RAPORTTI: Dynamolla tuulinen päivä Kaavilla

02.11.2019

5. divarin lohko 27 jatkui tänään Kaavin uudehkon koulukeskuksen salibandysalin miniatyyrissa. Meille oli arvottu vastaan AC Liiga, sekä Tuusniemen Raju ja odotuksissa oli kovavauhtisia ja fyysisiä pelejä. Sellaisia todellakin saatiin. Päästiin liikkeelle kolmella täydellä viisikolla ja kahdella maalivahdilla. Ensimmäisenä kohdattiin AC Liiga.

AC Liiga - RT Dynamo

Ennakkoon meillä oli aika vahva tuntuma Liigan touhuista, koska heidän kanssaan pelailtiin useamman kerran ennen runkosarjan alkua ja nuo myllyt olivat tasaväkisiä. Tuli siis yllätyksenä, miten pahasti me oltaisiin telineissä pelin käynnistyessä.

Avauserän ensiminuutit mentiin vielä ilman suurempia tapahtumia, mitä nyt kaveri tuli pari kertaa meidän alueelle aika räyhäkkäästi mutta ratkaisut päätyivät ohi tai yli menneinä laukauksina pitkin seiniä. Me päästiin pari kertaa härkkimään kaverin maalivahtia, mutta avausmaalin teki kuitenkin Liiga ajassa 04:28. Vastustaja oli liikkeellä vahvalla jalalla ja haastoi meitä kovaa. Tämä johti pieniin rikkeisiin ja ajassa 08:30 jouduttiin rikkomaan sitten maalintekotilanteesta ja dumari tuomitsi tilanteesta rankkarin. Liigahemmo tuikkasi pallon eleettömästi alareppuun ohi kauden ensimmäisen pelinsä pelanneen Joni Suvelan ja oltiin kaksi maalia takana. Näissä numeroissa mentiin myös toiseen erään. Saatiin me kertaalleen pallo maaliin, mutta siirretyn rangaistuksen aikana Otto Tarkiaisen lauottua pallon maalia kohti, päätti toinen oikeudenjakaja jostain syystä vislata pelin poikki juuri ennen pallon menoa maaliin... no goal, siis.

Toiseen erään lähdettiin vähän rohkeammin ja ajatus oli haastaa kaverin puolustusta enemmän. Aika ajoin tämä toimi ja saatiin paikkoja, mutta parilta hyvältä tontilta saadut kudit menivät ohi ja kaverin maalivahti otti myös hyviä koppeja. Omissa sattui pari merkkausvirhettä ja niistä Liiga rokotti kaksi maalia johtaen peliä jo 4-0 kahden erän jälkeen. Ei vaan saatu sisään, ei edes 5v3 ylivoimalla!

Päätösvartille lähdettiin siten, että tiivistettiin kokoonpano kahteen kenttään, jotta saataisiin vähän sähäkkyyttä lisää. Tämä tuotti heti, kun Hermanni Heikkinen iski pallon maaliin Juha Piiraisen syötöstä vain 8 sekuntia erän alun jälkeen! Tässä kohtaa tuntui sille, että nyt tämä lähtee ja ketsuppipullo aukeaa... no, vain hetkeä myöhemmin saatiin jäähy. Alivoima toimi suhteellisen hyvin ja näytti jo, että selvitään mutta vain 7 sekuntia ennen jäähyn päättymistä Liiga naulasi itsensä jälleen neljän maalin karkumatkalle.

Seuraavan kahden minuutin aikana meidän momentum kuivui kasaan Liigan painaessa pallon kahdesti maaliin ja tilanne oli jo 7-1. Lopussa molemmat joukkueet osuivat vielä pariin otteeseen ja loppulukemat Liigalle 9-3. Huhhuh... johan oli peli. Jotenkin kone ei käynnistynyt, ei saatu paikoista sisään ja edes ylivoima ei toiminut! Oltiin yv:lla yhteensä neljään otteeseen, mutta maaleja nolla. Karvaustaktiikkakaan ei ottanut isommin tuulta alleen näin pienessä askissa. Lisäksi otettiin fyysisessä pelissä hopeat aika rajusti, eli kokonaisuutena cupin pelit mukaan lukien ehkä kauden heikoin peli meiltä.

RT Dynamo - TuuRa

Toisessa pelissä saatiin vastaan TuuRa, joka oli kaatanut pienestä mutta tiiviistä rosteristaan huolimatta Apassit isoilla numeroilla avauspelissään. Me modattiin hieman karvausta ja paria pelipaikkaa, mutta pääasiassa samalla rosterilla käytiin tuusniemeläisten kimppuun.

Meidän idea oli koittaa väsyttää vastustaja pitkillä hyökkäyksillä ja juoksuvoimalla. Oli toki selvää, että hyvällä jalalla iso osa myös kaverin äijistä olisi, eli helppoa peliä ei odotettu.

Pelin alku lähti lupaavasti liikkeelle ja saatiin jo vähän pyöritettyäkin. Ratkaisut olivat tosin vielä alkuun vähän hätäisiä ja vastustaja hämmensi pahoilla vastaiskuilla. Ottelun avausmaali nähtiinkin juuri tällaisesta tilanteesta. Tuuran äijä pisti kulmasta pallon meidän maalille ja keskeltä esiin syöksynyt tuusniemeläinen ohjasi heidät johtoon ajassa 06:01. Tästä sisuunnuttiin ja aikavälillä 07:51 - 13:51 käytettiin palloa kolmeen otteeseen Tuuran rysässä. En tiedä, että tuliko tästä hyvän olon tunne, vai mitä tapahtui mutta erän viimeisellä minuutilla tuli musta hetki ja Tuura iski kaksi osumaa lyhyen ajan sisään. Erätauolle mentiin tasalukemissa 3-3.

Toisessa erässä meidän peli alkoi löytää uomiaan ja onnistuttiin pyörittämään. Ratkaisut alkoivat olla kypsiä ja maalejakin rupesi tulemaan. Aikavälillä 17:37 - 21:24 niitattiin 5 maalia ja johdettiin jo 8-3. Tuura onnistui vielä kaventamaan toisen erän loppupuolella, mutta Otto sivalsi meille tärkeän "pukukoppimaalin" vielä erän lopussa ja päätösvartille lähdettiin 9-4 johdosta.

Vastustajan pelaaja otti toisen erän loppuun vielä 2+2 mallisen jäähyn ja viimeinen vartti saatiin aloittaa ylivoimalla. Taaskaan ei tosin onnistuttu ja mikä pahinta, kaveri pääsi kaventamaan. Me haettiin turhan kunnianhimoista poikkaria Tuuran maalin edestä ja tämä poiki vastaiskun, josta maali tuli. Pelin loppuun naulattiin kuitenkin tarvittavat maalit ja loppulukemat meille 12-5. Pörssipäivää viettivät: Ville Pelkonen (1+4), Mika Kumpumäki (2+0), Hermanni Heikkinen (2+2), Otto Tarkiainen (2+1) ja Juha Piirainen (2+3).

Avauspelin tukkoisuuteen nähden tässä pelissä saatiin viimein kunnolla maalinteko kulkemaan ja onnistumisia usealle äijälle. Helppo peli tuo ei ollut ja Tuura haastoi meidät hyvin. Meille tämä voitto oli äärimmäisen tärkeä, sillä tässä lohkossa ei ole varaa montaa tappiota ottaa putkeen vaikka pelit tuntuvat ristiin edelleen menevänkin. Kaavin askissa pelatun turneen jälkeen yksikään joukkue ei enää ole ilman pistemenetyksiä ja Pörpyä vaille kaikki ovat saaneet pistetilinsä auki. Meidän sijoitus tippui pari pykälää ja nyt ollaan sijalla 4. Eroa kärkeen tosin on vain 2 pinnaa, eli hyvällä iskuetäisyydellä ollaan.

Seuraavan kerran otellaan Kajaanissa n. kolmen viikon kuluttua ja siellä vastaan asettuvat Kaiku sekä Apassit.