RAPORTTI: Haastava reissu Leppävirralla

16.02.2019

Kolmosdivarin loppusuora on jo käynnissä ja tänään väännettiin tärkeistä pisteistä Leppävirran Vesileppisareenalla. Homman nimi oli, että pinnoja on saatava ja mieluiten neljä, vähintään kolme. Vastassa oli kolme pinnaa edellä ollut FBI ja sarjan jumbksi juuttunut ValtVa.

Lähtökohdat turneeseen muuttuivat hieman haastavimmiksi, kun oli alunperin ajateltu sillä vahvaa kautta pelaava Toni Kesti joutui jättämään pelit väliin kuumetaudin vuoksi. Tilalle saatiin kuitenkin jo alustavasti RT-uransa toistaiseksi päättänyt Henri "Höpö", "KA-HBOOM" Kainulainen. Henri oli vapailla ja Savossa, joten mies liittyi joukkueen mukaan.

FBI - Rökäletappio

Ottelusta odotettiin vauhdikasta vääntöä, jossa yhteen iskisivät kaksi itselleen nousutavoitteen asettanutta joukkuetta. FBI oli meitä edellä kolmen pinnan verran, eli voitolla välimatkaa saataisiin kurottu kiinni, tappiolla taas agentit karkaisivat tavoittamattomiin.

Peli alkoi parhaalla mahdollisella tavalla ja jo 13 sekunnin kuluttua pelivälinettä kaivettiin agenttimaalista. Maalin teki Henry ja syöttäjänä Aleksi.

Erä jatkui tasaisissa merkeissä meidän onnistuessa tappamaan yksi jäähy, mutta sitten vähän ennen 10 minuutin täyttymistä kaveri tasoitti. Pauli Aaltokoski tarjoili Teemu Viiolle aikamoisen, kolmen meidän äijän läpi menneen, passin takatolpalle, eikä maalintekijä erehtynyt. Tilanne 1-1.

Hetkeä myöhemmin saatiin taas jäähy, mutta siitäkin selvittiin. Erän lopulla agentit karkasi kuitenkin johtoon. Harri Balkin laukaus osui allekirjoittanutta puhelimeen ja jäi pyörimään maalin eteen, josta Samuli Ruotanen sijoitti pallon pussiin, 2-1. Näissä numeroissa erätauolle.

Toinen erä alkoi myös tasaisesti, mutta FBI teki ensimmäisen maalin. Nuori Jesper Hakola tälläsi kanttiranteella aivan meidän maalin hattuhyllylle ja tilanne jo harmittavasti 3-1. Mekin päästiin hetken päästä ylivoimalle, vieläpä kahdesti. Ensimmäinen ei tuottanut tulosta, mutta sitten toisessa tapahtui... FBI teki nimittäin alivoimamaalin todella pahaan paikkaan. Ja millä tavalla... Jarkko Hyttinen sai syötön meidän maalin takatolpalle ja minusta näytti, että hän yritti ehkä syöttää palloa takaisin, mutta pelivälinen osui mailan varteen, josta uskomaton ropellipallo leijaili meidän rysän takanurkkaan... huhhuh... no, maali se tuokin oli. :D

Saatiin onneksi kavennettua vielä saman jäähyn aikana, kun Lauri osui Jussin syötöstä. 4-2 numeroista lähdettiin viimeiselle vartille.

Päätöserään lähdettiin hakemaan vimmatusti kavennusta ja sellainen saatiin, kun hienosti koko päivän pelannut Nico osui Timon passista erän alussa. Näytti, että tämä kääntyy vielä, mutta kun ei kääntynyt. Palloa ei saatu maaliin, ei sitten millään. Viimeisimpänä paikkana Henry ampui tolppaan 2 sekuntia ennen loppua... joskus se vaan menee näin, tolppa sisään, tolppa ulos. Tällä kertaa ulos.

Täytyy sanoa, että kyllä tuossa parempi jengi voitti, agenttien peli oli valmiin näköistä ja onhan noiden äijien suoritustaso kovalla tasolla. Toki pinnan tuosta olisi mieluusti liiviin kääräissyt.

Rökäletappio - ValtVa

Toiseen peliin lähdettiin sellaisesta asetelmasta, että JuPy, joka pelaa samoista sijoista kuin me, oli hakannut Spartakin ja mennyt meidän ohi sarjataulukossa. Oltiin siis neljäntenä ennen tätä peliä. Voittoahan sieltä oli lähdettävä hakemaan. Ketjut oli samat kuin edellisessä pelissä.

Ottelu käynnistyi aavistuksen tunnustellen ja molemmilla jengeillä oli pari paikkaa. Pienen nihkeilyn jälkeen saatiin sitten kuparinen rikki ja ykkösketju rakenteli pari näppärää vaparimaalia. Aleksi ja Aki pääsivät nauttimaan Henryn tarjoilusta ja johdettiin 2-0.

Toisessa erässä saatiin sitten jo kunnolla vaihdetta silmään ja leivottiin neljä börsää ensimmäiseen 7 minuuttiin. Erno, Nico, Tero ja Aleksi saivat nimensä maalintekijäsarakkeeseen ja johdettiin 6-0. No, sitten alkoi vähän lipsua. Valtva teki erän loppuun 3 maalia ja päätöserään lähdettiin 6-3 johdossa.

Viimeinen vartti oli melkoista hawaii-palloa ja maaleja tehtiin molempiin päihin. Lopulta kairattiin kuitenkin voitto lukemin 7-5.

Voitosta huolimatta pudottiin neljänneksi jälleen, kun Jupy laittoi toisessa ValtVan unille jo 25 minuutin pelin jälkeen lukemin 12-0. Ei hyvä meidän kannalta, ei ollenkaan. Viimeiseen turnaukseen lähdetään siis sijalta 4, eikä kolmen joukkoon pääsy ole enää omissa käsissä. Pari oljenkortta on vielä olemassa, mutta ruoditaanpa niitä parin viikon päästä tarkemmin, kun kyhäillään runkosarjan päätösturnauksen ennakkoa!

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa