ENNAKKO: Dynamon 3. turnaus

21.11.2019 18:30

 Tässä vaiheessa uraa enää harvakseltaan tulee eteen pelipaikkoja, joissa ei ole käynyt. Tämä kausi on tehnyt sääntöön poikkeuksen, sillä edellisturneessa koesoittoon pääsi Kaavin uudempi halli ja nyt mennään sunnuntain kunniaksi Kajaaniin. Kajaanihalli on jäänyt jostain syystä käymättä, vaikka esim. paikallinen Papas on joskus samassa lohkossa pelannutkin. No tuleepa nyt koettua sekin!

 Kauden kolmanteen turnaukseen päästään kohtuullisen hyvistä asemista, vaikka sarjasijoitus ottikin takapakkia kahden pykälän verran viime pelien tulosten perusteella. Ollaan lohkossa neljäntenä ja saldo on kelvollinen: 2 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio. Sarjan kärjessä porhaltava IK Svans on napannut 7 pinnaa (3 voittoa, 1 tasuri), eli kaukana ei olla. Lohkon pelit ovat olleet hyvin tasaisia ja Kaavilla ainoastaan AC Liiga ja XXL-Kriisi nappasivat täydet neljän pinnan potit matkaansa. Kyseinen kaksikko onnistui voittojensa myötä kiilaamaan meidän edelle sijoille 2. ja 3.

 Tulevan turnauksen otteluohjelma on todella mielenkiintoinen, sillä mm. kärkikolmikon sisällä nähdään keskinäisiä otteluita, eli pistemenetyksiltä eivät voi meidän edellä olevat joukkueet välttyä. Meillä puolestaan vastassa on kaksi haastavaa ja keskenään hyvin erilaista joukkuetta. Seuraavaksi vähän analyysia ja statistiikkaa sunnuntain vastustajista:

Kaiku II

Viime kauden sarjataso: Ei pelannut vielä aikuisten sarjoissa

Sijoitus lohkossa tällä hetkellä: 6/10

Pisteet tällä kaudella: 4 ottelua/4 pistettä

Tehdyt/päästetyt maalit tällä kaudella: 23/33

Paras pistemies kuluvalla kaudella: Lauri Miettinen, 4 ottelua, 8+3=11

 Kaikun nuori joukkue on tuonut mukanaan nuoruuden intoa ja ennakkoluulotonta peliä lohkoon. Vahvalla jalalla liikkeellä olevat pelaajat ovat taitavia ja joukkue on jopa pystynyt vastaamaan fyysiseen peliin liittyviin haasteisiin kohtuullisen hyvin. Tuo fyysinen peli kuitenkin on vielä sellainen osa-alue, jossa nuoret äijät ovat aavistuksen meitä veteraaniosaston dinosauruksia jäljessä.

 Kuten sanottua, joukkueen hyökkäyspeli on ollut toimivaa. Verkko on heilunut vastustajan päässä tismalleen samaan tahtiin kuin me ollaan maaleja tehty, eli 23 kertaa. Kaavilaisten omassa repussa puolestaan on heilunut toistaiseksi luvattoman paljon ja joukkue on päästänyt 33 maalia, eli reilut 8 uunia/peli.

 Tästä ottelusta voi odottaa hyökkäysvoittoista, mutta meidän täytyy pitää päät kylmänä ja välttää juoksukisaan lähtöä. Coast-to-coast - hurjastelussa nimittäin käy usein huonosti, eli täytyy panostaa oman pään peliin. Kuten aiemminkin on sanoittu, meidän hyökkäyskalusto on sitä tasoa että tarvittaviin maaleihin saadaan kyllä paikat kunhan omissa ei soi liikaa.

Apassit II

Viime kauden sarjataso: 5. divisioona

Sijoitus lohkossa: 8/10

Pisteet: 13

Tehdyt/päästetyt maalit: 82/107

Paras pistemies: Jani Niiranen, 16 ottelua, 12+22=34

 Toisessa ottelussa tulee sitten vastaan aivan erilainen joukkue, kuin Kaiku. Apasseilla on toki myös muutamia nuoria pelimiehenalkuja riveissään, mutta mukana on myös nippu kokeneita veteraaneja. Esimerkiksi edelleen äärimmäisen tehokas kolmikko, Kerkko Holopainen/Jani Niiranen/Antti Rönnemaa, ovat pelanneet pelkästään Apasseiden organisaatiossa lähes 950 ottelua kolmeen äijään. Siinä sivussa herrat ovat kasanneet tehoja siten, että yhteensä laskettu pistesaldo näyttää lähes tuhatta tehopistettä.

 Tässä pelissä voi olettaa, että vauhtia on vastustajan puolelta pykälän verran vähemmän mutta esimerkiksi sijoittuminen nousee suureen rooliin. Kokeneita kehäkettuja ei parane jättää maalin läheisyyteen yksin vaan lyijynpainava päällystakki täytyy tarjota lämmikkeeksi.

 Apassit on onnistunut tekemään Kaikun tapaan samansuuntaisen maalimäärän kauden kahdessa ensimmäisessä turneessa kuin mekin (24 maalia) ja omissa heillä on soinut 23 kertaa. Tässä ottelussa meidän täytyy pystyä pitämään palloa, hyödyntää Kajaanihallin iso kenttä ja saada vastustajan pakkaa sekoitettua vahvalla liikkeellä sekä fyysisellä pelillä.

 Sunnuntaille voi odottaa jälleen mielenkiintoista turneeta, jossa on tarjolla isoja pisteitä. Pelit tuntuvat menevän ristiin kohtuu rajusti, eli täysi pistepotti olisi parempi kuin 100 jänistä. Päivitämme otteluidemme tuloksia someen sitä mukaa, kun pelejä saadaan pelattua!

 Dynamo pelaa Kajaanihallissa 24.11 klo 11:00 (vs. Kaiku II) ja klo 13:00 (vs. Apassit II)

 #27

23.05.2020Edustusjoukkue palkitsi ansioituneet pelaajansa
06.05.2020Edustus ilmoitettu 2. divisioonaan!
25.04.2020RT Dynamo palkitsi pelaajiaan
01.04.2020Rökäletappion tulevat 2. divisioonapelit televisioidaan!
26.03.2020 18:5025 vuoden Rökäletappio!
25.03.2020 19:00RT Dynamon kauden jälkipyykki
08.03.2020Historiallinen sarjanousu!
08.03.2020RAPORTTI: Dynamolla hyvä turnaus Studentialla
05.03.2020 18:00ENNAKKO: Dynamon viimeinen oljenkorsi
04.03.2020 18:00ENNAKKO: 3. divarin eeppinen finaali

Siirry arkistoon »