RAPORTTI: Edustuksella vaiherikas päivä

05.09.2020

Edustusjoukkueen Suomen cup-matka oli tällä kertaa yhden päivän mittainen, sillä tie nousi pystyyn toisen kierroksen turnauksessa Ahmolla. Päivä oli pitkä ja joukkue urakoi maksimityömäärän, eli kaiken kaikkiaan 3 peliä.

Rökäletappio - Bärbär United 2-4

Päivän avauspelistä osattiin odottaa vaikeaa ja nimivahva vastustaja tiedettiin vaaralliseksi. Peliin lähdettiin silti hyvällä draivilla ja alku näyttikin lupaavalle. Ottelun alkupuoliskolla peli oli täysin meidän näpeissä ja pidimme palloa suurimman osan ajasta. Meillä oli kuitenkin hankaluuksia päästä todellisille maalitonteille, eikä ensimmäisellä vartilla nähty vielä maaleja yhdestä meidän ylivoimasta huolimatta.

Toiseen erään lähdettiin myös hyvällä sykkeellä, mutta Bärbärin kurinalainen puolustuspeli toimi, eikä Tuomas Holmaa päästy kunnolla haastamaan. Bärbär puolestaan iski vaarallisten vastaiskujen voimin takaisin ja kokenut kehäkettu Mika Tiihonen pääsikin viemään kuopiolaiset johtoon erän alussa. Tästä ei hätkähdetty, mutta jostain syystä ei silti saatu peliä kaverin päädyssä auki ja kun Bärbär sai erän lopulle ladottua kaksi osumaa, oltiin vähän purjeessa.

Päätösvartille lähdettiin sillä mielellä, että nyt täytyy päästä kunnolla maalipaikoille ja alkaa pistää palloa pussiin. Alku olikin lupaava ja Henry Taskinen iski meidän kauden ensimmäisen osuman Juuso Laitisen passista (tehopiste oli Juusolle uran 150. RT-paidassa!). Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan heti seuraavalla minuutilla, kun pörssipäivää viettänyt Teemu Viio laukoi numeroiksi 1-4. Viimeisellä vitosella päästiin vielä kahden maalin päähän "Tasen" toisella maalilla, johon esityön teki Tero Virtanen. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja Bärbär nappasi voiton lukemin 2-4.

Meidän esitys jätti toivomisen varaa ja Bärbär ansaitsi voittonsa. Joukkue onnistui rajoittamaan meidät 16 maalia kohti tulleeseen laukaukseen ja vaikka Tuomas Holma ottikin isoja koppeja useamman, emme päässeet äijää kunnolla haastamaan. Meidän rysällä Roope Turunen pelasi hyvän pelin torjuen 14 kutia, kuten virkaveljensä toisessa päädyssä.

Rökäletappio - FB JoPa 7-3

Toisessa pelissä saatiin vastaan vanha tuttu FB JoPa, joka oli kiusannut Kaikua avauspelissään. Joensuulaiset saivat pidettyä kaavilaisia vastaan lukemat nätteinä hetken, mutta lopulta voitto meni Kaiulle lukemin 10-1.

Meidän sakki oli ensimmäisen pelin tappion jäljiltä ärsyrtetty ja nälkäinen, eikä avausvartin alkupuolella ollut epäilystä kuskin paikalla olijasta. Me naputeltiin kolme maalia, tekijöinä Svans-mies Eetu Korhonen (ensimmäinen maali RT-nutussa!) ja kahdesti Henry Taskinen.

Toiseen erään lähdettiin samoilla askelmerkeillä, mutta meidän keskittyminen hieman herpaantui erän loppupuolella Taskisen painettua kaksi uunia lisää ja lukemien ollessa jo 5-0. JoPa pääsi tekemään kaksi kavennusosumaa ja päätösvartille mentiin lukemista 5-2.

3. erässä otettiin taas itseämme niskasta kiinni ja kahden lisäosuman turvin peli alkoi olla selvä. Joensuulaiset saivat vielä viimeisellä minuutilla tehtyä yhden lohdutusosuman kaunistellakseen taululle päätöslukemiksi 7-3.

Peli oli meidän osalta ok-suoritus, sellainen vääntö joka pitikin voittaa. Varsinaisesti ei oltu pulassa missään vaiheessa ja kyettiin hallitsemaan kentän tapahtumia. Saatiin myös ketsuppipulloa auki maalien osalta, eli kokonaisuutena asiallinen suoritus.

Rökäletappio - Kaiku 3-6

Päivän viimeiseen otteluun saatiin vastaamme Kaiku. Bärbär oli napannut kaavilaisista maukkaan 4-3 voiton ja kairannut itselleen suoran jatkopaikan. Pitkän päivän päättäneessä pelissä oli panoksena menolippu Imatralle jatkamaan cupia 3. rundin muodossa.

Meille pelin alku oli maukas. Ensin RT-kasvatti Severi Markkanen saalisti itselleen 5 minuutin jäähyn ja vain hetkeä myöhemmin nilsiäläisen salibandymyllyn tuotos Matti Turunen lähti istumaan kakkosta. Meille 5vs3-ylivoima ja hommahan toimi! Hurjaa pörssipäivää viettänyt Taskinen vei meidät 1-0 johtoon ja Juuso Laitinen latasi hetkeä myöhemmin toisen kerran pallon Kaikun maaliin. Tästä kaavilaiset eivät kuitenkaan lannistuneet vaan aina vaarallinen Juha Airaksinen kavensi vielä puoli minuuttia ennen erätaukoa lukemiksi 2-1.

Toisen erän alku oli meidän osalta harmittava ja Kaiku pääsi tasoittamaan. Viivakuti muutti suuntaa juuri maalin edessä ja tilanne oli 2-2. Erä painittiin kohtuullisen tasaisissa merkeissä, mutta meillä oli pieniä ongelmia avasupelin tapaan päästä todellisille maalipaikoille. Erän loppuun saatiin kylmää vettä niskaan, kun Kaikun Juhani Tuomainen iski rankkarista tilanteeksi 2-3.

Päätöserästä muotoutui melkoinen spektaakkeli. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Kaikulle vihellettiin kakkonen ja päästiin taas ylivoimalle. Ykkösviisikko näytti jälleen kyntensä ja Tero Virtanen ampui pelin tasoihin vain vajaa minuutti jäähyn alkamisesta. Tästä ei ehditty iloita kuin seuraavaan vaihtoon, kun meille tuli kahden minuutin jäähy. Tästä puolestaan vain hetkeä myöhemmin oltiinkin jo hieman sillassa, sillä Saku-Mikke Venäläinen komennettiin istumaan vitosta. Oltiin siis samassa tilanteessa, kuin Kaiku avauserässä.

Kaikun vaarallinen ylivoima jauhoi, mutta meidän av-kolmikot taistelivat upeasti blokaten ja purkaen tilanteita. Vasta lähes 5vs3-kurimuksen päätyttyä Kaiku onnistui tekemään maalin ja siirtyi johtoon. Vitosen loppuhetkillä puolestaan tuli vielä toinen osuma, mutta näistä huolimatta kestettiin painostusta varsin mallikkaasti ja pystyttiin estämään lisämaalien synty.

Hyvää kiriä viriteltiin vielä loppuun, mutta Kaiku onnistui vielä tekemään yhden maalin ja loppulukemiksi kirjattiin lopulta 3-6. Tämä tiesi meidän cuop-matkamme päättymistä ja Kaikulle pääsyä kolmannelle kierrokselle.

Siitä huolimatta, että pelitä päättyivät, oli turneessa paljon hyvää. Saatiin jälleen kolme kovaa harjoituspeliä ennen runkosarjan alkua ja joukkueen esiintyminen päivän mittaan oli lupauksia herättävää. Erityisesti se, että jälleen pystyttiin kiusaamaan Kaikua ja jopa hallitsemaan ottelun tapahtumia antaa luottoa runkosarjaan. Kaavilaiset ovat nimittäin ehdottomasti yksi suosikki lohkon kärkipäähän.

Runkosarja pyörähtää toivottavasti käyntiin ensi kuun alussa ja sitten päästää toden teolle ottamaan muista mittaa sekä testaamaan itseämme. Kiitos kaikille kannattajille, jotka saapuivat seuraamaan pelejä tänään! Palataanpa asiaan lähempänä kuun vaihdetta, me painutaan treenaamaan! :)

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa