Aikuisjoukkueiden kuulumisia pelitauon lomasta

03.02.2021

 Kuluva kausi on ollut poikkeuksellisin, mitä omalle (ja varmasti muidenkin) kohdalle on 90-luvun lopulla alkaneen urani aikana vastaan tullut. Pelit päästiin aloittamaan lähestulkoon normaalin aikataulun mukaisesti ja meillä kävi molempien Rökäletappion joukkueiden osalta hyvä tuuri siltä osin, ettei omiin otteluihin tullut katkoja ennen joulukuuta. Joulukuussahan kaikki alemmat sarjatasot laitettiin tauolle ja tuo tauko jatkuu edelleen.

 Tässä kohtaa voidaan vain arvailla, että missä vaiheessa ottelut ja turnaukset pyörähtävät taas käyntiin. Toiveikkaina siis odotetaan tautitilanteen rauhoittumista jotta tositoimiin taas päästäisiin mahdollisimman pian.

 Muihin kilpakumppaneihin nähden Siilinjärven tilanne oli suhteellisen stabiili pitkään ja meillä pyöri harjoitusvuorot koko ajan, vaikka sarjat tauolla olivatkin. Aika on käytetty hyödyksi ja täytyy nostaa joukkueiden pelaajille hattua treeniaktiivisuudesta sekä kovasta motivaatiosta vaikkei seuraavan pelin aikataulua vielä tiedetäkään.

 Syyskausi meni molemmilta miestenjoukkueilta hyvin ja kumpikin porukka on hyvässä vauhdissa omien tavoitteidensa osalta. RT Dynamo lähti 5. divisioonaan ehkä parhaalla rosterillaan koskaan ja joukkue näytti heti kuuluvansa lohkonsa kärkipäähän. Viime kauden päätteeksihän "Dynikselle" olisi löytynyt paikka 4. divisioonasta, mutta jengi päätti jatkaa vitosessa ja napata tällä kaudella sitten historiallisen sarjanousun.

 Dynamo ehti pelata syyskauden turnauksistaan yhtä vaille kaikki ja joukkueen saldo on muikea. Tappiosarake näyttää nollaa ja 8 otteluun sarjapisteitä on kertynyt komeat 15. Tämä oikeuttaa lohkon ykköspaikkaan ja lohkoykkösellehän on tarjolla suora nousu. Kakkosena väijyy FBI pisteen päässä.

 Henkilökohtaisella tasolla joukkueen tehomiehinä ovat kunnostautuneet pistepörssissä kuudentena majaileva Otto Tarkiainen (8 peliä, 11+8=19), Elmeri Koskinen (8 peliä, 11+6=17), Miro Soininen (8 peliä, 6+9=15) ja Ville Pelkonen (6 peliä, 10+4=14). Kaikki nämä herrat mahtuvat lohkon pistepörssissä 15 sakkiin.

 Edustusjoukkue puolestaan starttasi historiansa ensimmäisen kauden miltei tarunhohtoisessa 2. divisioonassa. Kauden alkupuolisko tarjosi seuran sloganin mukaisesti "suuria tunteita" niin voittojen kuin myös tappioden osalta.

 Seurahistorian ensimmäinen voitto "kakkosessa" tapahtui suurilukuisen kotiyleisön silmien alla Ahmon hornankattilassa, kun Pisaba kaatui 6-4. Kotona nähtiin myös yltiödramaattinen tappio, kun Varta vei pisteet nenämme edestä vain pari sekuntia ennen summeria syntyneellä voittomaalilla. Kaavilla puolestaan nähtiin mieletön joukkuehengen ja taistelun ilmentymä, kun kotijoukkue Kaiku menetti 6-0 johtoasemansa ja taipui jatkoajalla 10-11. Tohmajärvellä käytiin ennakkoon ylivertaista vastustajaa vastaan vajaamiehisenä huikea taisto ja saaliina arvokas jatkoaikatappion tuoma piste Kipalta.

 Syyskauden päätteeksi edustuksen saldo on vähintäänkin mukiinmenevä. 8 ottelua tuottivat 4 voittoa, joista yksi jatkoajalla sekä 4 tappiota, joista myöskin yksi jatkoajalla. Sijoituksemme on tällä hetkellä pudotuspelipaikkaan oikeuttava 4., mutta muutamalla joukkueella on vähemmän pelejä kuin meillä.

 Jos ja kun kautta saadaan jatkaa, on meillä silti hyvät eväät napata paikka auringossa ja päästä taistelemaan pudotuspeleihin, sillä otteluiden tulokset olivat hyvin rohkaisevia. Tappiot olivat pääsääntöisesti vain maalin tappiota (erotuksena Leba-peli Kontiolahdella, joka oli alkukauden pahin floppi) ja voitot pystyttiin ottamaan kovalla tahdolla.

 Henkilökohtaisella tasolla pörsseissä näkyvyyttä ovat itselleen kaivaneet pistepörssin kuudentena majaileva Henry Taskinen (8 ottelua, 10+5=15), alkukaudesta Welhojen organisaatiosta ryöstetty Sami Mikkonen (8 ottelua, 5+6=11), Pauli Aaltokoski (8 ottelua, 4+7=11),  Aleksi Pentikäinen (8 ottelua, 7+3=10) ja IK Svans-mies Ilari Hakala (6 ottelua, 6+4=10).

 Pelien jatkumista siis odotellaan, mutta nyt täytyy olla kärsivällinen. Askiin kyllä päästään kun sen aika on ja silloin ollaan valmiina! Tässä vaiheessa nhaluamme toivottaa kaikille hyvää kevään odotusta. Pysykäähän terveinä! :)

03.02.2021Aikuisjoukkueiden kuulumisia pelitauon lomasta
29.11.2020RAPORTTI: RT Dynamo sarjakärkeen Ahmolla!
29.11.2020OTTELURAPORTTI: Edustus voitolla joulutauolle
27.11.2020TURNAUSENNAKKO: Dynamo 28.11.
25.11.2020 19:00OTTELUENNAKKO: Edustuksen syyskauden finaali
23.11.2020 19:00OTTELURAPORTTI: Taistelupiste Tohmajärveltä
20.11.2020 19:00OTTELUENNAKKO: Edustus haastaa KiPan
15.11.2020OTTELURAPORTTI: Laitojen kaatuilua ja ensimmäinen kotitappio
12.11.2020 19:00OTTELUENNAKKO: Edustus kohtaa VarTan
07.11.2020RAPORTTI: RT Dynamolla 3 pisteen reissu Nilsiään.

Siirry arkistoon »