RAPORTTI: 1 musta minuutti katkaisi edustuksen voittoputken

14.11.2021

Perjantaina käytiin Juukassa ja kohtuullinen spektaakkeli saatiin sielläkin aikaan runsaan kotiyleisön iloksi. Harmi vain, että meille ei jäänyt näppiin muuta kuin kokemuspisteitä ja runsaasti lisää sisukkuutta jatkoa varten.

Lähtötilanteessa oltiin altavastaajia, sillä Coach Team oli sarjan kärjessä. Lisäksi meiltä puuttui rivistä n. 10 ukkoa erinäisten syiden vuoksi. No, on sitä ennenkin vajaalla ringillä pärjätty, eikä ollut epäilystäkään etteikö nytkin olisi saumaa.

Peli alkoi hyvin ja onnistuttiin siinä, missä parissa edellisessä pelissä ei, eli alku saatiin pidettyä hallussa ilman isompia takaiskuja. Kaveri toki meni johtoon, mutta päästiin myös mekin iskemään palloa reppuun. Ensimmäinen erä vietiin 2-3 ja paikkoja oli useampaankin maaliin! Osuttiin tolppiin, vedeltiin hyviltä tonteilta ohi/yli ja Eetu Gröhn otti pari hyvää koppia. Juukalaisten maalivahti torjui 9 kertaa avauserässä ja olisi ollut vaikea uskoa, että tuo olisi miltei puolet enemmän kuin mitä koko loppu ottelun aikana!

Toiseen erään lähdettiin samalla sykkeellä ja pyrittiin hyödyntämään lyhyt mutta leveä kaukalo. Erän alku olikin mainiota tekemistä ja päästiin iskemään pari maalia lisää kaverin jäädessä nollille. Erän puolivälissä Tero Virtasen tällättyä pallo puolen kentän takaa alareppuun ei ihan äkkiseltään olisi uskonut, että 2-5 johto olisi mennyttä vajaan kahden minuutin kuluttua ja Coach johtaisi 5-6. Näin kuitenkin kävi.

Vain n. minuutti Teron maalista meille sattui pieni kämelö omissa ja vihu pääsi tyrkkäämään maalin edestä 3-5 kavennuksen. Vain hetkeä myöhemmin äärimmäisen tarkka kanttipommi löysi tiensä meidän yläreppuun ja tästä vain hetki samanmoinen tilanne toistui. Kuinkas ollakaan, tilanne oli 5-5. Kuuluttaja ei ehtinyt edes edellistä maalia kuuluttua, kun mokattiin taas heti tärkeän aloituksen jälkeen ja kaveri rokotti kuin neuvolatäti konsanaan.

Oltiin 6-5 tappiolla ja hetkellisesti köysissä. Päästiin kuitenkin jaloillemme ja selvitettiin mm. yksi alivoima erän lopulla. Harmittavasti jäähyn jälkeen mainiosti vislanneelle tuomariparille kävi aivan järjetön hassi ja heiltä jäi näkemättä Pasi Eskelisen sääreen hurjalla voimalla osunut viikateisku! Ehdoton jäähyn paikka, mutta minkäs teet. Tämä ei vielä riittänyt, sillä jälkitilanteesta Coach survoi jopa vähän tuurilla 7-5 maalin. Mikä karuinta, syntyaika oli 39.59.

Päätöserään siis mentiin maalin takaa-ajoasemasta, mutta sisukkuutta oli vielä liivissä ja uskottiin vahvasti että homma kääntyy. Erän alku olikin hyvä ja vahvan pelin pelannut Matti Arnberg kavensi tilanteeksi 7-6 reilun minuutin pelin jälkeen. Hyvä takaa-ajo otti takapakki, kun Coachin taitavat hyökkäykset ja totaalinen oman kotikentän tuomat edut käyttäen joukkue hivuttautui reilussa minuutissa 10-6 johtoon.

Matti pommitti komeasti vain hetkeä myöhemmin pallon aivan ylähyllylle ja tultiin taas lähietäisyydelle. Aki Rytkösen 10-8 maali herätteli vielä lisää toiveita, mutta viimeinen niitti tuli lopulta tyhjiin ja Coach voitti 11-8.

Todella harmittava ja kitkerä tappio. Tässä kohtaa voitto olisi kyllä ollut parempi kuin 100 jänistä, mutta "tällä rahalla sai tällaista" sanoi yksi allkeirjoittaneen kollega aikanaan. Coach osasi kyllä tehdä maaleja, siitä on annettava kaverille tunnustusta. Yhtään helppoa ei annettu, jos nyt ei lasketa noita paria toisen erän hassia. Laukaukset olivat laadukkaita ja päätyivät lähes poikkeuksetta tolppien juuriin tai putken alle. Silti jäi kyllä hampaankoloon.

Meiltä esitys oli sinänsä ok, kerran poisjääntejä oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Vastuuta oli tarjolla ja sitä ottivat myös äijät hienosti. Erityisesti lähes täysin pystymetsästä kaivettu Matti Arnberg oli tulessa. a) Mies kykeni pelaamaan, b) hän pelasi koko pelin loukkaantumatta ("Ghetto-Masahan" tunnetaan "aavistuksen" loukkiherkkänä kaverina, sillä yleensä kun esim. Saku-Mikke Venäläinen käy kenkillä, Matilta menee olkapää sijoiltaan etc.) ja c) äijä painoi hatullisen verran maaleja!

Harmittavasti timanttinen viimeistely ei kantanut meitä pisteille sillä vastustajan maalilla Ettu Gröhn torjui vain 14 kertaa! Toisessa ja kolmannessa erässä saatiin 10 laukausta kohti maalia yhteensä ja niistä meni peräti 5 sisään, siis PUOLET! Ja nuokin jotka veska torjui, oli purkupallo-osastoa. Tästä jäi kyllä kova revanssihalu ja onneksi päästään kohtaamaan juukalaistiimi vielä uudelleen tällä kaudella!

Tästäpä sitä jatketaan. Ollaan nyt pelattu 6 ottelua ja saldo on välttävä 8 pinnaa. Lisää pitää saada jauusi mahdollisuus tuleekin jo pian sillä seuraava ottelu kolkuttelee jo kulman takana. Ensi perjantaina nimittäin saadaan vieraita Joensuusta, kun Josba Akatemia tulee kylään! Pelistä lisää ensi viikon aikana.

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa