ENNAKKO: 5. divisioona, lohko 27

03.10.2019 18:00

 Sarjat on jo potkaistu käyntiin yhtä lukuun ottamatta ja Savo-Karjalan viimeisenä vihelletään myös tulille 5. divisioona 12. - 13.10 viikonloppuna. Joukkueita siunaantui lopulta ilahduttavasti kolmeen lohkoon (kaksi pyörii tässä Kuopion slummialueiden läheisyydessä ja yksi Joensuun metsissä.) saman verran kuin viime kaudella, eli 30. Jako meni niin, että susirajalla touhuaa 11 jengiä ja näissä paikallisissa karkeloissa myllää 19 porukkaa. Meidän lohkosta löytyy 10 joukkuetta ja naapurilohkosta 9.

 Joukkuemäärät ovat olleet välillä laskussa ja tiimit ovat tehneet fuusioita tai jääneet pöytälaatikoihin odottamaan parempia aikoja. Kautta odotellessa näytti jo ajoittain heikolle ja pahimmillaan tiimejä oli ilmoittautunut vain 16-17 tänne Kuopion alueelle. Tuossa kohtaa arvuuteltiin jo, että saadaanko tänne edes yhtä täyttä 10 joukkueen lohkoa! Onneksi pari porukkaa sai kuitenkin riittävästi ukkoja naarattua esiin ja mm. soittoruokaloiden jonot, aamuöiset nakkikioiskien edustat yms muut pommivarmat "rekrytointipaikat" lienevät osoittautuneen jälleen tuottoisiksi.

 RT Dynamon rinki koki muutamia muutoksia kesän aikana, mutta perusrunko pysyi hienosti läjässä. Uudet tulijat ovat sopeutuneet hyvin vanhan kaluston sekaan ja esikauden otteluissa sekä treeneissä on esiintynyt yhtenäinen, sekä motivoitunut JOUKKUE.

 Valmistautuminen kauteen on ollut erilainen kuin aiempina kausina. Joukkue aloitti harjoittelun jo heinäkuun puolella, mutta olosuhteet olivat aavistuksen erilaiset. Nykyään parakkikylänä tunnetun Siilinjärven rakennuksissa on havaittu pieniä vikoja ja niin myös Ahmon koulussa. Koulun sali on ollut poissa käytöstä koko kesän sekä alkusyksyn ja tästä johtuen meiltä uupui treenipaikka, jossa harjoitella tehokkaasti 5vs5-peliä.

 No, tähän keksittiin keino, sillä jos mahdollisuuksia ei ole tarjolla, ne on luotava itse. Päätettiin pelata useampi harjoituspeli kauden alle sekä mukaan lähdettiin myös Suomen cupiin. (Tässä kohtaa täytyy esittää iso kiitos sekä hatunnosto mm. AC Liigalle, SB Jawsille sekä Thrashersille, jotka ovat ottaneet meitä vuoroilleen painimaan treenitilapulan ollessa pahimmillaan!) Sitä ei osattu aavistaa, että ennen kuin yhtäkään sarjavääntöä olisi pelattu, olisi meillä vyöllämme jo 9 ottelua! Kuusi peliä cupissa sekä kolme treenipeliä.

 Menestys cupissa tuli pienenä yllätyksenä, vaikka voittoihin ja omaan tekemiseen uskottiinkin. 2. kierrokselle pääsy oli upea kokemus ja kuudesta pelistä napatut 3 voittoa ruokkivat itseluottamusta antaen luottoa kautta varten. Toki ollaan huomioitu, että vaikka cupissa voittoja tulikin, ei meillä ole vielä yhtään pinnaa sarjaan. Takkien napit ovat siis visusti kiinni ylös asti ja jalat tukevasti maassa.

 Lohkomme tulee olemaan odotusten mukaan tasainen ja mielenkiintoinen. Yhdelle joukkueelle voi myöntää ehkä pienen ennakkosuosikin viitan, mutta muutoin ollaan todennäköisimmin tasaväkisissä asetelmissa. Seuraavaksi pientä analyysiä siitä, että minkälaisia nippuja on mahdollisesti tulossa vastaan.

KSB, Kajaani

 Ensinnäkin pieni ylläri, että liitto heitti kajaanilaisen joukkueen näiden leveysasteiden kähinöihin. Todennäköisin syy on, ettei tuollapäin ole 5. dirren lohkoa ja tänne on mahdollisesti lyhin matka + että Joensuun lohkossa on jo nyt 11 porukkaa. Välimatkojen osalta ei käy sällejä kateeksi, mutta pääasia että joukkueelle löytyi sarja jossa pelata.

 Vakoilutietojemme mukaan kyseessä on mahdollisesti uusi ja täksi kaudeksi perustettu joukkue. Tiimi koostunee B -ja A-ikäisistä junioreista vahvistettuna muutamilla varttuneemmilla herrasmiehillä. Kyseessä on mielenkiintoinen porukka, joka tuo peleihin varmasti ainakin yksilötaitoa sekä nopeutta nuorten pelureiden mukana.

 Se, että mihin tuo riittää, on vielä kysymysmerkki. Veikkaamme, että vielä nyt perinteinen vitosdivarin "paino on voimaa ja ylipaino on ylivoimaa"-meininki on liikaa ja fyysisen uhan tuoman pelotteen vuoksi kajaanilaiset jäävät vielä nuolemaan näppejään kärkipaikkojen osalta. Tuskin kuitenkaan mikään pisteautomaatti/heittopussi. Voittanee useamman pelin.

XXL-Kriisi, Kuopio

 Miltei legendaarinen ja ennen kaikkea perinteikäs alasarjajoukkue. Harva tietääkään, että Kriisin "pojat" ovat hilluneet paikallisissa sarjoissa jo 90-luvulta asti. Harmi kyllä Kriisin mahtavat nettisivut ovat kadonneet, siellä nimittäin oli sellaisia tilastoniiloja hommissa, että meidänkin seuran vastaavat ovat vielä oppipoikia siihen tasoon verrattuna!

 Jo vuonna 1996 perustetun porukan nykyrosteri on muuttunut ja tänä päivänä jengin kovimpiin staroihin lukeutuvat mm. Daniele Carrassi ja Teemu Määttä. Ko. herrat tulevat todennäköisesti kantamaan ison osan maalintekovastuusta alkavalla kaudella. Myös "Danin" velipoika Paolo pystyy komppaamaan kärkiäijiä, mutta muutoin avut maalintekoon häviävät isolta osin kuin Super Mario viemäriputkeen, eli ei näy missään.

 Kokonaisuutena ehdottomasti kuitenkin vaarallinen ja jollain tapaa alkukantaista luolamiesenergiaa pursuava joukkue, joka tulee hurmioon päästessään olemaan kova luu. Viime kaudella otteet ailahtelivat ja sijoitus oli lohkon 9. Potentiaalia on parempaan, mutta jäänee keskikastin ulkopuolelle.

SB Halko, Leppävirta (ehkä)

 Tuttu monelta vuodelta. Tasainen joukkue, jonka kanssa on väännetty hyviä ja tasaväkisiä pelejä. Jengillä on aiemmilla kausilla ollut hyvän kokoinen rinki ukkoja pelaamassa ja osalta löytyy jopa kohtuullisen paljon liikettä. Pari näppärää äijää ja hämärän muistikuvan mukaan jokunen hyvä pallollinen pakki. 

 Viime kaudella neljä voittoa ja jumbosija omassa lohkossaan. Omissa soi 148 kertaa, eli tässä lohkossa voi tulla kylmää kyytiä. Silti vaarallinen porukka sille päälle sattuessaan. Taistelee todennäköisesti viime kauden tapaan samoista sijoituksista kuin esim. Kriisi.

 IK Svans, Kuopio

 Viime kaudella pisteiden valossa kovaan temppuun yltänyt sarjadebytantti nappasi hätäisen muistikuvan mukaan 26 pinnaa! Jäi kuitenkin nuolemaan näppejään, kun Bärbär United pelasi itsensä suoraan nousuun ja taisi siinä olla Yt Jalpakin vielä välissä.

 Svans on nuorista ja taitavista jampoista koostuva nippu, josta löytyy myös paljon liikettä. Viime kaudella joukkue pääsi mussutuksella tuomareiden "suosioon" ja tämä saattaa osoittautua akilleen kantapääksi, jos suu ei pysy kiinni. Treenailee meidän edustuksen kanssa, eli hyvää sparrausta ainakin ovat saamassa tähän sarjaan. Jos joku ei jo arvannut, niin tämä on se ennakkoon arveltu suosikki tässä lohkossa.

 Joukkueen kovin syömähammas oli viime kaudella Henri Pekonen, joka ampui 23 maalia ja kasasi 43 pinnaa. Pidetäänpä siis tämä setä kiinni.

 TuuRa, Tuusniemi

 Harva tietää, että Tuusniemen Rajun kasvatti on noussut aina Salibandyliigaan asti! Kyllä vain on. Ei tientenkään siellä pelatessaan ja suoraan Hojo Hojon tiskiltä, mutta tosiaan TuuRan kasvatti, nykyään Kaavin Kaikussa pelaava Juhani Tuomainen on liigaa tahkonnut.

Joukkue oli jossain kohtaa vähän pidemmän siivun pöytälaatikossa, mutta otettiin jaloittelemaan pölyttämästä jokunen kausi sitten, mikä on hyvä. TuuRa oli viime kaudella lohkonsa tasaisen keskikastin viides nappaamalla 13 pinnaa.

 Pelaajistosta Miika Vartiainen osaa oikealle päälle sattuessaan olla myrkyllinen, ukko teki viime kaudella 31 pinnaa. Keskikastiin tai vähän alemmas noita voisi lähteä näin lonkalta tarjoamaan. 

 Apassit III (vaiko nykyään II)

 Nilsiässä tapahtui salibandyn osalta harmittava, mutta myös loppujen lopuksi odotettu tapahtuma ja Apasseiden edustusjoukkue tuli tiensä päähän. Tästä syystä lohkomme Apassiremmi lienee nykyään seuran kakkosjoukkue kolmosporukan sijaan.

 Joukkueen ikäjakauma on mallia "isät ja heidän poikansa". Kovia 70-luvulla syntyneitä veteraaneja ja nuorempia 2000-luvun sällejä sisältävä joukkue on vahva ehdokas raivaamaan itselleen tilaa lohkon keskikastin yläpäästä.

 Se, että onko edustuksen raunioista kaiveltu ukkoja tähän remmiin, ei ole tietoja tihkunut mutta kyllä nämä ukot omillaankin skalpeeraavat itselleen pisteitä, jos ei ole tarkkana.

 Juuri sotien jälkeen syntyneet Herkko Ryynänen, Jani Laitinen, Aki Savolainen ja Antti Rönnemaa edustavat vahvaa telaketjuosastoa sekä kantanevat ison vastuun maaliteosta. Nelikko kasasi viime kaudella yhteensä yli 100 tehopistettä ja rankkarispesialisti Ryynänen ampui 20 maalia. Ei siis pöllömpiä veteraaneja.

AC Liiga, Kuopio

 Vauhdikasta ja fyysisesti vahvaa salibandya pelaava kuopiolaisporukka. Liigan kanssa ollaan mitelty monta kertaa tasaväkisissä merkeissä aiemmilla kausilla ja samoja merkkejä on havaittu alkusyksyn harjoituspeleissä.

 Muutamia pallotaitureita, sekä useampi fyysinen pelote takaavat sen että joukkue kiusannee monia kauden aikana. Kokonaisuutena viisikkopeli ei ehkä ole lohkon kärkipäätä, mutta hyvän draivin päälle saadessaan porukkaa on vaikea voittaa.

 Kuopiolaiset kuulunevat myöskin lohkon keksikastiin, mutta potentiaalia on korkeammallekin. Viime kaudella kovatasoisen ja menojaan menneen kärkinelikon vanavedessä lohkonsa kuudenneksi sijoittunut Liiga nappasi 12 sarjapistettä. Tehomiehinä viime sesongilla häärivät yli 10 maalia mieheen tehneet Marko Sajaniemi, Joel Sahlman sekä Juha Poikolainen.

 Kaavin Kaiku II, Kaavi

 Kaikun junnupohjainen joukkue, joka koostuu pääasiassa vuosituhannen alussa syntyneistä pelureista. Kaavilla on ollut hyvä pöhinä lajoin osalta ja tämäkin porukka tulee varmasti väläyttelemään kauden mittaan.

 Onko miesten sarja vielä tässä kohtaa liian fyysinen? Ottanee KSB:n tavoin voittoja, mutta sarjan kärkipää voi olla vielä debyyttikaudella liian kova pala. Tulee silti olemaan hyvä haastaja ja nuoret pelurit tuovat sarjaan lisää yksilötaitoa.

Pörsänmäen Pyllistys, Pörsänmäki

 Jokusen kauden 5. divisioonassa jo pelannut Pörpy tulee varmasti heittämään oman lusikkansa soppaan, jossa jaetaan paikkoja lohkon keskikastiin. Muutaman kovan juoksumiehen tähdittämä nippu ei ehkä edusta sarjan tyylikkäintä tai tehokkainta salibandya, mutta huippuhetkensä Pörpylläkin on.

 Silti sen verran kaukana lohkon vahvimmista haastajista, ettei ote riitä ottamaan korkeita sijoituksia. Jos rosteriin ei ole löytynyt merkittäviä vahvistuksia, voi pisteet olla tiukassa. Voittanee silti saman verran pelejä, kuin aiempinakin vuosina. Välttänee ehkä jumbosijan, mutta pidemmälle eväät tuskin riittävät.

 

Tämmöisellä kattauksella siis mennään. Odotuksissa on tasainen kausi ja monen joukkueen voimasuhteet ovat lähtötilanteessa samalla viivalla. Svans on tässä kohtaa ennakkosuosikki, mutta seuraaville sijoille on varmasti tunkua ja otteluiden tulosten ristiin meno on enemmän kuin todennäköistä. 

 Kauden mittaa tasaiseen suorittamiseen kykynevät joukkueet tulevat ottamaan itselleen tärkeät pisteet ja venyttämään eroa muihin. Dynamolla on siis hyvät mahdollisuudet yltää omaan kauden tavoitteeseensa, eli parantaa viime kauden sijoitusta sekä taistella lohkon kärkipaikoista.

 #27

01.04.2020Rökäletappion tulevat 2. divisioonapelit televisioidaan!
26.03.2020 18:5025 vuoden Rökäletappio!
25.03.2020 19:00RT Dynamon kauden jälkipyykki
08.03.2020Historiallinen sarjanousu!
08.03.2020RAPORTTI: Dynamolla hyvä turnaus Studentialla
05.03.2020 18:00ENNAKKO: Dynamon viimeinen oljenkorsi
04.03.2020 18:00ENNAKKO: 3. divarin eeppinen finaali
23.02.2020RAPORTTI: Dynamolle voitto ja tappio
20.02.2020 18:00ENNAKKO: 5. divarin loppusuora alkaa
19.02.2020 18:00ENNAKKO: Kolmosessa ratkaisun paikat

Siirry arkistoon »