RAPORTTI: Rökäletango soi Juuassa, Edarille 4 pinnaa!

06.01.2019

Tiedättekö sen uskomattoman tunteen, kun usko omaan tekemiseen palaa ja palaset loksahtelevat kohdalleen? No, tänään oli sellainen päivä.

Juukaan lähdettiin sillä meiningillä, että jos nyt ei ala pistesaldo karttua vähän kovemmalla prosentilla, kuin alkukaudesta, voitaisiin alkaa jo haudata unelmaa kolmen kärkeen sijoittumisesta. Mukaan saatiin ehkä jopa iskukykyisin rosteri tämän kauden osalta ja saimme mukaan pari erittäin tervetullutta vahvistusta. Viimeksi viime vuoden puolella peleissä mukana ollut Jori Taipale ja kauden ensimmäiset pelinsä pelannut Antti Laitinen hyppäsivät tänään askiin. Myös nuorempi Laitisen veljeksistä, Juuso, oli toipunut pelikuntoon.

Saku-Mikke - Jussi

Jori (Jote aloitti kymmenentenä hyökkääjänä ja huikeana jäähyntappajana tunnettu klassinen taitosentteri pelasi alivoimaa.)

Miika

In-Team - Rökäletappio

Päivän ensimmäiseen pelissä lähdettiin revanssin hakuun. Kokenut kuopiolaisryhmä riisti meiltä pinnat Iisalmessa ja nyt oli takaisinmaksun aika.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmilla oli paikkoja avata maalisaldonsa jo heti kättelyssä, mutta ensimmäistä maalia saatiin odotella 11. minuutille saakka. Ajassa 10:46 Saku-Mikke lähetti vaarallisen ohjurin In-Team-maalille ja Juuso ohjasi taidokkaasti meidät johtoon, 0-1!

Ottelun teemana oli, että maalit kuitataan pian ja johdosta saa nauttia vain hetken. Ajassa 11:51 kaveri pääsi tasoittamaan maalin edestä, kun me hieman sekoiltiin ja napakka kuti painui verkkoon. Näissä 1-1 lukemissa mentiin erätauolle.

Toinen vartti kului taas tasaisissa merkeissä ja maaleja saatiin odotella lähes erän viimeiselle vitoselle. In-Team nappasi kuskin paikan hieman ennen 25. peliminuutin täyttymistä, kun avasumaalinkin tehnyt Mikko Pesonen tulitti maskin takaa pelivälineen allekirjoittaneen käden ja tolpan kautta reppuun, 2-1. Mutta, kuten aiemmin mainittiin, kuittia ei tarvinnut odottaa kauaa. Hienosti tänään pelannut Lauri Kuosmanen pommitti vain vajaat 2 minuuttia myöhemmin pelin jälleen tasoihin ja päätöserään lähdettiin lukemista 2-2.

Kahden erän jälkeen tilanne oli suoraan sanottuna kutkuttava. Päätösvartille lähdettiin sillä mentaliteetilla, että nyt hoidetaan! Kaverilla taisi olla samat ajatukset, sillä ajassa 31:44 Mikko Pesonen täydensi hattutemppunsa ja vei In-Teamin 3-2 johtoon. No, sitten nähtiin yksi pelin käännekohtia: In-Team hyökkääjä pääsi ampumaan one-timerista suhteelliseen tyhjään rysään, mutta sain jalkaa väliin ja vastaiskusta syntyi tasoitus Tasen tekemänä ajassa 33:33.

Erän loppuun tarjottiin vielä vähän lisäjännitystä, kun meille tuli jäähy jatkuvasta väärästä pelitavasta. Alivoima oli kuitenkin tänään vahvaa ja rangaistusta istunut Saku-Mikke sai istua boksissa koko 2 minuuttisen.

Ottelun ratkaisu nähtiin vajaat pari minuuttia ennen loppua. Nico juoni pallon Lasselle ja Kauppisen setä pommitti pelivälineen aivan jäätävällä rannepommilla ohi jälleen hienosti torjuneen Olli Pöyhösen. In-Team haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta sortui ottamaan jäähyn ajassa 44:00 ja me saatiin pidettyä palloa kaäytännössä koko loppuaika.

Äärimmäisen suuri ja tärkeä voitto sekä maistuva revanssi! Kaikenkaikkiaan kypsä peli ja juuri sellainen joukkuepelitaistelu, joita meidän jengiltä on totuttu parhaimmillaan näkemään.

Rökäletappio - Vehve II

Toiseen peliin vastaan asteli Vehve II, joka oli rusikoinut Spartakin peräti 14-4. Pari äijää oli viettänyt huimaa pörssipäivää tehden 6-9 pinna per sierainpari. No, meidän ajatus oli että keskusta pidetään kiinni ja tehdään maaleja! Peliin lähdettiin täysin samoilla kentillä, kuin In-Team-otteluun.

Onnistuttiin saamaan avauserään hyvä alku ja kellon näyttäessä 11:37 palloa oli käytetty jo 3 kertaa Vehven nuotassa kaverin ollessa nollilla. Maaleja tekivät Toni, Aki ja Aleksi. Erän lopussa meidän hyvä draivi hieman sekosi Antin saaman jäähyn myötä ja ollessamme hieman nollat taulussa, Vehve kavensi tilanteeksi 3-1 aivan erän loppuun.

Ei paniikkia, vaikka hieman hiipi mieleen kauden avauspeli Vehveä vastaan ja se, että silloinkin karattiin parin maalin johtoon alussa. Tuolloin kaveri vyöryi hetkellisesti meidän yli toisessa erässä, eikä eroa saatu enää kiinni... samat ennusmerkit leijuivat ilmassa, sillä ensimmäinen pari minuuttia pelattiin täysin meidän päässä, mutta onneksi takaiskuilta vältyttiin.

Juuri kun alettiin taas saada homma haltuun, niin tapahtui jotain harmittavaa. Tiksa meni laitavääntöön hieman liian kovaa ja Vehven äijä lensi kuin rukkanen. Harmittavasti osuen myös seinään ja punaistahan Timo joutui katselemaan. Onni onnettomuudessa Vehve-peluri ei loukkaantunut pahemmin ja Tiksa sai "vain" pelirangaistuksen, eli ei pelikieltoa. Tilanne ei missään nimessä ollut tarkoituksellinen vahingoittamisyritys, joten tuomio meni meidän mielestä oikein. (kummallisen paljon meille nyt näitä punaisia satelee... ja Janssonin Ville ei edes ole enää jengissä mukana... :D ) No, kapteenin nauha siirtyi Tasen käteen ja alettiin jäähyntappoon. Vehve pyöritti hienosti koko vitosen, mutta sai onneksemme vain yhden maalin ja päästiin palaamaan normipeliin 3-2 johdosta. Jokseenkin uskomattoman hienoa jäähyntappoa sekä uhrautumista alivoimapelureilta. Tämäkin toi muistoja avauspeliin, silloinkin jouduttiin tappamaan vitosta...

Pakkamme ollessa hieman sekaisin, vaihtopenkillä tehtiin ainoa ja oikea ratkaisu ottamalla aikalisä. Ketjut lyötiin uusiin puihin ja olipa onni, että Jori oli mukana. Homma jatkui täydellä kolmella viisikolla ja peli alkoi taas näyttää sille, mille pitääkin. Toisessa erässä ei tehty enempää maaleja ja päätösvartille siis meidän johdossa 3-2.

Viimeinen erä olikin sitten jotain upeaa. Yksi komeimpia eriä tälle kaudelle, ei epäilystäkään. Erän alussa päästiin vuorostamme kokeilemaan ylivoimaa, kun Tiksan kanssa törmäyksestä toipunut Jirka Ruotsalainen lähti istunnolle estämisestä. Tämähän hyödynnettiin ja Tase laukoi Juuson passista lukemiksi 4-2!

Vehve painoi kuitenkin edelleen kovaa päälle ja vaikka joukkue otti vielä toisenkin jäähyn, vielä ei saatu hommaa tapauteltua... sittenpä viimeisillä minuuteilla alkoi tapahtua oikein urakalla. Ajassa 43:38 Tero tarjoili Aleksille tontin, 5-2, 44:24 Pasi Eskelinen tyhjään reppuun 6-2, 44:29 Tero Aleksin passista 7-2 ja vielä loppuun ajassa 44:51 Nico Juuson passista 8-2! Hurja loppu, mutta täytyy sanoa, että loppulukemat EIVÄT juurikaan kuvanneet ottelua. Laukaukset kohti maalia menivät meille 23-20, eli oli siinä kaverillakin mahdollisuutensa.

Arvokas voitto meille ja jälleen todellinen joukkuehengen huipentuma. Erityisesti pelaajien uhrautuminen omissa oli ihailtavaa. Lauri ja Erno blokkasivat varmasti kahteen mieheen toiset 20 laukausta, Jori hyppäsi hienosti kehiin tarvittaessa, Antti teki hienon paluun rosteriin ja Tase otti kapteenin roolin Timon oltua poissa. Myös maalivahtipeli oli tänään sillä tasolla, missä se meillä pitääkin olla. Ei me nyt järjettömän huonosti olla vedetty, mutta sellainen "IDDQD"-moodi (ID-Softwaren legendaarisia Doom-pelejä pelanneet tietää. :D ) on ollut kateissa. Tänään tarttui sellaiset laukaukset, jotka pitääkin ottaa, jos meinaa voittaa. Huikea peli ja ehkäpä jopa tämän kauden paras ottelu kokonaisuutena. Jos aiemmin ollaan oltu Rökäletappio, tänään oltiin RÖKÄLETAPPIO.

Sarja on edelleen tasainen, mitä nyt Veikot on karussa, mutta muutoin on vielä kaikki auki. Nämä 4 pistettä eivät olisi voineet tulla parempaan paikkaan! Parhaillaan oltiin jo sijalla 2, mutta ehkä jossain sijojen 3-5 välillä ollaan päivän päätteeksi, mutta omat osakkeet paranivat huomattavasti.

Turnauksessa rikottiin myös pari hienoa merkkipaalua, kun Nico sai kasaan 100 pistettä RT-nutussa ja Timo edusti joukkuetta 150 kerran! Onnittelut herroille saavutuksista.

Seuraavaksi jatketaan Ahmolla ja siellä kohdataan JuPy sekä Veikot!

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa