri Koskista rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ottelun Rökäleeksi valittu Koskinen upotti rankkarin upeasti.

Nelisen metriä vastaan sännännyt maalivahti jäi kuin tikku kuonakasaan, kun Koskinen veivasi pallon tämän ohi ja kuin veskaria kiduttaen viivytti laukaustaan, kunnes tökkäsi pallon tyhjiin. Jos ottelu olisi televisioitu, maalia veivattaisiin pitkin talvea erilaisissa koosteissa. Mutta ei televisioitu.

Ottelun ratkaisija löytyi yllättävästä osoitteesta. Reilu minuutti ennen loppua Koskisen syöttö tavoitti pitkän myllytyksen jälkeen puolustaja Antti Koljosen ja tämä tälläsi pallon etuyläkulmaan sydämensä kyllyydestä. Upea taistelu palkittiin lopulta täysillä pisteillä.

klo 18 RT Dynamo – SIFK 4-5

Iltapeli olikin sitten lähes täydellinen peilikuva päivän aikaisempaan matsiin. Lähdetäänpä kuitenkin kokoonpanojen esittelyllä, jotka ilmaistaan tällä kertaa vastustajaa kunnioittaaksemme IFK-hengessä:

Iisalmen kauhu (varalla)

Vastassa oli siis täysin uusi joukkue, jossa oli useita tuttuja miehiä. Dynamossa viime kaudella pelannut Tommi Myöhänen viiletti valkopaitojen riveissä, kuten myös edarin puolella maaleja survonut Jaakko Honkalampi. Jos nettitoimituksen silmät näkivät oikein, joukkueen toimihenkilöosastolla oli myös tuttuja miehiä ja vieläpä nykyisen edarin riveistä. Havainnot on välitetty eteenpäin seuraorganisaation kurinpitoelimen käsiteltäväksi.

Tällä kertaa Dynamo teki ottelun avausmaalin. Koljonen jatkoi maaliputkeaan ja sivalsi lähes identtisen pörsän. Sitten aloitettiinkin maalien tekeminen vuorotahtiin, aivan kuten Pielavettäkin vastaan.

Kolmannessa erässä lilavalkoinen oli maalin tappiolla. Peli aaltoili tasaisesti päästä päähän, kunnes muutama minuutti ennen loppua SIFK sai jäähyn. Ykkösylivoima teki loistavaa työtä, sillä pyörityksen kesken vihulainen sai jo pallon haltuunsa, mutta erityisesti Paavo Repo teki loistavaa työtä karvatessaan pallon takaisin omille. Pakkopeli lähti pyörimään uudestaan ja Repo sivalsi Dynamo-uransa avausosuman.

Mutta ottelusta tuli julmalla tavalla edellisen peilikuva. SIFK teki voittomaalin noin minuutti ennen loppua tarkalla ja kovalla laukauksella. Lopussa tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta sarjadebytantti sai juhlia avausturnauksessaan tuplavoittoa.

SIFK-ottelussa ei ollut oikeastaan mitään muuta vikaa kuin että emme saaneet pisteitä. Pelinopeaa ja taitavaa joukkuetta vastaan pysyttiin hyvin kyydissä, eikä olisi ollut suuri vääryys vaikka lukemat olisivatkin olleet toisin päin. Ottelu oli kaikin puolin viihdyttävää alasarjasählyä ja myös tuomaripari Snellman-Tuppurainen onnistui erinomaisesti. Siis ihan oikeasti vihelsivät hyvin, nyt ei ollut keljuilua.

Joukkue oli molemmissa peleissä täynnä onnistujia. Muutamia mainitaksemme Antti Koljonen pelasi parhaat pelinsä Dynamo-paidassa. Janne Kuitua olisi voinut luulla 40 vuotta nuoremmaksi. Taas tällä erää viimeistä kauttaan pelaava pakki antoi PieSaa vastaan upean syötön, joka vapautti Mika Kumpumäen maalintekoon. Tämä oli yksi päivän upeimmista dynamolaissuorituksista.

Lysti jatkuu 21.10. Iisalmessa Kankaan urheiluhallissa. Päivän haaste on kova, sillä vastassa on kaksi kovaa joukkuetta. Apassien kakkosjoukkue latoi PörPyä vastaan 16 maalia, mutta hävisivät yllättäen Liigalle. Toinen vastustaja VehVe III voitti molemmat ottelunsa. Welhojen liekki ja KallSi II joutuivat nöyrtymään Kuopion merentakaisen provinssin kasvattien käsittelyssä.

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa