Edustuksella voitokas retki Kaavilla!

26.11.2017

Raporttien ja ennakoiden kirjoittelussa ollaan oltu pahasti kujalla tämä kausi, mutta nyt tulee taas tekstiä! Voitokkaasta Kaavin ryöstöretkestä tarinat ovat pusertaneet joukkueen maalivahtiässät Ville ja Miksu!

RT-Vehve X

Loskainen lauantai aamua avautui ja RT:n edustus kokoontui Toivalan ST1:lle. Kaikkien silmissä näkyi pieni kysyvä ilme... Kaavi???
Noh, lähdettiin kohti Kaavia (missä se sitten ikinä lieneekään). Hallille saavuttaessa kävi selväksi, että päivän turnaus pelattaan NHL
hengessä. Pukukoppiin mahtui koko joukkue melkein yhtä aikaa. No, kentälle asti selviydyttiin uuden BOOMBOXin soittaessa viimeisintä syksyn
säveltä Joten toiveesta. Kenttä itsessään oli pienehkö ja pehmeä mattoalusta. Alusta oli liukas, kuin keski-ikäinen nainen ketun tanssilattialla
nähtyään Lauri "The Great White" Kuosmasen moovit. Vastustajana oli aina niin ihana Vehve X, jonka kanssa edellisellä kaudella väännettiin moneen otteeseen kuumia ja hikisiä kamppailuja.

1.erä

Peli lähti käyntiin hyvinkin tunnustellen, eikä kumpikaan joukkue näyttänyt pääsevän niskan päälle. RT:n alku tuntui erityisen tahmealta.
Peliä pelattiin melkein 7 minuuttia tasaisissa merkeissä, kunnes Marko "Koko suku tuli fanittamaan" Huurinainen jysäytti karmean pommin (juuri ja juuri ilmassa
maalille asti), johon RT:n oma simotaikuri Taskinen sai mailansa väliin ja vastustajan verkot olivat töttöröllä 1-0. Peli ehti vanheta vain muutaman minuutin, kun Vehve X tasoitti lukemiksi 1-1.
Vehve otti pikkukakkosen pari minuuttia myöhemmin ja Allu Pentikäinen viimeisteli ylivoimalla 2-1. Erän loppuun Aki "Pappa" Paananen otti vielä kaksiminuuttisen väärästä
etäisyydestä, kun ei ehtinyt köpöttämään riittävän kauaksi vapaalyönnin tieltä.
2.erä
Toinen erä käynnistyi alivoimalla. Vastustaja rokotti heti ylivoimalla pelin 2-2. Maalista ehti kulua kokonaiset 20 sekuntia, kun RT:n maalin edessä oli käynnissä kunnon vanhan ajan halonhakkuu talkoot, josta täysin
käsittämättömästi vihellettiin 2 min jäähy Sakulle. Vastustaja painoin ansaitun ylivoiman päätteeksi 2-3 johtoon. Ihan kokonaista minuuttia ei Vehve X ehtinyt
johtoasemasta nauttimaan, kun Allu painoi ottelun tasoihin 3-3. Seraavaksi oli Vehve X:n vuoro jäähyillä ja Aki "Jäähyn jälkeen ilmiliekeissä" Paananen
niittasi RT:n 4-3 johtoon. Jotta ei päästäisi liian helpolla, niin sulle-mulle -peli jatkui ja Vehve X tasoitti hetkeä myöhemmin tilanteeksi 4-4. Tässä vaiheessa
täytyy todeta, että lukemat olisivat RT:n kannalta huomattavasti rumemmat, ellei Mksu olisi venynyt useampaan otteeseen huikeisiin torjuntoihin. Ennen kuin erä ehti loppua
RT meni vielä 5-4 johtoon. Tässä vaiheessa peli olisi voinut päättyä miten vaan. Penkin päässä pelaajavalmentajahuoltaja Paukku oli kuitenkin luottavainen, sillä
missään vaiheessa peli ei ollut näyttänyt huolestuttavalta.
3. Erä
Kolmannen erän alkuun RT sai hyvän pyörityksen käyntiin vastustajan päätyyn. Koko peli oltiin menty etävalmentaja Kukkosen linjaamalla peluutuksella, mutta kun RT sai
kulmavaparin hyökkäyspäähän, oli apupelaajahuoltajavalmentajan aika vetää ässä hihasta. 1. kenttä lauteille ja edellisissä reeneissä harjoiteltu vaparikuvio kehiin.
Ei mennyt aivan kuten reeneissä, mutta maalihan siitä syntyi ja lukemat 6-4. Tässä vaiheessa tapahtui jotain, mitä ei osaa ihan varmasti selittää, sillä peli avautui
aivan käsittämättömällä tavalla. Tästä eteenpäin kentällä ei ollut kuin yksi joukkue. Ja kaksi erää upeasti torjunut Miksukin joutui kyselemään vilttiä päälleen kun
vilu alkoi kapajamaan. Minuutin siisään 6-4 maalista RT viimeisteli kaksi kaappia lisää. (Ja jos rehellisiä ollaan, niin allekirjoittanut lopetti laskemisen.) Tässä
vaiheessa "Vehmersalmen ori" Ulmanen otti kaksi peräkkäistä jäähyä, josta jälkimmäisella RT rokotti jälleen. Lukemat 9-4. Kun ei osaa laskea kuin kymmeneen niin
ongelmia tulee, sillä RT hakkasi ottelun loppuun vielä neljä maalia lisää. Viimeiset kaksi tehtiin ottelun viimeisen 30 sekunnin aikana. Viimeisen jälkeen valmentaja
linjasi, että seuraavalle maalintekijälle tulee sakot ottelun viivyttämisestä.

Yhteenvetona kaksi erää todella tasaista vääntöä. Kolmannessa erässä ottelu kääntyi, kun RT alkoi liekehtimään. Kahden ensimmäisen erän aikana Miksu otti huikeita koppeja
ja piti RT:n pelissä mukana. Ei pelattu huonosti, mutta vastustaja oli hyvä. Kolmannessa erässä sitten mentiin menojaan. Pitää antaa kunniamaininta myös vastustajan maalivahdille.
Otti todella hienoja koppeja läpi ottelun. RT:n 1. kenttä pelasi läpi ottelun hyvää peliä, mutta huomattavasti suoraviivaisemmin kuin aikaisemmassa kahdessa turnauksessa
ja jälki oli myös sen näköistä. Hienoa oli myös se, että jokainen RT:n ketju pystyi pyörittämään peliä vastustajan päädyssä. Maaleja allekirjoittanut ei muista, joten jokainen maalintekijä
voi elvistellä kommenteissaan omia maalejaan haluamallaan tavalla.

RT-Iiski
Seuraavaan peliin oli aikaa vain tunti ja pelaajavalmentajahuoltaja tittelistä putosi kaikki pois ja sain taas olla vain maalivahti. Tilanne oli hankala. Helvetin hyvä ottelu alla, saunailta tulossa ja ennalta ajateltuna heikompi vastustaja vastassa. Millä siirtää edellisen pelin viimeisen erän hyvä flowtila seuraavaan otteluun? Tuli ikävä oikeaa valmentajaamme Simo Kukkolaa ja hänen "braveheartmaisia" hengenkohotuspuheita. Peliin lähdettiin samoilla kentällisillä kuin edelliseen otteluun poislukien maalivahdit vaihtoivat rooleja ja miksu pääsi kokemaan pelaajavalmentajahuoltajakakkosvalmentajamaalivahtivalmentajan roolin.

1.erä

Peli alkoi RT:n hallinnassa. Peli pyöri pääosin Iiskin päädyssä, muuta vastustaja puolusti kurinalaisesti. Vastustaja oli selvästi lukenut RT:n peliä ennalta. Vihdoin neljän minuutin pelin jälkeen RT siirtyi 1-0 johtoon. Ensimmäinen veto RT maalia kohti tuli viiden minuutin pelin jälkeen. Tämän "siilinjärven Maveric" hoiti hymy huulillaan. Erän alun läpsyttely jatkui erän loppuun asti, eikä kumpikaan oikein onnistunut missään. Iiski roiski pitkää norsupalloa RT:n päähän ja puolusti huolella. Erän lopussa Allu "en edes muista kuinka mones maali" Pentikäinen siirsi RT:n 2-0 johtoon.

2. erä

Erän alussa vastustaja sai pelattua pallon RT maalin takatolpalle (tirsk) jossa saku peitti ensimmäiset kolme vetoa saunasolmumaisessa asennossa heiluen. Maalivahti PauQ liukasteli paikalle hieman vaivalloisesti, eikä onnistunut torjumaan vetoa. (Ja jos suurelle yleisölle ei vielä ole selvillä, niin allekirjoittanut ei pitänyt kentän liukkaudesta yhtään.) RT:n oma simotaikuri painoi tilanteeksi 3-1 hetkeä myöhemmin. Tilanne muistutti noin kymmentä aikaisempaa ykköskentän luomaa tilannetta tämän turnauksen aikana, joten aivan selkeästi tilanteen kulkua en voi eritellä. Tästä hetkestä seuraavat viisi minuuttia muistutti lähinnä tissien läpsyttelyä, jonka päätteeksi vastustaja kairasi poikittais syötöstä 3-2 paukun jälleen suditellessa hieman laiskanpulskeasti perässä. Tässä tilanteessa jatkettiin samaa läpsyttelyä, mitä tähän mennessä oltiin esitetty ja kaiken kukkuraksi siilinjärven albiino Lauri "suomi 100" Kuosmanen otti 2 minuuttia. Iiski alkoi pyörittämään YV:tä hieman rauhattomasti. Tiksan sanojen mukaan "aina kun joku sai pallon, se oli ku peura ajovaloissa". Noh Juha "The Running Man" Koljonen kiitti ja kumarti kirmatessaan pallon perässä vastustajan maalin ja viimeistellessään 4-2 lukemat.

3. erä

Tässä vaiheessa peli oli RT:n käsissä, mutta Iiski oli onnistunut huolestuttavan hyvin pitkillä avauksillaan puhkomaan RT:n puolustusta. Kolmannen erän alussa vastustajan Tuomas Nyyssönen otti kuitenkin pelin omiin käsiinsä. Hän tiputti mailansa pallon viereen ja alkoi potkia kokonaisuutta jaloillaan kuten pele aikoinaan. Tuomarit katsoivat hetken hämmentyneenä ja vihelsivät palkinnoksi 2 minuuttia jäähyä. Tämä oli todennäköisesti taktinen veto, sillä hetkeä myöhemmin Iiskin pelaaja oli AV:lla yksin läpi tilanteessa. Hyökkääjä viimeisteli raivokkaan juoksun päätteeksi kikkansa liiskaamalla pallon tallomalla sen päälle noin kolme metriä ennen maalia jättäen maalivahdin totaalisesti mummun pullapuodille kahville. No kerrankos sitä 15 vuoden aikana tuollaistakin näkee. Hetki meni ja RT pääsi jälleen ylivoimalle. 1. YV jätettiin penkille ja kakkonen pyöritti aikansa. Tästä penkityksestä sisuuntuneena seuraavan mahdollisuuden saatuaan ykkönen painoi jälleen pallon verkon perukoille 5-2. Vastustaja kairasi vielä 5-3 lukemat taululle lähes samankaltaisella osumalla, kuin edellinen. Siihen loppui vastustajan rynnistys maalien osalta. Seuraava tilanne oli jälleen divarisäbää parhaimmillaan. Simotaikuritaskinen ajettiin selästä, josta oli tulossa vapaalyönti, mutta vastustaja vippasi pallon varmuuden vuoksi tasen takaraivoon, josta vihellettiin 2min vaarallinen pelitapa. Ok kaikki otetaan ja ODE rankaisi 6-3 lukemat ylivimalla. Tästä ei ehtinyt peli vanheta juurikaan kun tiksa otti ratkaisijan raskaan ja kuninkaallisen viitan harteilleen ja pommitti komeetanomaisesti pallon vastustajan maalivahdin puikoista sisään. Omasta perspektiivistä luulin, että tilanne oli hidastus, mutta sitten muistin, ettei näistä peleistä tehdä videotallenteita. No joka tapauksessa 7-3 ja turnauksesta täydet pisteet RT:n plakkariin. Kokonaisuudessaan hyvin nihkeää meiltä kaikin puolin, mutta helsinkiläisen pinkkiin pukkuun pukeutunutta anarkistia lainaten "tehtiin mitä piti"

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa