RAPORTTI: Edarin kauden ensimmäinen Studentian keikka

Lauantain kunniaksi päästiin pelaamaan ensimmäistä kertaa Studentialla tämän kauden merkeissä. Vastassa olisi, kuten ennakossa puitiin, kaksi kovaa jengiä ja pinnat olisivat varmuudella tiukassa. Rosterissa oli hieman vaihtelevasti ukkoa ja kokoonpano eli aikalailla päivän mittaan.

Klo 12:00 kohdattiin Coach Team ja peliin lähdettiin näin:

Lauri - SimoKa

SimoKu - Marko

Miksu/Mane

Coach Team - Rökäletappio

Juukalaiset olivat saapuneet mestoille kahden kentän voimalla ja tilastoja oli skouttailtu. Ykkösviisikko on tehnyt joukkueen KAIKKI maalit tällä kaudella ja kakkosketjulla oli kiikarit... no, ei ollut vaikea miettiä, että ketkä olivat vaaralliset äijät tuossa nipussa...

Tiedättekö sen tunteen, kun kaikki menee vihkoon? Sellainen tunnetila vallitsi tuon ottelun aikana. Itseasiassa homma lähti menemään puihin, tai tarkemmin sanottuna kiville ja järveen, jo alkulämmöissä. Hyvät fudispelit katkesivat siihen kun Allu ja Mane saivat yhteistoimin joukkueen jalkapallon Studentian parkkipaikan vieresä olevaan järveen ja vielä niin kauas, ettei ilman uimareissua olisi selvitty. No, pallo jäi sinne ja peli-ilo, kaikki osaaminen yms muu tarpeellinen oli jäänyt kotiin.

Avauserässä oltiin kohtuullisen hukassa, Kai Suikkasta lainaten: "2 metrin syötöt menivät 3 metriä ohi", tai ei edes noin hyvin, vaan suoraan kaverin lapaan! Avausvartista ei jäänyt rehellisesti sanottuna lapaseen yhtään mitään. Miksu otti maalissa varmoja koppeja ja tilanne olisi voinut olla pahempikin. Kaveri teki kaksi börsää ja oltiin siis tappiolla.

Erätauolla porukka heräsi ja toinen vartti oli jo aivan eri näköistä. Aleksi pääsi kaventamaan hienon yksilösoolon päätteeksi 2-1. Hyviä tontteja oli senkin jälkeen, mutta Eetu Gröhn oli juuri niin hyvä veskari, kuin osattiin odottaakin. Ukon eteen ei saatu kunnollista maskia ja kudit tarttuivat kovalla prosentilla.

Aleksin maalin jälkeen meillä oli vahva jakso, joka kuitenkin päättyi kaverin vastaiskumaaliin ja taas oltiin kaksi osumaa takana. 3-1 lukemissa lähdettiin myös päätöserään.

Viimeinen vartti alkoi jälleen hyvin ja paikkoja oli jo heti alkuun. Kaveri otti viimein sitten sen pelin ensimmäisen jäähynsä ja ykkös-yv pääsi jylläämään. Maalihan sieltä tuli, kun patriklainemaisen kudin omaava Tero pussitti hyvän Tiksan maskipelin avustuksella ylivoimamaalin Tasen syötöstä. Tilanne 3-2.

Tästä ei ehditty iloita pitkään, kun Coach pääsi vastaiskuun, me hävittiin maalineduspeli 666-0 ja kaverille 4-2 maali. Pelin loppupuolella saatiin vielä ylivoima, josta Juuso painoi pallo pussiin Teron syötöstä, mutta sitten taivas musteni...

Ensin Jussi lähti istumaan kakkosta ja vain vajaa minuutti tästä Jori lähti suihkuun pr3-rangaistuksen seurauksena. Kyllä, luitte oiken, Jori Taipale 5+20. Sinänsä yllättävää, kun 19 kautta pelannut, herrasmiespelaajanakin tunnettu, klassinen taitosentteri on ottanut ehkä juuri ja juuri 25 minuuttia penaltia koko uransa aikana... no, ei voi mitään, dumarin mielestä tilanteessa oli tuon arvoinen rike. Allekirjoittanut ei nähnyt tilannetta suoraan, eli siltä osin no comments. Ottelu mentiin loppuun asti alivoimalla ja yritettiin saada vielä ilma molaria tasoitusta, mutta kokeneet kehäketut osasivat jäädytää pelin ja voitto heille.

Huhhuh... rankkaa ottaa kauden heikoin peli tuohon kohtaa, mutta jossain välissä se semmoinenkin on pelattava. Puhtain kalsarein pelistä selvisi mm. neljän vuoden tauon jälkeen ensimmäisen pelinsä pelannut Simo Kukkola.

Rökäletappio - FBI

Kolme tuntia pelien välissä ja mitä parhain mahdollisuus syntyä uudelleen. Tase herätteli porukkaa mainiosti kopissa ja kokoonpanot lyötiin uusiin puihin. Agentteja vastaan lähdettiin näin:

Tero - Allu - Tase

Nico - Toni - Timo

(taika-)Pasi - Saku - Arto

Lauri - Erno

Marko - SimoKa

Mane/Miksu

Tämänkään pelin alkulämmöt eivät menneet, kuin siellä hiton Strömsössä, nimittäin jalkapallon ollessa järvessä, otettiin frisbee esiin... no, sehän osui Teroa voimalla nokkaan ja äijä luovutti tahtomattaan verta melko miehekkään määrän juuri ennen peliä... onneksi kuitenkin ukko saatiin parsittua kasaan.

No, entäs itse peli. Tämä pelihän oli aivan eri sarjasta. Eri maailmasta, jos ollaan tarkkoja. Draivi oli ihan erilaista, tai yleensäkin sitä oli! Jengi näytti siltä, että nyt ollaan oikeasti tultu tekemään jotain ja hommahan lähtikin rullaamaan mukavasti.

Tiksa otti hienosti roolia kapteenin ominaisuudessa ja painoi pelin avausmaalin ajassa 04:42. Hyvään sykkeeseen tuli pieni särö, kun seuraavassa vaihdossa taitavaksi tiedetty Antti Mähönen ja sarjan komeimmat viikset tasoitti pelin. Täytyy sanoa, että vaikka kuti oli ok, ei näillä pelivuosilla pitäisi tuommoisia sisään mennä... no, Antin kanssa on pelattu divarissa asti, joten menköön... "for good old times sake". FBI:n hyvä lataus sai jatkoa, kun Eki joutui boksiin. Tilanne oli ehkä vähän koominen, koska agenttihyökkääjä hyppäsi päätyseinään itse, mutta boksia siitä silti tuli. Mähöselle aseteltiin jo jonkinmoista "meidän Nemesis-viittaa", sillä sama jätkä painoi agentit johtoon komealla yläkulmapommilla, kun jäähyä oli jäljellä puolisen minuuttia. Peli saatiin kuitenkin tasoihin, kun hienon pelin (jälleen) pelannut ykköskenttä onnistui. Tase teki ja Allu syötti, 2-2. Käytännössä suoraan lomamatkalta jostain singaporepattayauusiseelanti-akselilta peleihin tullut Nico runnoi vielä ennen tauko meidät johtoon Tiksan passista, 3-2.

Toinen erä oli edelleen meiltä hyvää tekemistä ja peli-ilo oli siellä missä pitääkin, eli mukana. Maaleja ei nähty, ennen kuin vastustaja otti boksia maasta pelaamisesta ja päästiin ylivoimalle. Ykkösylivoimanyrkki jauhoi hienosti, mutta ilman tulosta, kunnes sitten lopulta juuri jäähyn päätyttyä, Tase heitti "no look"-tyylisen heiton takakulmaan, 4-2. FBI:n Pauli Aaltokoski kavensi vielä Esko Seppälän passista tilanteeksi 4-3 ja noissa lukemissa mentiin viimeiseen erään.

Viimeinen vartti ei poikennut aiemmista kahdesta, eli tapahtumia riitti. Aleksi iski heti erän alkuun meidät jälleen kahden maalin karkumatkalle Simon syötöstä, mutta peli ei ollut selvä. FBI halusi pisteitä yhtä paljon, kuin mekin ja pari minuuttia Allun börsästä agentit tulivat maalin päähän. Sitten alkoi psykologinen sodankynti. FBI pelasi fiksusti sääntöjen rajamailla ns. "pikkusikaa" ja tämä meni meidän ukkojen ihon alle. Siinä missä me keskityttiin mussuttamaan, teki kaveri maalin ja peli oli yhtäkkiä 5-5. Huima trilleri sai päätöksensä ja meidän kannalta onneliisen sellaisen, kun huikean pelin pelanneet Allu ja Tase iskivät vielä kerran. Ihmeellisen flipperipallon jälkimainingeista herroille avautui ylivoimahyökkäys ja Allu jakoi Taselle, joka ampui voittomaalin ajassa 44.12! FBI yritti vielä myllyttää ilman veskaria, mutta meidän puolustus oli timanttia! Erityisesti kokenut kehäkettu Simo Karvinen otti varsinaisen "gamesaver"-peiton aivan viimeisillä sekunneilla.

Voitto tuli ja päivä sai onnellisen päätösksen. Tappiosta huolimatta nousimme  sarjataulukossa sijalle 3 ja tuo sijoitus on sellainen, jossa me haluamme VÄHINTÄÄN olla runkosarjan lopussa. Tänään opittiin varmasti paljon ja jatkossa ollaan valmiimpia sekä yksinkertaisesti parempia.

Kausi jatkuu seuraavaksi Joensuussa ja siellä kohdataan Spartak sek Valtva.

Suuri kiitos lukuisille kannattajille, jotka olivat päivän mittaan meitä kannattamassa! Tukenne on meille korvaamatonta.

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa