RAPORTTI: Dynamolle voitto ja tappio

23.02.2020

RT Dynamo suuntasi sunnuntain kunniaksi Studentialle tahkoamaan 5. divarin loppusuoraa. Turnaukseen lähdettiin hyvällä rosterilla ja kokoonpanoon saatiin mukaan 3 täyttä viisikkoa. Peleissä oli isot panokset, sillä päivän peleihin lähtiessä oli meillä vielä hyvät saumat ottaa kärkikaksikkoa ja erityisesti toisena majaillutta AC Liigaa kiinni.

Kaiku II - RT Dynamo 4-12

Päivän avauspelissä oli tarjolla revanssi Kajaanissa koetulle tappiolle nuorta, mutta taitavaa kaavilaisnippua vastaan. Oli muuten melkoinen peli... todellinen pomppumaalien esiinmarssi, mutta onneksi meidän kannalta lopultaan onnellinen.

Odotimme, että Kaiku kävisi kovaa päälle ja yrittäisi haastaa meitä jalalla. Saatiin peliin hyvä alku, kun Elmeri Koskinen vei meidät johtoon Niko Huuskon syötöstä jo vajaan 2 minuutin pelin jälkeen. Iloa ei kestänyt pitkään, sillä vain vajaa minuutti myöhemmin Jarmo Räsänen iski tasoituksen maalinedusruuhkasta uransa ensimmäisellä sarjamaalilla (Onnittelut, Jarmo!). Meidän merkkaus sakkasi aavistuksen ja pallo päätyi reppuun allekirjoittaneen varusteiden kautta.

Mika Kumpumäki leipoi meidät johtoon n. 4 minuuttia edellisestä komealla rystysmashilla selkä maaliin päin. Huvittavaa tilanteessa oli se, että "Kumppari" pääsi paria sekuntia aiemmin tälläämään parista metristä ja kuti osui Kaikumolarin logoon. Ehdin huutaa jotain, että "katso mihin ammut!", mutta kävihän tuo noinkin. :D Erän lopussa Kaiku tasoitti vielä Niko Kekäläisen laukauksella. Hyvä veto, mutta vähän harmittavasti olkapään kautta sisään... noista jää yleensä 9 kymmenestä, tuo nyt oli se yksi joka menee sisään.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta ja erän juoni oli sama kuin ensimmäisellä vartilla. Maaleja tehtiin vuorotellen. Juha Piirainen vei meidät jälleen johtoon Hermanni Heikkisen esityöstä, mutta vain minuuttia myöhemmin pallo pomppi oudosti meidän päässä ja Kaiku iski tasoituksen. Minuutti edellisestä Kumpumäki vei meidät 3-4 johtoon, mutta pomppumaalien kavalkadi jatkui. Meidän maalia kohti heitetty norsupallo otti suuntaa omasta pakista ja taas oltiin tasoissa. Erän lopussa Otto Tarkiainen otti roolia ja vei meidät vielä johtoon ennen taukoa Alarik Toivasen syötöstä.

Päätöserään lähdettiin sillä asenteella, että nyt tippuu vastustaja kyydistä! Ja niinhän se tippui. Alkoi "Otto Tarkiainen-show". Otto ampui erässä 4 maalia, Ville Pelkonen säesti kahdella osumalla ja Elmeri Koskinen namutteli rankkariosuman, joiden ansiosta erä meille peräti 0-7! Syöttöjä maaleihin jakelivat Lauri Laulainen x 2, Janne Piiroinen, Mika Kumpumäki, Hermanni Heikkinen ja Paavo Repo.

Tärkeä voitto. Tuollaisessa ottelussa oman kasetin kestävyys on äärimmäisen tärkeää ja pitää vaan uskoa siihen, että homma hoituu vaikka vastustaja saisi millaisia lahjamaaleja. Tässä kohtaa näytti hyvälle ja voittoputki venyi viiteen otteluun.

RT Dynamo - AC Liiga 1-3

Toisessa ottelussa olikin sitten panosta urakalla. Liiga oli meitä 3 pinnaa edellä ja tästä oli otettava voitto, jotta mahdollisuudet kakkospaikkaan olisivat vielä realistiset. Helppo tehtävä ei edessä ollut, sillä isona, nopeana ja taitavana joukkueena Liigan lyöminen on vaikeaa.

Peli sai harmittavan alun, kun turnauksessa pörssipäivää viettänyt Henri Tissari pääsi rokottamaan 0-1 maalin 19 sekunnin kohdalla. Luulin jo, että maalin edestä tullut laukaus jäi talteen, mutta jotenkin pallo vain päätyi viivan väärälle puolelle ja oltiin tappiolla. Erän alku oli muutoin hyvä ja oltiin ainakin huomattavasti paremmin "viivalla", kuin Kaavin turnauksessa syksyllä.

Meillä oli pari hyvää tonttia ensimmäisillä minuuteilla, mutta parhaista paikoista vedettiin ohi tai sitten hyvin torjunut Sami Lahtinen otti pallot talteen. Reilun 8 minuutin kohdalla meille sattui pieni merkkausvirhe ja Liiga pääsi tälläämään näyttävän kuvion päätteeksi 0-2 maalin edestä. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle. Erän loppuun saatiin vielä kylmää vettä niskaan, kun Niko Tuovinen komennettiin boksiin ja tuomio oli 5 minuuttia. Tuovinen meni omissa vähän turhan kovalla nopeudella olkapää olkapäätä vasten-tyyppiseen kontaktiin laidan lähellä ja seuraus oli se, että Liigahyökkääjää kaivettiin kakkulapiolla meidän vaihtoaition lattiasta.

Toinen erä alkoi siis alivoimalla, mutta niin vaan selvittiin! AV oli ajoittain jopa tyylikästä ja äijät pelasivat uhrautuvasti, kuten tavallisestikin. Jäähyn jälkeen saatiin hieman taas juonesta kiinni, mutta n. 23 minuutin kohdilla Liiga onnistui taas maalinteossa... toinen tuomari hyväksyi jo maalin, mutta pienen purnauksen ja toisen tuomarin tarkkojen silmien ansiosta maali hylättiin. Kylläkin täysin aiheesta, sillä ukko leipoi pallon maaliin lähes vyötärön korkuisella mailalla. Kylmää vettä tuli kuitenkin vielä niskaan reilu minuutti myöhemmin, kun Tissari teki pelin toisen maalinsa ja toinen erä päättyi lukemissa 0-3.

Viimeiseen erään saatiin sitten viimein kunnon draivi päälle. Pari jäähyä tuli suuntaan ja toiseen, mutta ensimmäistä kertaa päästiin kunnolla hallitsemaan peliä ja hetkellisesti vastustaja oli jo hieman sillassa. Erityisesti Elmeri Koskisen ja Jussi Pellikan juoniman kavennusmaalin jälkeen meillä oli momentum, mutta lisämaaleja ei saatu. Tolppaa ja maaliviivaa kyllä, mutta ei vaan mennyt. Liiga vei voiton ja kyllähän he pinnat tuosta ansaitsivat.

Tappiosta huolimatta meidän esitys oli sisukas ja painettiin kyllä päälle loppuun asti. Nyt ei vain riittänyt ja harmittavasti ero lohkon kakkostilaan repesi viiteen pinnaan Liigan voitettua Apassit melkoisessa avoimen ovien päivä/ei tartte puolustaa-tyyppisessä väännössä lukemin 12-7. Toki mahdollisuudet ovat vielä olemassa ja loppuun asti pelataan täysillä, kautta on jäljellä vielä 4 ottelua joista on tarjolla hyviä kamppailuja sekä maukkaita pisteitä.