ENNAKKO: Kolmosdivarin runkosarja huipentuu

06.03.2019 18:00

 3. Divisioonan runkosarjassa pelataan tulevana lauantaina viimeiset ottelut ja panosta on lähestulkoon jokaisella porukalla. Ainoastaan ValtVan osalta homma on selvä ja Valtimon äijien taival tulee tällä sarjatasolla päättymään näihin peleihin.

 Muilla joukkueilla sen sijaan on vielä pelattavaa ja esimerkiksi peräti kuudella jengillä on vielä mahdollisuus lunastaa paikkansa kolmen kärjestä. FBI, Veikot, Juankosken Pyrkivä, me, Vehve II ja Spartak JNS-mallisesta kuusikosta ratkotaan, että ketkä pääsevät karsimaan ylöspäin, kuka nousee suoraan ja kenen kausi päättyy runkosarjaan. In-Team, Coach Team, Iisveden Kiri puolestaan setvivät, että kuka selviää puhtain kalsarein sijalle 7 ja ketkä kaksi joutuvat taistelemaan paikastaan vielä karsinnoissa.

 Meidän tilanne muuttui harmittavasti viime turneen FBI-tappion myötä. Emme voi enää saada lohkon kärjessä viilettäviä agentteja kiinni millään ja mikä pahinta, JuPy ohitti meidät pisteellä napaten itselleen sijan 3.

 Kohtaamme turnauksessa Spartakin sekä Coach Teamin. Mielenkiintoiset ottelut siis edessä, sillä Spartakia ei olla voitettu Rökäletappion historiassa koskaan virallisten pelien merkeissä (kohtaamisia on 3. Kaksi Suomen cupissa ja yksi sarjassa, voitot siis joensuulaisille 0-3.). Nyt jos koskaan olisi paikka ottaa se ensimmäinen voitto.

 Coach Teamia vastaan taas kirjoittajan hatarien muistojen mukaan on päästy voittoa joskus juhlimaan, mutta ajassa täytyy mennä aina vuosituhannen vaihteeseen asti. Sen verran on aikaa kulunut, että joukkueet ovat ennen tätä kautta samassa sarjassa painineet.

 Kuten tuli mainittua, kohtalomme ei siis enää ole omissa näpeissä ja muiden pelien tulosten täytyy raivata meille tilaa, jotta olisimme taas omillamme. Seuraavaksi hieman jossittelua ja spekulointia siitä, mitä vaaditaan siihen että mahdollisuus nousupeleihin vielä avautuu. Ohessa ne skenaariot, joilla meidän sijoitus löytyy sijoilta 2. - 3.

Skenaario 1:

 Veikot on meitä 4 pistettä edellä ja joukkue johtaa JuPyn sekä FBI:n. Jos Vihreät Kuninkaat poistuu turnauksesta kahden tappion kera, on meillä mahdollisuus ajaa heidän ohitseen nousemalla tasapisteisiin. Tämä vaatii tietenkin voittoa molemmista omista otteluistamme!

 Keskinäiset pelithän on pelattu tasan, mutta sen jälkeen kun aletaan "halkoa hiuksia", niin seuraava tekijä, joka ei ole tasan on koko sarjan maaliero. Tällä hetkellä meidän maaliero on +21 ja Veikkojen +20. Tällöin, Veikkojen hävitessä ja meidän voittaessa, luonnollisesti ero vain paranee ja olisimme silloin heidän edellään. Kokonaisuutena skenaario on mahdollinen, mutta sarjan yleisilmettä koko kauden osalta katsoen hieman epätodennäköinen.

Skenaario 2:

 Juankosken Pyrkivä meni ohitsemme yhden pisteen turvin viime turnauksessa ja luonnollisesti meidän on saatava enemmän pinnoja viimeisestä kahdesta pelistä, kuin juankoskelaiset. Keskinäisten pelien herruushan meillä on puhtaasti 2-0, eli tasapisteisiin päätyminen veisi meidät JuPyn ohi. Tässä kohtaa täytyy toki muistaa myös Spartakin ja Vehven olemassaolo. Jos esimerkiksi JuPy jäisi nollille ja meidän saldo olisi 1 piste, olisi hyvinkin mahdollista että sekä me että JuPy jäisimme jatkopeleistä ulos vaikka Pyrkivän kiinni saisimmekin.

 Lauantain pelit pelataan siten, että me suoritamme urakkamme vasta myöhemmin iltapäivällä. Muut kiistakumppanit Spartakia lukuunottamatta ovat jo pelanneet pelinsä silloin, kun meidän pelimme alkavat. Toivotaan siis, että peleissä on vielä panosta siinä vaiheessa kun paikalle saavumme! Kausi on ollut haastava ja esityksemme ovat aaltoilleet, mutta loppukaudesta ollaan oltu jo enemmän omia itsejämme. Nyt punnitaan se, että ollanko ansaittu paikka karsinnoista, vai jäädäänkö taas rannalle viime kauden tapaan. Mielenkiintoinen turnaus tästä silti tulee ja oli tilanne klo 16:00 mikä hyvänsä, kahta voittoa lähdetään hakemaan!

 Tässä vielä pienet analyysit lauantain vastustajista.

Spartak JNS (edellinen kohtaaminen, 24.11.2018 Joensuu. Hävittiin 4-2) 

 Joensuulaiset tulivat sarjanousijana kauteen kovalla sykkeellä ja vahvalla rosterilla. Kahden turnauksen jälkeen sarjan kärjessä ollut joukkue oli onnistunut hankkimaan kovia vahvistuksia rinkiinsä entisiä liigapelureita myöten.

 Joukkueen otteet ovat aaltoilleet sen mukaan, että ketä heillä on rosterissaan ollut ja edellisessä kohtaamisessa vastus sattui olemaan todella kova. Tuolloin tuli niukasti tauluun lukemin 4-2, vaikka tontteja oli ottaa pisteitä.

 Tällä kertaa on todellinen revanssi tarjolla ja toivottavasti olemme pakkovoiton edessä. Spartak tullaan nujertamaan kovalla liikkeellä, fyysisellä pelillä ja tiukalla puolustamisella. Pekka Pirhonen ja Juha Pitkänen on pistettävä ahtaalle sekä maalipaikat on hyödynnettävä paljon paremmin kuin viimeksi.

Coach Team (edellinen kohtaaminen, 3.11.2018 Kuopio. Hävittiin 4-3)

 "Juukalaislegioona" ei pitänyt itsestään isoa melua kesän aikana ja 2. divarista pudonnut joukkue tuli kauteen niin ennakkosuosikkina, kuin myös mysteeriporukkana. Myöhemmin selvisi, että viime kausien luottopelaajia oli lähtenyt muihin hommiin ja hieman yllättäen Coach onkin joutunut taistelemaan sarjapaikastaan ja joutuu myös tappelemaan loppuun asti.

 Edellinen kohtaaminen päättyi juukalaisten voittoon Studentialla lukemin 4-3 ja mitään kaverilta poisottamatta, oli meidän esityksemme kauden heikoin. Hakattiin päätä seinään, liike puuttui ja homma näytti oudon haluttomalta. Nyt on siis tässäkin pelissä revanssi tarjolla, eikä varmasti jätetä mahdollisuutta käyttämättä!

 Coach Teamin ehdottomia valttikortteja ovat olleet kova ykköskenttä, sekä maalivahti Eetu Gröhn. Naakan veljekset (Fetja sekä Leevi) ovat kasanneet yli 10 maalia ja 20 pinnaa mieheen sekä Samuli Väyrynen on summannut 25 pinnaa. Nämä äijät on ehdottomasti pidettävä scoresheetista poissa ja Gröhniä täytyy päästä haastamaan kunnolla. Ottelun voittoon pätevät samat speksit kuin myös Spartak-otteluun.

 Meidän viimeiset pelit runkosarjassa 9.3.2019 Studentialla klo 16:00 (vs. Spartak JNS) ja klo 18:00 (vs. Coach Team).

 #27

20.06.2019Rökäketappio ja FBI farmisopimukseen!
19.06.2019Rökäletappio Suomen cupiin kahdella joukkueelle
19.05.2019Junnujen kausi päätettiin Kunttarilla
17.05.2019Rökäletappio etsii junioripäällikköä!
12.04.2019RT Dynamo 18-19 -Via Dolorosasta kohti kevään valoa
12.04.2019Edustuksen kauden päättäjäisissä jaettiin palkinnot
04.04.2019 18:00Edustuksen kauden loppuraportti
01.04.2019Rökäletappio mukaan elektroniseen urheiluun!
10.03.2019RAPORTTI: Edustus kesälomalle
06.03.2019 18:00ENNAKKO: Kolmosdivarin runkosarja huipentuu

Siirry arkistoon »