RAPORTTI: RT Dynamon kauden päätös.

25.03.2022

Dynamo lähti kauden viimeiseen turnaukseen hyvistä asemista. Ottamalla paljon pisteitä viimeisestä turnauksesta olisi nelossija ja samalla tasaisen keskikastin herruus meillä. Mukaan saatiin täydet kolme kentällistä ukkoja, ja toiseen peliin vielä Nurmikin rosterin täydentäjäksi.

RT Dynamo - Thrashers 7 - 6

Vastustajan tiedettiin hankalaksi pienessä askissa, ja sitä se todentotta oli. Oma pallollinen peli oli vaikeaa ja vastustaja keskittyi pitkän pallon pelaamiseen ja vastahyökkäyksiin. Ensimmäinen erä saatiin kuitenkin punnerrettua meille 3-1. Soinisen iskiessä kahdesti ja Huuskon kerran. Toinen erä mentiin tasatahtia Kainulaisen ja Tarkiaisen latoessa dynamon maalit. Kolmannen alussa Heikkinen vei Dynamon jo 6-3 johtoon, ja homma alkoi vaikuttaa selvältä. Sitten yksi helppo jäähy, ja niin vaan Thrashers teki thrashersit. Kummallisia maaleja, joissa mukana Fröbelin palikoiden biisistäkin tuttuja ruumiinosia. Taululla 6-6 ja Dynamon miehillä pientä kriisiä. Soininen oli kuitenkin eri mieltä ja naulasi hattutempun ylivoimalla. Loppuun vielä alivoima, mutta Thrashersin paine jäi näennäiseksi. Vaikea peli, mutta tärkeä voitto. Soininen 3+0 ja Niiranen 0+3 häärivät tehomiehinä.

KallSi - RT Dynamo 6-6

Kauden avauskohtaaminen päättyi katkerasti loppuhetkien tappioon. Nyt oli revanssin paikka. Tässäkään pelissä vastustaja ei antanut meidän pelata pallolla paljoa vaan löi kovan paineen päädystä asti. Matsi oli kuitenkin jo enemmän salibandya, ja pirun kova vääntö. Avauserässä Dynamo oli tehokkaampi paikoissa, ja Pelkosen ja Heikkisen maaleilla taukojohto. Toisessa erässä KallSi rynnisti maalin päähän. Viimeinen erä olikin maalijuhlaa, KallSi iski neljästi ja meidän hyvin pelannut ”kakkoskenttä” kolmesti. Varsinkin 6-6 tasoitus jäi mieleen kun Janne Piiroinen parkkeerasi isot pohkeensa maalin eteen ja lapioi pörssipäivää viettäneen Miro Soinisen syötön sisään. Ansaittu tasuri ja hieno lopetus kauteen. Soininen 1+3, Tarkiainen 2+0 ja Heikkinen 1+1 pörssiniminä.

Kausiyhteenveto:

Viimeisen turnauksen kunniaksi vedetään vielä kausi yhteen. Kausi alkoi Suomen Cupilla, jossa kaadettiin vitosen porukka ja haastettiin jatkopaikasta Kakkosen jengi. Näistä lähtökohdista odotukset debyyttikauteen nelosessa oli, että sarjapaikka pidetään, ja jos hyvin menee, niin ollaan keskikastissa. Kauden alku oli kuitenkin vaikea, ja oltiin jopa karsijan paikalla. Valmennusjohto reagoi kuitenkin surkeaan SBL-tappioon, ja kokoonpanoja rukattiin uuteen uskoon. Nämä kentälliset pysyivätkin sitten käytännössä koko loppukauden. Kotiturnauksesta lähtien, aina kevääseen asti, oltiin keskikastin tasaisin ja varmin porukka. Tätä kirjoittaessa sarjasijoitus on neljäs (4.), ja vaikka rästipelejä on muutamia jäljellä, niin ilman ihmeitä se tulee myös olemaan lopullinen sijoituksemme. Ja tähän voi olla helvetin tyytyväinen! Ei huonosti vanhoilta vitosdivarijyriltä. Voitettiin enemmän kuin hävittiin, ja tehtiin yli sata maalia. Ei ollenkaan huonoja tilastoja debyyttikaudelle. Tilastokeskus Piiroisen mukaan ylivoima toimi peräti 50 % tehokkuudella, harvinaista Dynamolle! Loppuun vielä nöyrät ja maanläheiset kommentit pelaaja-valmentaja Tarkiaiselta: ”Ens vuonna tulee kaikkien aikojen kovin dynamo! Beware KSS!”

Nyt Dynamo siirtyy viettämään ansaittua sarjataukoa. Myöhemmin keväällä tulossa vielä lisätietoa ketä palkittiin päätösgaalassa, ja minkälaisia vonkaleita kevätjäiltä saadaan pilkittyä ensi kauden rosteriin. Dynamon nettitoimitus kiittää kaudesta kaikkia noin kolmea lukijaansa.

21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19:00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?
04.04.2022 20:00Rökäletappio järjestää F2 junioroiden turnauksen 14.5.2022
29.03.2022RAPORTTI: Edustukselle tappio runkosarjan päätöspelissä
25.03.2022RAPORTTI: RT Dynamon kauden päätös.

Siirry arkistoon »