ENNAKKO: Edustuksen cup käyntiin!

03.09.2020 19:00

 Edustusjoukkue pääsee aloittamaan kautensa tulevana lauantaina, kun Suomen cupin kiertue pysähtyy Ahmolla. Kyseessä on 2. kierroksen turnaus, eli pääsemme viime kauden tapaan avaamaan cup-matkamme suoraan toiselta rundilta.

 Ennakkoon ajateltuna kyseessä on äärimmäisen mielenkiintoinen turnaus, jossa päästään näkemään tämänhetkinen suorituskykymme. Helppoa keikkaa lauantaista on turha odottaa, sillä Ahmon parketilla esiintyvät myös Bärbär UnitedKaavin Kaiku ja FB Jopa.

 Meille turnaus tulee hyvään saumaan ja jalkeille saadaan kilpailukykyinen nippu, niin omista pelimiehistä kuin myös farmisopimuksen turvin käytössä olevista IK Svans-pelureista. Kahden viikon takainen treeniturnaus on lisäksi hyvässä muistissa ja noista peleistä saatiin hyvää dataa siitä, että missä osa-alueissa oli kehitettävää. Pari viikkoa on taas tehty hommia ja nyt nähdään, miten käy!

 Heitetäänpä seuraavaksi jo tutuksi tulleen tavan mukaisesti pientä analyysia siitä, että millaisia jengejä lauantaina on mahdollista kohdata!

Bärbär United (sarjataso: 3. divisioona)

 Kuopiolainen 3. divariporukka BBU omaa yhden pääsarjatasoilla kokeneimmista rostereista aladivareiden osalta koko Pohjois-Savossa. Joukkueen ringissä on nähty, ja nähdään edelleenkin, useita divarissa sekä liigassa kannuksensa ansainneita pelureita. Esimerkiksi Aleksi Viinikainen, Eero Vepsäläinen, Jonni Koskinen ja Teemu Viio olisivat edelleen laatukamaa monessa korkeamman sarjan tiimissä. Löytyypä tiimin riveistä myös meille tuttua naamaa, sillä yksi Rökäletappio perustajista, Henrik Snellman, edustaa nykyään Bärbäriä!

 Bärbär harjasi tiensa toiselle kierrokselle suoraan kahdessa pelissä kaatamalla Joroisten Urheilijat lukemin 3-1 ja Iisveden Kirin 6-2. Joukkue ei ollut aivan parhaalla miehistöllään liikkeellä 1. kiekan peleissään, mutta nyt mitä luultavimmin mukana on enemmän tulivoimaa. Kovaa saadaan siis vääntää että aamun ensimmäisestä ottelusta napsahtaa ns. "ensimmäinen täppä alas" ja voittosaldo auki.

 Lauantaiaamupäivän päätteeksi käynnistyvä ottelu on muuten myös lajissaan ensimmäinen keskinäinen vääntö meidän ja Bärbärin välillä. Odotettavissa on vauhdikas sekä taidokas vääntö!

Kaavin Kaiku (sarjataso: 2. divisioona)

 Meidän kanssa samaa 2. divisioonan lohkoa alkavalla kaudella vääntävä Kaiku kävi vieraisilla harkkaturnauksessa pari viikkoa sitten. Kutktuttavasti tasapeliin päättynyt ottelu antaa varmasti hyvän lisämausteen, jos kaavilaisten kanssa lauantaina päästään nokikkain.

 Kaikun rinki on Bärbärin tavoin kovatasoinen ja joukkueessa pelaa useampi hahmo, joka on uransa aikana nähty aina liigassa asti. Esim. Juhani Tuomainen, Leo Lyytinen, Antti Kuronen, Juha Airaksinen ja Matti Turunen ovat tehneet urillaan kovaa jälkeä ja kasanneet hurjat määrät pisteitä pelaamissaan otteluissa. Myös joukkueen alakerrasta löytyy laatuporukkaa, sillä RT-kasvatti Severi Markkanen on noussut Kaikun kärkipakkien joukkoon sekä maalivahti Marko Möykkynen on kakkosdivarin kärkipään torjujia.

Meidän tavoin Kaiku aloittaa cup-urakkansa näistä peleistä ja pelaa siis ensimmäiset viralliset pelinsä lauantaina. Kaavilaiset ovat vieneet nimiinsä kaikki aiemmat kohtaamisemme, joten jos heitä vastaan päästään mittelemään, on pelissä useamman kauden ajan haudottu revanssi.

FB JoPa (sarjataso: 4. divisioona)

 Turnauksen eksoottisin osanottaja tulee tällä kertaa Joensuusta. Meille useampana kautena hyvinkin tutuksi tullut joukkue selvitti tiensä toiselle kierrokselle kolmen joukkueen vahvuisesta turnauksesta, jossa olivat mukana myös Outokummun Pallo ja Spartakfactor.

 Kuten moni meidän touhuja pidempää seurannut muistaa, oli Jopa juuri se joukkue jonka onnistuimme voittamaan 3. divisioonan nousukarsinnoissa ja joka nousi lopulta samassa rytäkässä kolmoseen meidän kanssa samalla hissillä.

Joensuulaisten avauskausi kolmosessa oli huikea ja kokenut nippu pelasi itsensä meidän tavoin 2. divarin karsintoihin. Tämän jälkeen suhdanne on ollut hieman laskeva ja joukkue pelaa alkavalla kaudella 4. divarissa.

 Ennakkoon Jopalle voisi heittää pientä altavastaajan ja mahdollisen mustan hevosen roolia. Aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa pisteiden eteen on kuitenkin saanut tehdä duunia, eli jos Jopa kohdataan, ei voi odottaa ilmaista voittoa.

 Lauantain ohjelmarunko on tämän näköinen:

11:00 Rökäletappio - Bärbär United

12:15 Kaiku - FB JoPa

14:30 Voittaja 1 - Voittaja 2

15:45 Häviäjä 1 - Häviäjä 2

18:00 Häviäjä 3 - Voittaja 4

 Näin. Tuollaisella setillä mennään, eli meidän toisen pelin alkamisaika sekä vastustaja määräytyvät ensimmäisen kahden ottelun tulosten perusteella. Mielenkiintoinen päivä tulossa, tervetuloa seuraamaan pelejä paikan päälle! :)

 

 

24.09.2020 18:00ENNAKKO: Tarunhohtoinen 2. divisioona
17.09.2020Rt Dynamon kausiennakko!
17.09.2020Rt Dynamon kausiennakko!
05.09.2020RAPORTTI: Edustuksella vaiherikas päivä
03.09.2020 19:00ENNAKKO: Edustuksen cup käyntiin!
22.08.2020Edustukselle turnausvoitto Ahmolta!
21.08.2020 20:00Rökäletappio ja IK Svans farmisopimukseen!
20.08.2020 20:00Edustus järjestää harjoitusturnauksen!
12.08.2020Uusia pelaajasopimuksia!
07.06.2020Rökäletappion edustusjoukkueen jatkosopimukset 4/4

Siirry arkistoon »