RAPORTTI: Edustus jatkaa cupissa, Dynamo ei

14.09.2019

Suomen cupin 2. kierroksen turnaus tarjosi tapahtumia niin sanotusti koko rahan edestä. Seurahistoriaa tehtiin parissakin kategoriassa ja Rökäletappion joukkueet jauhoivat Iisalmen parketilla yhteensä kokonaiset viisi ottelua.

Panoksena oli siis kahdelle turnauksen parhaalle joukkueelle pääsy 3. kierrokselle ja päivän ensimmäisen osion otteluparit olivat FBI - RT Dynamo sekä Rökäletappion edustus - SB Raatti.

FBI - Dynamo 2-3ja.

Joskus isotkin kaatuvat ja pieniä ihmeitä tapahtuu. Mukavan kokoinen yleisöjoukko sai todistaa melkoista yllätyspommia heti päivän aluksi ja vaikka voittoon itse uskoimmekin oli lopputulosta silti vaikea uskoa.

Agentteja vastaan päätettiin lähteä maltillisesti, mutta ennakkoluulottomasti. Haastaen, muttei nöyristellen. Idea oli ajaa lilavalkoinen bussi oman maalin eteen, antaa kaverin heilua kulmissa sekä maalin takana ja iskeä kovaa vastaan. Hyvä suunnitelma, joka kaiken lisäksi toimi!

Pelin avauserä mentiin vielä kohtuu tasaisesti ja molemmat hieman tunnustelivat, että mitä toinen aikoo. Avausvartilla meillä oli ehkä jopa paremmat tontit kuin kaverilla, mutta kumpikaan ei saanut maalia aikaan.

Toiseen erään lähdettiin samoilla spekseillä, eikä ehditty kissaa sanoa, kun oltiin jo johdossa! Ajassa 15:04 (Iisalmen askissa maali neljään sekuntiin on jo saavutus sinänsä!) Hermanni juoni Villelle tontin ja Pelkonen rankaisi! 0-1 yllätysjohto oli valmis. Pitkään ei ehditty juhlia, sillä Agentit tulivat tasoihin jo 50 sekuntia myöhemmin, kun pallo hieman karkaili meiltä omissa ja Tomi Vesterinen pääsi tyrkkäämään pelin tasoihin.

Peli jatkui isäntien komennossa, mutta saatiin puolustettua tiukasti sekä kurinalaisesti. Siinä sivussa saatiin pari paikkaa luotua ja ajassa 20:43 meille tuomittiin rankkari! Jupi ja kumppanit murjoivat palloa miedon väkivallan sekä brutaalin voiman turvin kohti maalia. Agenttipakki joutui turvautumaan pelaamiseen maalivahdin alueella ja tästä pilkku. Elmeri ampumaan, veskari kahville ja pallo tyhjiin! Johdettiin 1-2! Näissä numeroissa erätauolle.

Päätösvartti oli tiukkaakin tiukempaa puolustustaistelua ja näytti jo, että sensaatiomaisesti hoidetaan homma varsinaisella peliajalla... ei sentään, FBI otti veskarin pois ja myllytti pitkään kuudella, kunnes Esko Seppälä antoi namupassin maalin eteen nousseelle Jarkko Immoselle, joka tälläsi pallon rysään. Kelloon jäi 7 sekuntia. Kello pelattiin loppuun ja edessä oli 10 minuutin jatkoaika.

Jatkoaika lähti liikkeelle meidän osalta yllättävän vahvasti ja saatiin enemmän paikkoja aikaan kuin kaveri! Lopulta n. kuuden minuutin tahkoamisen jälkeen Pave jakoi hienon poikkaripassin Jupille joka pommitti pallon reppuun! Peli meillä 2-3, vitosdivarijoukkue kaatoi 2. divisioonaporukan! Meille siis ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan!

Rökäletappio - SB Raatti 4-2

Nyt on sanottava, että allekirjoittaneen pää oli tämän pelin ajan aivan sumussa tuon edellisen väännön jäljiltä, eikä minulla ole selkeitä muistikuvia edustuksen otteista. Yleensäkään en tiennyt, että missä olin tai kuka olin, mutta jonkin verran kuitenkin kerkesin peliä seurata.

Edustus sai maalihanat auki jo avausminuuteilla, kun Tero ajoi röyhkeästi maalille ja Tasen syöttö tavoitti hänet. Tero painoi pallon reppuun ja peli 1-0. Avauserään saatiin vielä toinen osuma, kun vahvalla liikkeellä peleissä viilettänyt Aleksi lisäsi lilavalkoisen johdon vajaan 13 minuutin kohdalla.

Toisessa erässä Raatti pääsi peliin mukaan Petteri Skön kavensi pelin, kun erää oli pelattu 40 sekuntia. Erän loppupuolella Raatti tuli vielä tasoihin, kun Kimmo Korkalaisen pienestä kulmasta lauottu kuti ylitti maaliviivan juuri ja juuri. Peli tasan ja vikalle vartille tasoissa.

Päätöserässä meiltä löytyi ylimääräinen vaihde laatikosta ja Akin sekä Aleksin maalit repäisivät eron kahteen maaliin. Maalissa Kiiski otti loput Raattikudit kiinni ja voitto jälleen lilavalkoiselle nipulle! Voitto tarkoitti sitä, että turnausvoitosta mittelisivät Rökäletappion joukkueet, ensimmäistä kertaa seuran historiassa!

RT Dynamo - Rökäletappio 2-6

Päivän kolmannessa ottelussa oli panoksena jatkopaikka ja sitä kautta myöskin seurahistoriaa. Meidän seiran joukkue ei nimittäin ole koskaan aiemmin selvinnyt cupissa kolmannelle rundille.

Dynamolla painoa jaloissa ensimmäinen peli, kun taas edustus oli tuoreen oloisella koivella liikkeellä ja ensin mainittu oli aikamoisessa purjeessa ison osan pelistä.

Edustus pääsi rokottamaan johtomaalin jo vajaan kahden minuutin kuluttua, kun Lasse teki vahvan esityön ja Miksu siirsi edarin johtoon. Dynamo tuli tasoihin n. kuusi minuuttia myöhemmin, kun Pelkosen kantti upposi reppuun. Erätauolle mentiin kuitenkin edarin johdossa, sillä Allu ja Tase tekivät erän loppuun uunin mieheen.

Toisessa erässä Dynamo yritti haastaa edaria, mutta oltiin askel jäljessä. Pari hyvää paikkaa järjestyi molemmille, mutta erässä ei tehty maaleja.

Päätösvartilla Kimmo Pölkki pääsi pommittamaan kauden avausmaalinsa erän alussa ja tässä kohtaa oli pieni toivonkipinä tasoituksesta. Maalissa Markus otti kuitenkin hyviä koppeja tehden meidän aikeet tyhjiksi. Pasi, Aki ja Nico kuitenkin lopettivat kirin naulaamalla maalit mieheen erän loppupuolella vieden edarin jatkoon kahden voiton turvin! Dynamo puolestaan jatkoi iltapuhdettaan vielä päivän päätöspeliin.

RT Dynamo - FBI 1-7

Päivän viimeinen ottelu oli kahden uupuneen joukkueen vääntö viimeisestä jatkopaikasta. FBI murjoi Raatin lähes keskeytyskuntoon voittamalla 11-1 ja he saivat voiton turvin revanssimahdollisuuden meistä.

Peli alkoi meidän osalta yllättävän hyvin ja pysyttiin kaverin vauhdissa. Näytti jo, että avausvartti olisi maaliton, mutta viimeisellä minuutilla FBI iski. Päivän aikana tehot 6+4 jauhanut Esko Seppälä kiepautti ensin Agentit johtoon ajassa 14:06 ja vielä aivan erän loppuun Pauli Aaltokoski juoni tontin Samuli Ruotaselle, joka naulasi taululle 0-2. Näissä lukemissa erätauolle.

Toisessa erässä meillä ei ollut tuuria. Pallo pomppi harmittavasti kaksi kertaa meidän reppuun erän alkupuolella ennen kuin Jupi naulasi kavennuksen 20 minuutin kohdalla. Yritettiin vielä haastaa kaveria, mutta erän lopulla FBI sai eron taas neljään maaliin, kun Lauri Häkkinen teki Agenttien viidennen börsän.

Viimeinen erä oli lähinnä kosmetiikkaa ja FBI kaunisteli voittolukemiaan kahdella osumalla. Ansaitusti jatkopaikka Iisalmeen ja meidän cup-matka päättyi.

Kokonaisuutena toinen kierros tarjosi seuralle hyvää treeniä kautta varten ja edustus pääsee vielä jatkamaan matkaansa cupissa. 3. kierroksella pelataan yksittäisiä otteluita, eli luvassa on mielenkiintoinen ottelu.

Dynamon osalta cup-retki oli äärimmäisen antoisa ja näistä kuudesta ottelusta saatiin paljon eväitä sarjaa varten. Pelattiin kuusi ottelua, joissa kaikissa vastus oli meitä korkeammalta sarjatasolta ja silti voitettiin peleistä kolme. Näin kapteenina en voisi olla ylpeämpi siitä, miten kovalla asenteella jätkät pelasivat, heittäytyivät ja esittivät ennakkoluulotonta taisteluhenkeä. Ei ollut väliä, että oliko vastassa Eero Vepsäläinen, Aleksi Viinikainen, Henry Takinen vaiko Esko Seppälä, kovaa mentiin haastamaan joka vaihdossa.

Edustuksen seuraavasta cup-koitoksesta uutisoidaan vähän myöhemmin, kunhan selviää että ketä vastaan joukkue pelaa ja missä! :)

#27

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
13.10.2022ENNAKKO: Dynamo 15.10.
21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19.00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?