ENNAKKO: Edustuksen avausturnaus

25.09.2019 18:00

 Savo-Karjalan 3. divisioonan avausturnaus pelataan tulevana viikonloppuna. Uuden peliaikasysteemin vuoksi turnajaiset ovat kaksipäiväiset ja pelejä pelataan eri paikkakunnilla. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, ettei tehokkaalla peliajalla pelattavia 3x15-mallisia pelejä saa vedettyä läpi 10 joukkueen lohkossa järkevällä aikataululla yhteen päivään.

 Meidän osalta pelit pyörähtävät käyntiin lauantaina Studentialla ja samoissa karkeloissa pisteistä kilpailevat myös In-Team, Veikot, Vehve II, VarTa sekä Rautu. Sunnuntaina puolestaan Joensuussa pelaavat Iiski, Jupy, Spartak JNS ja KuPa, eli vasta sunnuntai-iltana tiedetään että mikä on lohkon tilanne turnauksen jäljiltä.

 Meidän osalta tilanne turnausta silmäillen näyttää hyvälle ja liikkeelle saadaan iskukykyinen rosteri. Tämä on hyvä juttu, sillä vastaan asettuu kaksi ennakolta todella vaaralliseksi luokiteltavaa vastustajaa. Veikot ja Vehve II voidaan laskea molemmat hyviksi haastajiksi taistelemaan lohkon kärkipaikoista. Veikot on monien mieleissä ehdoton lohkon ykkössuosikki eikä turhaan. Jo ennestään tulivoimainen joukkue vahvistui parilla kovan luokan pistelingolla, eikä Veikkojen leirissä koettu suuria menetyksiä. VehVe taas saa apuja 2. divisioonajoukkueestaan, eli helppoa rastia ei tule toisestakaan pelistä.

 Heti kättelyssä on siis tarjolla tärkeitä pisteitä, Siilinjärven herruutta sekä jo tässä kohtaa eräänlaista asetelmien hakua jatkoa varten. Tietenkään nämä pelit eivät vielä yksinään ratkaise mitään, mutta ns. lentävän lähdön saaminen auttaisi paljon.

 Veikot - Rökäletappio, ottelu alkaa klo 11:30

 (HUOMIOIKAA NÄMÄ ALKAMISAJAT! PELIT EIVÄT UUDEN PELIAJAN VUOKSI ALA VÄLTTÄMÄTTÄ TASATUNNEIN!)

 Voisiko kausi alkaa yhtään tiivistunnelmaisemmalla pelillä?! Paikallisvääntö heti kättelyssä ja itse asiassa ensimmäinen kerta, kun joukkueet kohtaavat Siilinjärven rajojen ulkopuolella sarjapelin merkeissä. Aiemmat pelit on kaikki tahkottu Ahmolla, mutta nyt näyttämönä toimii siis Studentia.

 Kumpikin joukkue on saanut uutta verta kokoonpanoonsa viime kauteen nähden ja äkkiseltään verrattuna voimasuhteet ovat jälleen hyvin lähellä toisiaan, eli tiukkaa vääntöä voi ennakoida. Kummallakin on varmasti kova tahtotila ottaa pisteet talteen avauspelistä, eikä käsinkosketeltavaa jännitystä sisältävältä tunnelmalta voitane välttyä. Varmasti yksi alkukauden mielenkiintoisimmista ja jännittävimmistä peleistä, pakko olla!

 Viime kaudella hangattiin kaksi tasapeliä ja tuolloin kotikylän herruus jäi keskinäisten pelien osalta ratkaisematta. Hätäisen muistikuvan mukaan keskinäisten otteluiden saldo on kaikkinensa Suomen cupin väännöt mukaanlukien tasan. Eli voitettu ollaan kahdesti, saman verran on tappioita ja kolme kertaa peli on päättynyt tasan.

 Veikkojen hyökkäyspään nimilista on tuimaa luettavaa: Pirhonen x2, Pellinen, Vehniäinen etc. kovia ukkoja löytyy jokaiseen kentälliseen ja odotamme, että Janne Mönkkönen on saanut tähän peliin parhaat joukkonsa jalkeille. Vastineeksi meillä on heittää kolme kovaa viisikkoa taistelemaan ei niin pieniä vihreitä miehiä vastaan. Tulossa on siis eeppinen taistelu, joka voitetaan yksinkertaisilla mutta tehokkailla aseilla. Täytyy pelata omaa peliä, pitää päät kylmänä ja luottaa omaan tekemiseen. Jäähyjä ei parane ottaa, sillä kaverin ylivoima on ollut vuosien saatossa vaarallisen tehokasta. Sama pätee toki myös toisinpäin, eli jos meidät päästää kokeilemaan miesylivoimaa, löytyy pallo usein vihun repusta.

 Tulkeehan paikalle, suattaapi olla melekonen peli!

Rökäletappio - Vehve II, peli alkaa klo 16:00

 Toiseen otteluun on onneksi aikaa kerätä voimia ja tasailla kierroksia. Helppoa porukkaa ei nimittäin vastaan saada tässäkään pelissä. Vehve II juotti meille karvasta kalkkia viime kauden avauspelissä voittamalla meidät Nurmeksessa. Toisessa pelissä otettiin revanssi korkojen kera, mutta mutta läpihuutojuttua on turha odottaa.

 Vehven nippu on odotusten mukaan vahvempi ja maalin teko tulee olemaan työläämpää. Viime kauden peleissä tehtiin karmealla prosentilla börsiä ja miltei puolet meidän kudeista meni maaliin (lauottiin 29 kertaa, tehtiin 13 häkkiä!)! Kova lukema, mutta tälle kaudelle kaverin maalivahtiosasto vahvistui, eli odotettavissa on vähän lisää haastetta.

 Vehve tulee saamaan joitain apuja seuran lippulaivan puolelta, eli äärimmäisen kovaa peliä voi odottaa tästäkin. Pelin voittamiseen ylletään täysin samoilla spekseillä, kuin myös avauspelin tapauksessa. Kovuutta täytyy löytyä, maalineduspelin on oltava timanttista molemmissa päissä ja maalipaikat on hyödynnettävä.

 Edessä on kaksi kovaa testiä heti kättelyssä ja tässä turnauksessa punnitaan joukkueiden valmiutta kauden alkuun, kasetin kestävyyttä sekä voiton tahtoa. Melkoinen urakka siis edessä näin ensimmäiseksi turnaukseksi!

 Rökäletappio pelaa klo 11:30 vs. Veikot ja klo 16:00 vs. Vehve II

23.02.2020RAPORTTI: Dynamolle voitto ja tappio
20.02.2020 18:00ENNAKKO: 5. divarin loppusuora alkaa
19.02.2020 18:00ENNAKKO: Kolmosessa ratkaisun paikat
16.02.2020F-junnut voittoon Viitasaarella
05.02.2020 19:00ENNAKKO: 3. divarissa jännitys tiivistyy
01.02.2020RAPORTTI: Dynamolle jälleen 2 voittoa
01.02.2020Junnujen kuulumisia
30.01.2020 19:00ENNAKKO: 5.divarissa tärkeät pelit!
22.01.2020 19:00ENNAKKO: 3. divarin juoni tiivistyy
11.01.2020RAPORTTI: Dynamo nousi lohkonsa kolmanneksi

Siirry arkistoon »