RAPORTTI: Dynamolle jälleen 2 voittoa

01.02.2020

RT Dynamon kausi jatkui Ylä-Pyörön koululla poikkeuksellisesti iltapainotteisilla otteluilla. Tällä kaudella ollaan pääsääntöisesti hangattu aamuvuorossa, mutta nyt saavuttiin tapahtumapaikalle, kun osa joukkueista oli jo päivän velvollisuutensa hoitaneet.

Kokoonpanosta puuttui pari runkoäijää (Nurmi, Tuovinen ja Pellikka), sekä nilkkavaivasta kärsineen Hermanni Heikkisen sekä flunssan kanssa taistelleen Niko Huuskon pelaaminen oli epävarmaa. Liikkeelle lähdettiin kolmen hyökkäyskentän sekä kahden pakkiparin voimin ja onneksi loukeilta vältyttiin tällä kertaa.

RT Dynamo - KSB 7-3

Kajaanilaisia vastaan lähdettiin sillä meiningillä, että maalipaikat täytyi hyödyntää ja omissa pistetään kaveri ahtaalle. Hommahan lähti rullaamaan varsin komeasti ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen pörssipäivää viettäneet Lauri Laulainen ja Ville Pelkonen olivat jo käyttäneet palloa maalissa kertaalleen. Näissä numeroissa mentiin myös erätauolle.

Avauserä saatiin olla omissa yllättävän rauhassa, mutta toiseen erään KSB tuli kovempaa. Erän ensimmäisillä minuuteilla meillä oli ajoittain jopa vaikeuksia päästä omista pois ja pari syöttöä harhautui vastustajan lapaan. Mika Kumpumäen 3-0 maali antoi meille hetkeksi vähän lisää hengitystilaa, mutta reilua minuuttia myöhemmin jouduttiin alivoimalle hieman kyseenalaisen tilanteen jälkeen. Lisäksi oltiin hieman epäonnisia, sillä KSB pääsi kaventamaan pienen flipperipallon seurauksena tilanteeksi 3-1. KSB:n hyvä kirivaihe otti kuitenkin osumaa hetkeä myöhemmin, kun uransa uutta kevättä pelaava Janne Piiroinen painoi pallon aivan kajaanilaismaalin yläkulmaan erän lopulla ja päästiin erätauolle 4-1 johdossa.

Viimeinen vartti alkoi tasaisesti, mutta me päästiin maalintekoon ensin. Hermanni Heikkinen upotti ensin Ville Pelkosen syötöstä lukemiksi 5-1, KSB vastasi pari minuuttia myöhemmin ja viimeinen vitonen alkoi kutkuttavassa tilanteessa. Otto Tarkiainen palautti meidän neljän maalin kaulan paria minuuttia ennen summeria, mutta vastustaja tuli vielä ilman maalivahtia tilanteeseen 6-3. Lopulta Ville Pelkonen kävi tyrkkäämässä viimeisen naulan arkkuun ja loppulukemat meille 7-3.

TuuRa - RT Dynamo 3-8

Toiseen peliin lähdettiin täysin samalla rosterilla, kuin ensimmäiseen ja odotimme fyysisempää peliä ja pykälän verran enemmän juoksemista päästä päähän sisältävää peliä. Sellainen myös saatiin.

Tähänkin peliin saatiin hyvä alku ja ennen 8 minuutin täyttymistä meillä oli 2 maalia kasassa. Elmeri Koskinen iski ensin Kimmo Pölkin esityöstä ottelun avausosuman ja Pelkonen niittasi taululle 2-0. TuuRa tuli hetkeä myöhemmin peliin mukaan melkoisella kanttipommilla, joka löysi tiensä meidän maalin yläpeltiin. Näissä lukemissa mentiin toiseen erään.

Toisella vartilla päätettiin lisätä liikettä ja jatkaa kovaa vastustajan pakkien painostusta... sekä tehdä siinä sivussa pari maalia. Tämä alkoi tuottaa ja aikavalillä 16:26 - 23:08 tehtiin 5 osumaa ja homma alkoi olla paketissa. Maaleja tekivät Otto Tarkiainen, Elmeri Koskinen, Juha Piirainen ja Lauri Laulainen kahdesti. Erityisesti Tarkiaisen osuma oli näyttävä: miehen lähtönopeus tilanteessa versus vastustajan vastaava olivat jotakuinkin luokkaa Lamborghini vs. Mannisten Fiat Stilo. Päästyään puolustajalta karkuun Otto sijoitti pallon hurjalla voimalla tuusniemeläisreppuun ja verkko heilui kuin Henry Taskisen takatukka kevättuulessa.

Maalipurskeesta huolimatta pystyttiin pitämään focus pelissä, eikä sorruttu hölmöilyihin vaikka TuuRa pääsikin vähän harmittavasti kaventamaan maalinedustilanteesta erän loppupuolella. Päätöserään päästiin 2-7 johdossa.

Viimeinen vartti oli enää summerin odottelua. Otettiin ajankuluksi pari jäähyä, joista toinen kestettiin hienosti, mutta toisesta kaveri pääsi vielä kaunistelemaan lukemia. Pelkonen kävi vielä tyrkkäämässä erän loppuun yhden maalin ja loppulukemat meille 3-8.

Tämän päivän saldo oli hieno. Täysi pistepotti on aina hyvä suoritus ja voittoputkemme on nyt neljän ottelun mittainen. Tänään pelattiin fiksusti ja malttia oli mukana. Ei lähdetty hölmöilemään, eikä esim viimeisessä pelissä hurjaan coast-to-coast-tykitykseen vaikka TuuRa sellaiseen tanssikutsun heittikin. Omissa pelattiin todella uhrautuvasti ja puolustajien suoriutuminen oli huikealla tasolla. Late, Niko, Ylis ja Sami olivat kaikki aivan tulessa blokkausten ja syötönkatkojen kanssa ja nappasivatpa kaikki myös tehopisteitä liiviinsä!

Plakkarissa on 16 pistettä ja nyt lohkon keskikastiin alkaa tulla vähän eroa. Harmittavasti kärkipäässä ei tilanne ole muuttunut, vaan edelleen ollaan sijalla kolme ja myös edelleen 3 sarjapistettä kakkospaikalla majailevaa AC Liigaa jäljessä. Pelejä on jäljellä vielä kuusi ja Liigaa vastaan on keskinäinen peli jäljellä. Fakta kuitenkin on, ettei pistemenetyksiä ole enää juurikaan varaa ottaa, jos meinataan tuo kakkostontti itsellemme vielä ryöstää. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti kauden loppusuoraa!