F-junnut voittoon Viitasaarella

16.02.2020

F-juniorit oli kutsuttu Viitasaarelle pelaamaan päivän kestävää turnausta. Kokosimme joukkueen sekä F1-joukkueesta, että F2- joukkueesta. Sairastelujen vietyä osan pelaajista, olimme liikkeellä 10 pojan joukolla.

Turnauksessa pelattiin 5+mv isolla kentällä, joka oli meille täysin uusi kokemus, mukana siis 2 hyökkäysketjua ja 3 puolustajaa. Edellisen viikon harjoituksissa olimme käyneet läpi viidellä pelaamista, niin harjoitteiden, kuin fläppitaulunkin avulla. Varsinkin ”uusi” pelipaikka keskushyökkääjä vaati hieman opettelua. Ei vähäisempänä siksi, että hyökkääjällä olikin aivan uudenlainen puolustusvelvoite. Ensimmäiset minuutit menivät hieman sitä sisäistäessä, mutta pelin edetessä senttereinä pelanneet Paavo ja Topi alkoivat päästä hommasta jyvälle.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Viitasaaren Viesti 2.

Hyökkäysketjut peliin: Eetu - Paavo - Roni ja Arttu - Topi - Roope, puolustajat Aatu, Luca, Sisu ja maalissa Kaapo.

Pojat saivat otteluun unelma alun. 17 sekuntia pelattu ja Eetu paikassa, 1-0. 20 sekuntia myöhemmin Topi Artun syötöstä 2-0. Ja silloin kun se lumipallo lähtee pyörimään oikeaan suuntaan, niin hyviä asioita tapahtuu. Tämä korostuu varsinkin junioreiden peleissä, joissa oikea asenne on jo puoli voittoa. Alle kolmessa minuutissa Rökiksen pojat olivat latoneet taululle jo 5-0 lukemat. Loppu (pelin kesto 20min) mentiinkin sitten mukavasti pelaillen lopputuloksen oltua 13-2. Ilahduttavaa oli, että maalit jakaantuivat todella tasaisesti molempien ketjujen kesken, Topin tehdessä tehot 5+1 ja Eetun 3+2 ja Roopen 1+3.

Toisessa pelissä vastapuolella Kiuruveden paikallinen.

Hyökkäysketjut: Eetu - Paavo -Roni ja Kaapo - Topi - Sisu, puolustajat Aatu, Luca, Roope ja maalissa Arttu

Tässä ottelussa alku oli hieman nihkeämpää, mutta meidän kova liike alkoi kuuden minuutin jälkeen tuottaa tulosta ja peli alkoi pyörimään enemmän ja enemmän vastustajan päädyssä. Edes kauden ensimmäinen jäähymme, syynä väärä vaihto jonka allekirjoittanut ottaa täysin omaan piikkiinsä hoputtaessaan pelaajaa kentälle, ei muuttanut pelin painopistettä, vaan Aatu sai tehdä uransa ensimmäisen alivoima maalin. Lopputulos meille 8-0 Aatun (2+0), Eetun (2+1) ja Topin (2+0) vastatessa suurimmasta osasta maaleja. Roni (1+3) auttoi myös erittäin hyvin syötöillään.

Viimeisesnä olikin sitten vuorossa finaali Viitasaaren Viestin ykkösjoukkuetta vastaan.

Kentällisissä palasimme identtisiin ensimmäisen pelin kanssa.

Taas saimme unelma alun Ronin pistäessä Eetun riparin sisään 36 sekunnin pelin jälkeen. Sitten kävikin tämä junnu-peleistä (liian)tuttu hyvän olon tunne. Onneksi ensimmäistä ja viimeistä kertaa turnauksen aikana. Pieni nukahdus muuten loistavasti pelanneessa puolustuksessa, kaveri yksin läpi ja tilanne 1-1. Siinäpä sitten hetki ihmeteltiin, että mites se näin meni. Pari seuraavaa minuuttia näytti, että nyt voi käydä huonosti... Onneksi neljän  minuutin kohdalla Artun maali Aatun syötöstä onneksi taas vapautti pelaamista. Puolustus alkoi taas pitämään. Lucalta hienoa tsempaamista omissa ja Sisu pystyi hyvällä pelinluvullaan katkaisemaan vaarallisimmat hyökkäykset. Ja viimeisenä lukkona Kaapo hoiti hienosti maalia kohti tulleet kudit. Roni onnistui vielä pari kertaa maalin edestä tahtomaaleillaan, niin peli alkoi kääntymään meille. Teemamme oli pelata joukkueena ja yksi parhaista osoituksista nähtiin Eetun ja Paavon päästyä kahdestaan maalivahtia vastaan. Eetu malttoi odottaa maalivahdin vastaantulon ja syöttää Paavolle täysin tyhjän maalin, vaikka olisi voinut itsekkin tehdä. Lopputulos 7-1 ja pojat pääsivät juhlimaan turnausvoittoa. Ja sen voittamisen ilon kyllä kopissa tunsi.

Kokonaisuutena siis todella onnistunut visiitti Viitasaarelle ja tärkeää oppia isolla kentällä viidellä pelattavasta pelistä. F1- junnuthan sitä ensi kaudella pelaavat muuttuessaan E- junioreiksi.