RAPORTTI: Trilleriä torstai-iltaan

07.11.2021

Edustusjoukkue haki toista perättäistä voittoaan, kun Varkauden Tarmo pyörähti kylässä torstai-iltana. Ahmolle oli etsiytynyt mukava määrä yleisöä ja väki sai varmasti rahoilleen vastinetta, sillä tarjolla oli melkoisen eeppinen spektaakkeli.

Ottelun alku oli meiltä kohtuullisen sekava ja oltiin vähän jäässä. Tästä käsi pystyyn virheen merkiksi, sillä tultiin hallille vähän myöhässä ja valmistautuminen meni vihkoon pienen ottelupaikan valmistelikiireen vuoksi.

Ensiminuutit saatiin kyllä hallittua kentän tapahtumia, mutta Varta iski ensimmäisen maalin reilun viiden minsan pelin jälkeen. Nukuttiin hieman omissa ja kyllähän nuo maalin tuollaisista paikoista tekee. Pitkään ei jouduttu mekään nollilla olemaan, kun miehekkään sisääntulon lilavalkoiseen nuttuun tehnyt Svans-lainamies Matti Karvinen pommitti uransa ensimmäisen RT-maalin!

Erän lopulla me hallittiin isoksi osaksi ja Varta rokotteli meitä omista virheistä ja ensimmäisen 20 minuuttisen jälkeen tulostaululla oli lukemat 2-4. Aki Paananen teki meidän toisen maalin reilu minuutti ennen erätaukoa.

Toiseen erään lähdettiin huomattavasti räyhäkkäämmällä ja valmiimmalla ilmeellä. Oltaisiin varmasti karattu jo hyvissä ajoin kaverilta karkuun, mutta kirjoittajan kaltainen salibandydinosaurus, Henri Turunen, piti torjunnoillaan varkautelaiset pelissä mukana.

Toisessa erässä tultiin jo tasoihin Joonas Poutasen ja Onniveikko Lylyn maaleilla, mutta Varta karkasi vielä kerran johtoon juonittuaan erän puolivälissä edellisten maaliensa kaltaisen osuman.

Päätöserään lähdettiin kakkoserän tavoin hurjalla sykkeellä ja yksi illan hahmoista, Aki Paananen, tasoitti pelin komealla survontamaalilla ajassa 46:08. Tämän enempää ei maaleja varsinaisella peliajalla nähty, vaikka paikkoja molemmilla olikin. Vartalle avautui todellinen voittosauma ajassa 57:40, kun meille tuli jäähy. Kestettiin kuitenkin, eikä annettu viime kauden tapahtumien toistua.

Jatkoaika oli jo hyvä saavutus, mutta nälkää riitti silti enempään. Molemmilla oli paikkansa ratkaista, mutta me saatiin lopulta pallo reppuun kun kello näytti aikaa 62:12. Juuso Laitinen pommitti Joonas Poutasen syötöstä aivan yläpeltiin ja sepä oli siinä.

Suuren suuri voitto ja 2 pistettä lämmitti mieltä kovasti. Olisihan tuossa toki ollut kolmekin pinnaa otettavissa, mutta täytyy olla tyytyväinen. Mehän ei esimerkiksi johdettu peliä missään vaiheessa.

Hyvästä tuloksesta huolimatta peli jätti vielä myös kehitettävää. Otteluiden alkuihin täytyy saada parempaa otetta. Kahdessa edellisessä pelissä ollaan päästetty hurja määrä maaleja ensimmäisen 20 minuutin aikana vs. se mitä koko ottelussa on omissa soinut. Torstaina kolisi 4/5 ja viikkoa aiemmin Kontiolahdella 2/3. Tuohon terävyyttä, niin alkaa näyttää hyvälle!

Seuraavana kohtaamme ensi perjantaina sarjan kärkipäässä majailevan Juukan Coach Teamin vieraissa. Tästä ottelusta lisää alkuviikosta! Kiitos kannustuksesta torstaina!

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa