RAPORTTI: Dynamo nousi lohkonsa kolmanneksi

11.01.2020

Dynamo jatkoi pelejään Iisalmessa ja ohjelmassa oli päivän avausmatsi. Allekirjoittanut luuli olevansa hyvissä ajoin mestoilla yhden kentällisen kokoisen fanijoukon kera, ollessamme paikalla reilut 5 minuuttia ennen sovittua aikaa... mutta olin väärässä. Halliin sisään päästyämme huomasimme, että osasto Hamula (Pelkonen, Heikkinen, Piirainen & Tarkiainen) oli jo askissa kohdistelemassa laukauksiaan. Todennäköisesti äijät olivat olleet paikalla jo edellisestä illasta lähtien, sen verran hurja pörssipäivä herroilla nimittäin oli.

Asetelmat turnaukseen olivat mainiot ja meillä oli jopa positiivisia ongelmia, sillä ukkoa oli enemmän kuin kolmeen viisikkoon mahtui. No, laatujätkiä kaikki, joten tehtiin pieni kierrätyssuunnitelma ja kaikille saatiin fiksusti peliaikaa.

PörPy - RT Dynamo 0-12

Ensimmäisenä kohdattiin PörPy. Joukkue oli vielä nollakerhossa ennen tätä päivää ja vaikka vastustajan vaarallisuus tiedettiin, tiedettiin myös että tämä peli täytyi hoitaa. Ottelu alkoi kohtuullisen hyvin ja saatiin pari hyvää paikkaa. Maaliin asti pallo ei kuitenkaan vielä eksynyt ja avausrysää saatiin odotella reilut 4 minuuttia.

Lopulta kuparinen saatiin rikki ja mikä maalipurske tästä tulikaan. No, tässä kohtaa ei vielä tiedetty tuosta mitään. Avausmaali syntyi kun Elmeri Koskinen toimitti vaparista pallon maalille ja takatolpalle pakin tontilta viekkaasti hiipinyt Niko Huusko painoi sisään lopulta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Maalin jälkeen elettiin pientä suvantovaihetta, jonka aikana sekoiltiin hieman omissa, mutta onneksi vihu ei saanut paikoistaan sisään. Meidän kone sen sijaan hörähti tulille ja 10 minuutin kohdalla Juha Piirainen juoni meidät Lauri Laulaisen syötöstä 0-2 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Jussi Pellikka lisäsi johtoa maalilla ja vain 8 sekuntia Jussin börsän jälkeen iski jälleen Piirainen. "Jupi" laukoi pomppupallon puolesta kentästä aivan hävyttömällä jengalla ohi hämmästyneen PörPy-vahdin, 0-4. Erän loppuun saatiin vielä rankkari, mutta siitä ei tällä kertaa saatu maalia.

Toisen erän alkuun saatiin jäähy väärästä vaihdosta. Tilanne hyödynnettiin ja Mika Kumpumäki pelasi pallon Otto Tarkiaiselle, joka iski alivoimalla lukemiksi 0-5. Tässä kohtaa kaverin selkärangasta alkoi kuulua natinaa. Ajateltiin, että laitetaan kunnolla pökköä pesään ja maalattiin seuraavan n. 8 minuutin aikana peräti 6 kertaa! Maaleja kiskoivat Hermanni Heikkinen, Paavo Repo, Ville Pelkonen, Elmeri Koskinen, Otto Tarkiainen ja Juha Piirainen. Saatiinpa vielä toinenkin rankkari, mutta urhoollisesti Pörpyn maalilla taistellut 19-vuotias Peter Räsänen otti tämänkin. Päätöserään lähdettiin lukemista 0-11 ja katsomosta vaadittiin jo pelin katkaisemista.

Päätöserän alkuun saatiin ylivoima, ensimmäinen ja ainoa tälle päivää. Mylly pyöri hetken ykkösyv:n voimin, mutta tulosta ei tullut. No, kakkosyv tuli mestoille ja ajassa 32:11 tuomaripari Peltola/Joku Tommi vihelsivät pilliin tämän pelin osalta viimeistä kertaa. Otto Tarkiainen täydensi hattutemppunsa Janne Piiroisen esityöstä ja taululla komeilivat lukemat 0-12.

Tärkeä voitto. Pää kesti hyvin, sillä monesti tämmöisten maalijuhlien tuoksinassa aletaan hillua kuin älyttömät ja unohdetaan pelata sekä päästetään kaverikin maalin makuun. Nyt homma hoidettiin tyylillä alusta loppuun asti ja puolet päivän tavoitteesta oli täytetty.

SB Halko - RT Dynamo 2-7

Toiseen peliin odotettiin kovampaa vääntöä, sillä Halko oli meidän edellämme sarjataulukossa sekä tarjosi meille kovan vastuksen kauden avausturneessa. Peli alkoi meidän osalta hyvin ja päästiin härkkimään kaverin maalia pariin otteesseen. Alussa viimeistely oli vielä vähän hakusessa ja maalit jäivät tekemättä lukuun ottamatta Hermannin ja Villen järkkäämää 0-1 osumaa parin minuutin kohdalla.

Toiseen erään lähdettiin maalin johdosta ja ajatuksena oli pudottaa kaveri kyydistä tämän vartin aikana. Alku lupasi hyvää, sillä uransa uutta kevättä pelaava Jussi "rasvaprosentti miinuksella" Pellikka karkasi keskialueelta läpiajoon ja sijoitti pallon varmuudella reppuun. Peli jatkui hyvännäköisenä ja meillä oli kohtuu avoin tontti kolmas uuni tulille, mutta vihun veskari otti hyvän kicksaven ja vastaiskusta tulikin kavennus. Hyvä veto takanurkkaan... silti vähän jäi harmittamaan, nimittäin tuollaisista jää yleensä kiinni 9/10. Tuo nyt oli se 1, joka menne sisään...

Tässä kohtaa pelin momentumin siirtyminen vastustajalle leijui ilmassa, mutta tänään ensimmäisen maalinsa sitten 60-luvun tehnyt Janne Piiroinen onnistui oikeaan saumaan. Kimmo Pölkki alusti tontin karvaamalla aggressiivisesti ja survomalla palloa Halkokassarin suojuksiin. Janne tuli mestoille ja painoi karat sisään, meille 1-3. Vieläkään ei päästy karkuun sillä Halko tuli vielä kerran. Meillä oli pientä sekoilua vaihdon kanssa ja vihu pääsi vähän turhan helposti meidän alueelle rakentelemaan maalin. Taas vähän sellainen turha maali... yleensä nämä jää.

No, vastustaja oli taas maalin päässä, mutta "Jupi" oli sitä mieltä että loppuu se kukkoilu. Piiraisen setä leipoi kaksi börsää parinkymmenen sekunnin sisään ja tilanne oli yhtäkkiä jo 2-5 meille. Näissä lukemissa mentiin myös päätöserään.

Halko tuli kovaa viimeiselle vartille, mutta me saatiin puolustettua jälleen kerran uhrautuvasti, eikä annettu kaverille lisää maaleja. 37 minuutin kohdalla Paavo Repo joutui boksiin, mutta iskettiin takaisin edellisen pelin tapaan, eli käytiin tekemässä maalin. "Jupi" pelasi pallon Pelkoselle, joka rynnisti Halkon alueelle kuin omaan kotiinsa, vei veskarin Matin ja Liisan asemalle asti kahville, tarjosi pihvilounaan päälle sekä nosti pallon reppuun. Hermanni rokotti vielä kertaalleen, kuin neuvolassa konsanaan, loppulukemiksi 2-7.

Huhhuh, pitkään saatiin jahdata että saatiin neljän pinnan turnaus! Täytyy sanoa, että on näitä ollut otettavissa aiemminkin, mutta hyvä että tuli juuri nyt! Muut kärkijoukkueet veivät pinnoja toisiltaan ja tasaisen keskikasti ansiosta tämän päivän ryöstösaalis nostaa meidät lohkon kolmanneksi. Ero toisena olevaan Liigaan pysyi samana, sillä he voittivat myös molemmat mittelönsä.

Kokonaisuutena me pelattiin hyvät ottelut, pysyttiin hyvin poissa jäähyaitiosta ja pitkästä aikaa saatiin ylivoimallakin jotain aikaan. Tämä tunnetila, joka vallitsi tänään täytyy nyt saada purkkiin talteen, nimittäin samanmoisia otteita tarvitaan myös jatkossa, jos mielitään taistella paikoista lohkon kärkipäässä. Tämä oli hieno päivä.