Edustuksen kauden loppuraportti

04.04.2019 18:00

 Kausi on nyt kaikilta osin pelattu ja kaikki ensi kaudeksi meidän sarjaa koskevat karsinnat ovat pääasiassa pulkassa. Nyt on siis alustavasti tiedossa, että mitkä joukkueet kamppailevat kanssamme 3. divisioonassa kaudella 2019-2020. On hyvä aika tehdä pieni tilinpäätös siitä, että miten kausi meni ja heittää pientä analyysia lohkon muista joukkueista.

 Kauden tavoitehan oli mahtipontisesti ja kunnianhimoisesti sarjanousu. Ensimmäinen kerta, kun Rökäletappio pelaisi miesten sarjoissa 2. divisioonaa. Tässä ei onnistuttu, vaan viime kauden tapaan lapaan jäi sija 4. Vieläpä yhtä katkeralla tavalla, kuin vuosi sitten eli jäätiin yhden pisteen erolla jatkopeleistä ulos. No, kuten jo on sanottu, kausi käsittää 18 ottelua, eli aikaa oli kyllä kasata riittävästi pisteitä. Selittelyille ei siis jää varaa.

 Syitä "epäonnistumiselle" löytyy monia, eikä laivamme ajanut karille mistään yksittäisestä tilanteesta johtuen. Erityisesti alkukausi oli meille vaikea ja peliesitysten taso vaihteli liikaa. Jopa yhden turnauspäivän sisällä oltiin kuin eri joukkue ja tämä on ollut meille epätavallista. Tästä johtuen pisteitä jäi saamatta, eikä päästy keskikastista irti riittävän ajoissa. Ottelut olivat tiukkoja ja viime kauteen verrattuna tulokset olivat jopa harmittavia. Viime kaudella koettiin pari selkeää tappiota (Iiskille 6-2 ja Kaikulle 0-5), mutta tällä kaudella isoin "turpasauna" tuli kahden maalin erolla. Myös kaikissa kolmessa tasapelissä menetettiin johto ja kaveri tuli tasoihin, eikä päinvastoin.

 Viime kauteen nähden saalistettiin 4 pistettä vähemmän, eli sarja oli huomattavasti tasaisempi tämän kauden osalta. Viime kaudella onnistuttiin tekemään peräti 120 maalia, joka on seuraennätys tällä sarjatasolla. Tällä kaudella jäätiin niin sarjapisteissä (23), kuin myös tehdyissä maaleissa (96) kahteen edelliseen kauteen nähden jälkeen. Omissa sen sijaan soi lähes saman verran kuin kahdella edellisellä kaudella. (Tällä kaudella 66 päästettyä maalia, kahdella edellisellä 64.)

 Kokonaisuutena kausi oli lopulta tasainen suoritus, eikä meillä loppujen lopuksi ollut ns. hätää esim. sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Tämä nyt luonnollisestikaan ei paljoa lohduta, koska tavoite jäi saavuttamatta. Tästä kaudesta jäi kuitenkin paljon näppiin ja ensi kaudella ollaan viisasampia sekä yhden kauden verran kokeneempia.

 Seuraavaksi lyhyt analyyysi kaikista lohkomme joukkueista:

Valtimon Vasama

 Valtvaa veikkailtiin lohkon hännille ja tämä olikin TOINEN sijoitus mikä taisi mennä meidän alkukaudesta tekemän "lottorivin" osalta oikein. Joukkue kärsi ajoittain pelaajapulasta, mutta väläytteli pariin otteeseen. Näppiin jäi mm. voitto JuPysta.

 Putosi suoraan 4. divisioonaan.

Iisveden Kiri

 IisKille povattiin niinikään vaikeaa kautta, mutta joukkue yllätti positiivisesti. Haaviin tarttui 7 sarjapistettä enemmän, kuin viime kaudella ja joukkue taisteli viimeiseen turnaukseen asti karsintojen välttämistä vastaan. Jäi kuitenkin sijalle 8. Iiskistä on muotoutunut meille pienimuotoinen "nemesis", sillä viime kaudella kärsimme heille tappion, joka nousi suureen arvoon jäätyämme karsintojen ulkopuolelle. Tänä vuonna taas Kiri riisti meiltä pisteen Iisalmen turnauksessa.

 IisKin kausi päättyi lopulta putoamiseen, sillä joukkue taipui RautU:lle karsinnan toisessa vaiheessa, voitettuaan ensin Pyhäselän Urheilijat.

Coach Team

 Juukalaiset tulivat kauteen ennakkosuosikkina edellisen kauden 2. divisioonapaikkansa ansioista. Myös taiturimaisen Pauno Kajoksisen siirtyminen "Juukalaislegioonaan" herätti keskustelua kesän aikana. Ko. pelaaja ei kuitenkaan pelannut peliäkään juukalaisjoukkueessa runkosarjassa ja Coach jäi lopulta lohkon toisiksi viimeiseksi joutuen karsintaan. Ohuella materiaalilla operoinut joukkue napsi pisteitä sieltä täältä, mm. juotti meille katkeraa kalkkia 4-3 voitolla syksyllä.

 Coachin kohtaloksi koitui IiSkin tavoin putoaminen sarjaporrasta alaspäin joukkueen hävittyä niinikään RautUlle karsinnoissa. Edes Pauno Kajoksisen debyytti tämän kauden osalta ei joukkuetta auttanut, vaan synkkä syösykierre sai jatkoa. Juukalaiset ovat nyt pudonneet kahdessa kaudessa 2. divisioonasta neloseen.

 In-Team

 Kolmosdivarin kestomenestyjän kausi oli yllättävän haasteellinen. Kokeneet kehäketut joutuivat taistelemaan suorasta säilymisestä aina viimeiseen otteluun asti ja tällä kertaa vahva neljän sakkiin sijoittumisputki vaihtui sijaan 7. Haastoi edelleen hyvin lohkon kaikkia joukkueita ja saalisti 16 sarjapistettä.

Vehmersalmen Vesa II

 Vehven kakkosjoukkue tiedettiin etenkin alkukaudesta todella vaaralliseksi farmisopimuksen tuoman edun vuoksi. Kauden avauksessa otettiinkin lukua hyvästä alusta huolimatta. Joukkue taisteli pelaajapulaa vastaan, mutta sai riittävästi pisteitä ja olipa Vesalla vielä teoreettinen nousukarsintamahdollisuuskin viimeiseen turnaukseen asti.

Spartak JNS

 Nousijajoukkue tuli kauteen hurjalla draivilla ja kovalla rosterilla. Kauden mittaan muutamia kovia tekijöitä tippui kelkasta ja joukkueen esitykset aaltoilivat. Oli kaikesta huolimatta nousukarsintapaikoissa kiinni vielä viimeisessäkin turnauksessa. Meille vaikea vastustaja ja kauden viimeisessä turneessa saatiin viimein yksi itsellemme aiemmin voittamaton joukkue lyötyä.

Juankosken Pyrkivä

 Veikkasimme pienellä ringillä kauteen lähteneelle juankoskelaisnousijalle vaikeaa kautta. Olimme väärässä, pahasti. Joukkue pysyi hienoisti koko kauden kärjen kyydissä ja huikealla liikkeellä sekä taidolla varustettu Pyrkivä pelasi itsensä lopulta sijalle kolme! Huikea kausi äijiltä, joukkueen sisäinen roolitus osui täysin nappiin ja ansaittu karsintaslotti Juankoskelle. Haastoi hienosti Kaavin Kaiun karsinnoissa ja saalisti harvinaisesti yhden voiton. Yleensä kolmosen joukkueet ovat ottaneet karsintasarjassa kuokkaan suoraan voitoin 0-2.

 Veikot

Veikkailtiin "Vihreitä Kuninkaita" keskikastiin. Ei osunut, ei. Ehkä jopa itselleenkin pienenä yllätyksenä joukkue poimi voittoja voittojen perään ja piti sarjan kärkipaikkaa hallussaan aivan loppumetreille asti. FBI tuli lopussa ohi, mutta Veikot nappasi hienosti kakkospaikan lohkosta. Haastoi karsinnoissa hyvin Kiteen Pallon, mutta jäi lopulta kuitenkin 3. divariin.

Floorball Iisalmi

 FBI tiedettiin kovaksi vastustajaksi ja tiedossa oli myös joukkueen halu nousta 2. divisioonaan. Iisalmelaisten peli haki hieman uomiaan alkukauden puolella, mutta koneen käynnistyttyä toden teolla, muilla ei enää ollut sanomista. Agentit voittivat mm. loppukaudesta 9 peliä putkeen ja nappasi suoran hissilipun sarjaporrasta ylemmäs.

  Näin. Kaudelle 2019-2020 paikka kolmosdivariin on siis tällä hetkellä sarjasijoitusten perusteella seuraavilla joukkueilla meidän lisäksi:

Juankosken Pyrkivä

Vuorelan Veikot

Spartak Joensuu

In-Team, Kuopio

Varkauden Tarmo (2. divisioonan putoaja.)

FC Pogosta (Ilomantsi)

Rautalammin Urhailijat (nousija 4. divarista)

Kuopion Palloilijat (nousija 4. divarista)

Vehmersalmen Vesa II

 Toki on mahdollista, että vielä tapahtuu joitain muutoksia. Tätä kirjoittaessa 1. divarin karsinnat ovat vielä menossa ja Leba SB on niissä mukana. Jos Leba nousisi divariin, todennäköisesti joku kolmosen joukkueista nostettaisiin täydentämään kakkosen vajaa lohko. FC Pogosta puolestaan ei viime kaudella ottanut nousua vastaan ja tästä syystä Spartak pääsi pelaamaan 3. divaria. Vielä ei ole tiedossa, että halutaanko Ilomantsissa pelata 3. divari ensin kaudella.

 Uusia joukkueita siis on mukana ja muutama vanha kiistakumppani on poissa. Kaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen, sillä uudet joukkueet (etenkin nousijat) tulevat sarjaan mielenkiintoisilla ja vahvoilla rostereilla. Esimerkiksi RautU on kokenut joukkue, jolla on vahva kokemus myös kolmosdivarista. Joukkuehan pelasi nelosdivarin läpi näytöstyyliin ja selvisi pari kautta kolmosen myrskyissä. Joukkue ei pudonnut pelaamalla, vaan luopui sarjapaikastaan ja jäi tauolle ennen kuin toiminta alkoi uudelleen.

 Varta taas on varmasti kova haastaja taistelemaan lohkovoitosta ja joukkueen rutiini 2. divisioonasta tuo heille etua runkosarjan kovia pelejä ajatellen.

Ensi kautta ollaan jo alettu suunnitella ja tulossa saattaa olla isoja ja mielenkiintoisia uutisia, mutta niistä sitten enemmän jos ja kun asiat varmistuvat. Joukkueessa tulee tapahtumaan joitain muutoksia, mutta ilahduttavasti näyttäisi siltä, että runko pysyy isolta osin kasassa.

 Kiitos kaikille, jotka näitä juttuja ovat kauden mittaan lukeneet! Se, että kuka näitä jatkossa rustailee on vielä auki, mutta toivotaan että joku jatkaa "perinnettä". Toivottavasti viihdyitte juttujen parissa! :)

 #27

11.01.2020RAPORTTI: Dynamo nousi lohkonsa kolmanneksi
09.01.2020 18:30ENNAKKO: RT Dynamon 5. turnaus
08.01.2020 19:00ENNAKKO: Edustus Ylä-Pyörölle
01.01.2020 18:00Vuosikymmen paketissa!
19.12.2019Miestenjoukkueiden puolenvälin krouvi
11.12.2019 19:00ENNAKKO: Edustuksen 4. turnaus
09.12.2019RAPORTTI: Dynamo joulutauolle positiivisissa merkeissä
05.12.2019 19:00ENNAKKO: Dynamon kotiturnaus
24.11.2019RAPORTTI: Dynamolle piste Kajaanista
21.11.2019 18:30ENNAKKO: Dynamon 3. turnaus

Siirry arkistoon »