RAPORTTI: Dynamo joulutauolle positiivisissa merkeissä

09.12.2019

Dynamon kotiturnaus päätti 5. divarin vuoden 2019 osalta. Turnaukseen jouduttiin lähtemään ensi kertaa tällä kaudella hieman vajaamiehisellä rosterilla, sillä useampi äijä oli loukkien yms muiden pakottavien syiden vuoksi poissa.

Tärkeisiin peleihin saatiin tästä huolimatta hyvä ja motivoitunut nippu, jolla lähdettiin hakemaan voittoja meitä sarjataulukossa edelle olevista joukkueista.

Koska kyseessä oli kotiturnaus, päätettiin ottaa tilanteesta kaikki hyöty irti. Tultiin siis hallille vähän aiemmin ja vedettiin lyhyet, mutta tehokkaat aamutreenit alle, jotta oltaisiin valmiina heti pelin alussa. Kuten on aiemmin sanottu, ovat päivän ensimmäisen pelin alut olleet meille hankalia...

RT Dynamo - XXL- Kriisi

Daniele Carrassi 0+0, Paolo Carrassi 0+0, Teemu Määttä 0+0, Matti Arnberg 0+0... no, kahden viimeisen kohdalla kiikarit johtuivat siitä, että herrat eivät olleet paikalla. Mutta, Carrassit kiikareilla ei ole 5. divarissa ihan jokapäiväinen juttu! Onnistuipa silti.

Aamutreeneistä huolimatta, emme saaneet peliin aivan optimaalista alkua, vaan olimme perinteisesti vähän purjeessa. Avausvartin juoni olikin se, että Kriisi kävi päälle, me koitettiin puolustaa ja iskeä takaisin. Tällä kertaa oltiin onnekkaita, eikä vihu päässyt maalintekoon. Me taas kihautettiin kaksi kertaa! Avausmaali syntyi ajassa 04.50, kun saatiin hyvä pyöritys vastustajan päätyyn. Maltettiin liikuttaa palloa äijältä toiselle ja lopulta Juha Piirainen pudotti pelivälineen viivaan Alarik Toivaselle. "Ylis" pommitti kylmän viileästi pallon etureppuun ja johdettiin 1-0!

Maalin jälkeen kentän tapahtumat jatkuivat samaa rataa, kuin pelin alussa ja oltiin edelleen vähän pulassa omalla alueella. Ajassa 12.09 päästiin kuitenkin iskemään uudelleen. Kriisipakin syöttö tarttui Jussi Pellikan lapaan ja Jussi kävi rankaisemassa. Miltei hävytön rystyzippi samasta etunurkan reiästä, kun "Yliksen" kuti upposi ja peli meille 2-0!  Näissä numeroissa mentiin myös erätauolle.

Toiseen erään tultiin paljon paremmalla sykkeellä oman pään pelin osalta ja hyökkäyspelikin toimi edelleen. Ajassa 18.16 Hermanni Heikkinen vei meidät jo 3-0 johtoon "Yliksen" syötöstä ja 6 minuuttia myöhemmin Ville Pelkonen iski tauluun 4-0. Tämän maalin alusti Paavo Repo. Erän loppuun päästin kokeilemaan ylivoimaa, mutta se ei lähtenyt kunnolla käyntiin ja taisi käydä niin, että Kriisi oli lähempänä maalia kuin me. Selvittiin kuitenkin ja päätöserään päästiin 4-0 johdossa.

Viimeisellä erätauolla painotettiin sitä, ettei lähdetä hölmöilemään ja päästetä kaveria peliin mukaan. Kriisi on useamman kerran menneisyydessä pilannut meidän voitonjuhlat hyvällä kirillä, mutta tänään ei annettu sellaisen hirveyden tapahtua. Erän alku tosi oli vähän tukkoinen ja kuopiolaisilla oli pari pahaa paikkaa. Viimeisenä lukkona kuitenkin hääri meidän vasen tolppa, joka otti tärkeän seivin aivan erän alussa ja meidän maali säilyi vielä koskemattomana.

Kun alkushokista toivuttiin, alkoi kone käydä ja maaleja tulla. Ajassa 34.04 uransa uutta kevättä pelaava Jussi Pellikka ampui pelin toisen maalinsa Hermanni Heikkisen esityöstä ja reilu minuutti myöhemmin "Hemu" puolestaa maalasi Otto Tarkiaisen passista lukemiksi jo 6-0. Kimmo Pölkki juoni vielä Janne Piiroisen syötöstä näyttävällä survontamaalilla taululle 7-0 kellon näyttäessä 38.35. Harmi kyllä ei saatu pidettyä nollaa, kun Kriisi viimein onnistui erän lopulla. Saatiin jäähy ja vaikutti, että selvitään, mutta niin vaan yksi veto löysi tiensä yläreppuun!

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja meille maukas ja tärkeä voitto! Ottelu oli kokonaisuutena ehkä kauden ehjin tähän mennessä ja kokonaisvaltaisesti pelattiin kypsästi sekä fiksusti. Puolustajanelikko Alarik Toivanen - Lauri Laulainen - Niko Tuovinen - Paavo Repo pelasi upean ottelun ottamalla Kriisin hyökkääjiltä pelihuumorin pois jatkuvalla hiillostuksella.

IK Svans - RT Dynamo

Päivän toista peliä saatiin odotella iltaan asti ja vastaan asettui lohkoa isännän ottein johtava IK Svans. Taitavista pelimiehistä koostuva nippu on taputellut muita jengejä keskeytyskuntoon pitkin kautta ja päivän avauspelissään jengi niisti Apassit tylysti lukemin 14-3.

Oli selvää, että tähän peliin lähdettäisiin puolustamaan tiukasti ja panostettaisiin teräviin vastaiskuihin. Tämmöisestähän meillä on runsaasti kokemusta erityisesti Suomen cupin otteluista. Huomioitiin myös, että Svansin maalivahti on saanut olla aika rauhassa koko kauden ja Apasseja vastaan mies joutui torjumaan vain 4 laukausta. Päätettiin yrittää päästä haastamaan kassaria toden teolla.

Peli alkoi, kuten osattiin odottaa, eli Svans piti palloa. Pysyttiin kohtuu hyvin ensi minuutin rynnistys kyydissä, mutta sitten tuli harmittava herpaantuminen ja oltiin 1-0 tappiolla. Tästä ei masennuttu, vaan jatkettiin kovaa taistoa ja saatiin sumputettua keskusta kohtuu hyvin Joni Suvelan ottaessa hyviä torjuntoja Svansin kudeista. Erätauolle päästiin näissä 1-0 lukemissa.

Toinen erä oli samankaltainen, mutta me päästiin jo ajoittain peliin mukaan. Muutamia hyviä paikkojakin oli, mutta laukaukset menivät harmittavasti ratkaisuhetkillä juuri pari naksua ohi tai yli. Svansin maalilla Heikki Ylönen otti myös pari koppia, mutta edelleenkään äijää ei päästy kunnolla kokeilemaan... kunnes. Ajassa 26.53 meille tuomittiin rankkari ja pilkulle asteli Elmeri Koskinen. No, Elmeri vei Ylösen prikulleen samalla tempulla vipuun, kuin sen FBI-kassarin cupissa ja tilanne 1-1! Tässä kohtaa alkoi näyttää sille, että FBI-pelin kaltainen tuhkimo ei ole yhtää liikaa toivottu. Svansin leirissä alkoi aavistuksen suut käymään ja tilanne näytti meidän kannalta hyvälle.

Päätöserään lähdettiin alivoimalla. Meidän suoritusta oli varjostanut se, että jouduttiin rikkomaan tosi paljon ja jäähyboksissa vierailtiin turhan usein. Esimerkiksi kaksi jäähyä napattiin väärästä vaihdosta ja toinen näistä oli tapettavana viimeisen vartin alkaessa. Tähän mennessä oltiin selvitty alivoimista, mutta onhan se fakta että jos tuollaisia äijiä päästää ylivoimalle usein, niin tekee ne jossain kohtaa maalin. Niin kävi nytkin, ajassa 30.30 pallo löytyi meidän repusta ja oltiin 1-2 tappiolla.

Lähdettiin takaa-ajoon, joka koki taas pienen kuprun jäähyn myötä. Hyvän yv-draivin löytänyt Svans rokotti jälleen ja taululla komeilivat lukemat 3-1. Tuosta ehdittiin juuri ja juuri toipua, kun tuli taas kylmää vettä niskaan. Svansin Henri Pekonen murtautui meidän alueelle ja tuli kuin omaan kotiinsa sekä pujotti pallon byyriin, 4-1. Näytti hetken jo pahalta, mutta sittenpä lähdettiin nousuun!

Otettiin aikalisä ajassa 42.00 ja 3 sekuntia myöhemmin tehtiin maali. Niko Tuovinen ja Paavo Repo juonivat vaparin puolen kentän takaa ja "Pave" täräytti omalta kenttäpuoliskolta tilanteeksi 4-2! Seuraavassa vaihdossa tuli kuitenkin taas osumaa ja kaveri meni jälleen kolmen maalin johtoon. Elmeri sai vielä iskettyä yhden börsän "Yliksen" syötöstä vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta siihen jäi meidän kiri.

Ei voinut mitään, kaveri oli tässä pelissä parempi mutta hyvin roikuttiin mukana. Jaksettiin puolustaa ja kyykkiä blokaten kuteja ja katkoen syöttöjä. Joni otti myös hyviä koppeja ja peli saatiin pidettyä näteissä lukemissa. Toki jouduttiin rikkomaan tosi paljon, sillä nopeat ja taitavat pelurit meinasivat päästä meiltä karkuun jatkuvasti. Otettiin 5 kakkosta, joista kahdesta maksettiin kalliista kaverin maalin muodossa. Saatiin vain 13 kutia kohti maalia, eli ei aivan onnistuttu siinä mitä haettiin mutta pelistä jäi silti hyvä maku.

Kokonaisuutena turnaus oli onnistunut ja toisen pelin tappiosta huolimatta itseluottamusta saatiin runsaasti lisää. Kautta on nyt pelattu 8 peliä ja ollaan pinnan per peli tahdissa. Matkaa kärkipäähän ei ole paljoa ja erot ovat kakkospaikkaan asti täysin kurottavissa umpeen. Meillä on vielä keskinäiset pelit kaikkia edelläolevia (sekä itse asiassa myös takana olevia) jengejä vastaan, eli kaikki on tosiaan vielä auki.

Voitosta huolimatta menetettiin kaksi sijoitusta, mutta erot tosiaan ovat todella pieniä ja lohkon ja sijoitukset voivat muuttua paljonkin yhden turnauksen aikana. Esimerkiksi Kajaanin keikalta saatiin yksi pinna ja pysyttiin taulukossa samalla paikalla. Nyt saatiin kaksi pinnaa ja pudottiin kaksi pykälää. Edessä on todellä jännittävä ja mielenkiintoinen kevätkausi, 10 peliä jäljellä ja 20 pinnaa vielä jaossa!

Me jäädään nyt joulu/treenitauolle ja tammikuussa palataan askiin pelien muodossa! Seuraava turnaus pelataan Iisalmessa tammikuussa.

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
13.10.2022ENNAKKO: Dynamo 15.10.
21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19.00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?