OTTELURAPORTTI: Huikea spektaakkeli Kaavilla!

07.11.2020

Edustusjoukkue vieraili Kaavilla perjantai-illan kähmässä ja Keijolla on vahva tunne, että kovinkaan moni ei ottanut tätä peliä tulosvedossa kiinni! Klo 18:30 alkoi villi tapahtumasarja, joka sisälsi suuria tunteita, palokellojen sointia, "muutaman" maalin sekä meidän ensimmäisen vierasvoiton 2. divarissa.

Ottelun alkulämmöt vedettiin rakennuksen palolaitteiden huutaessa. Syy oli se, että Aleksi tai Tero tälläsi pallon paloilmaisimeen sellaisella voimalla, että paikalla tilannetta kävi tarkastelemassa palokunnan edustajista lähtien porukkaa.

Itse ottelu alkoi tasaisena ja meillä oli heti ensi hetkillä pari hyvää tonttia. Lähimmäksi avausmaalia pääsi Lauri Kuosmanen, jonka laukaus osui kaavilaismaalin yläputkeen. Avausosuman teki kuitenkin isäntäjoukkue. Irtopallo jäi pyörimään meidän päässä parhaaseen sektoriin, eikä me pärjätty miekkailussa Juhani Tuomaiselle joka pääsi tälläämään tilnteeksi 1-0. Sama mies oli asialla pari minuuttia myöhemmin, kun nukahdettiin keskialueella ja tilanne oli 2-0. Meillä oli koko ajan paikkoja, mutta vielä ei vain mennyt sisään, ei sitten millään. Kaavilaiset puolestaan onnistuivat tekemään kolmannen maalinsa ja tässä kohtaa tehtiin peliliike vaihtamalla maalivahtia.

Tällä tempulla saatiin heräteltyä hieman jäässä ollutta oman pään pelaamista, joka paranikin erän loppua kohden. Toki Kaiku sai tehtyä vielä kaksi rysää loppuun, mutta nuo olivat enemmän tekomaaleja eikä niinkään meidän suosiollisella avustuksella syntyneitä osumia. Erätauolle mentiin lukemissa 5-0.

Erätauolla puitiin, ettei meillä ole mitään hätää. Peliä on jäljellä vielä 40 minuuttia ja mehän oltiin hyvin pelissä mukana. Toiseen erään lähdettiin tarmokkaalla asenteella kaventamaan isäntien johtoa. Erän alku toi kuitenkin pienen takaiskun, kun Antti Kuronen vei kotijoukkueen 6-0 johtoon. Liekö tässä kohtaa takista auennut useampi nappi... No, meillä ei päät painuneet vaan pistettiin uutta vaihdetta silmään.

Pallopelithän tunnetusti ovat sellaisia, että jos peliväline pomppii toiselle aikansa, alkaa se myös pomppia toiselle osapuolelle jossain kohtaa. Täytyy vain uskoa omaan tekemiseensä ja jaksaa painaa duunia. Maalit kyllä tulee, kun jaksaa jauhaa. Ja niin kävi nytkin.

Kaiku sai jäähyn ajassa 23.04 ja me päästiin maistamaan harvinaista herkkua, eli ylivoimaa! Kun kerran yv:lle päästiin, niin päätettiin makustella lähes koko 2 minuuttia, mutta lopulta ketsuppipuollo aukesi! Huikean pelin pelannut Ilari Hakala aloitti kirin. "Ilen" maalin alusti ensimmäisellä RT-pisteellään Sami Mikkonen, 6-1. Tästä hetkestä vain alle 4 minuuttia ja kuinkas ollakaan, tilanne oli yhtäkkiä 6-4! Meiltä pörssejä keräsivät maalien muodossa Tero Virtanen, Sami Mikkonen (1. RT-maali, pallo talteen!) ja Joonas Poutanen. Syöttöjä puolestaan Joonas, Pauli Aaltokoski ja Henry Taskinen

Erän lopulla Kaiku sai vielä repäistyä eron kolmeen maaliin ajassa 35.50, mutta kuitti tuli reilu minuutti myöhemmin. Ilari Hakala tarjosi kerrassaan hävyttömän syötön Pauli Aaltokoskelle ja "Pale" kyllä noista tekee maalin, päätöserään mentiin lukemissa 7-5. Homma oli taas täysin omissa näpeissä.

Erätauolla painotettiin malttia, malttia ja malttia. Paikkoja tulisi varmasti, momentum oli meidän puolella ja aikaa oli. Omissa täytyi vain olla huolellinen ja Kaikun vaaralliset harppuunahyökkäykset piti saada pidettyä hallinnassa. Tiedettiin myös, että meillä oli jalkaa varastossa enemmän, eli ei muuta kuin kunnon mylly päälle!

Viimeisen erän ensimmäisen maalin teki meidän hallinnasta huolimatta jälleen Kaiku. Juhani Tuomaisen ties kuinka mones maali oli kuitenkin vain pieni lohtu, sillä tasan minuutti tästä, Aleksi Pentikäinen kavensi Taskisen syötöstä tilanteeksi 8-6. Vajaa puoli minuuttia myöhemmin pari kertaa jo lähellä maalintekoa ollut Onniveikko Lyly osui "Palen" esityöstä ja oltiin maalin päässä!

Kaavilaisten Santeri Grönfors nostatteli vielä kotiyleisön toiveita runnomalla maalin edestä tilanteeksi 9-7, mutta vain alle minuutti tästä ja me iskettiin jälleen. Onniveikko Lyly oli maalintekijä ja syöttäjänä Sami Mikkonen. Ajassa 54.40 päästiin sitten viimein tasoihin, kun "Pale" pommitti "Ovechkin/Selänne"-tontilta lukemiksi 9-9 hurjassa lennossa liitävän Lylyn passista!

Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi ja Kaiku tuli vielä kerran. Vaarallinen Juha Airaksinen/Juhani Tuomainen-kaksikko huudatti kotiyleisöä vielä kerran viemällä kaavilaiset 10-9 johtoon. Tästä ei lamaannuttu, ei alettu panikoimaan, eiotettu aikalisää eikä maalivahtia pois vaan jatkettiin painostamista. Momentum oli meillä ja silloinhan pitää takoa kun rauta on kuumaa. Jaksettiin jauhaa maltillisesti ja palkinto tuli lopulta ajassa 59.04 kun Sami Mikkosen vihainen ja tarkka alapeltipommi yllätti Kaikuvahti Marko Möykkysen. 10-10! Huhhuh, summeri päätti varsinaisen peliajan tasalukemiin.

Yhden pisteen varmistumisesta oltiin iloisia, mutta eihän tämä riittänyt, ei alkuunkaan. Nyt kun oltiin päästy kunnolla vauhtiin, niin miksipä ei harjattaisi voittoa samalla kotiin. Tuumasta toimeen. Jatkoaika vanheni vain reilun minuutin, kun Kaikun ensimmäinen tappio tällä kaudella ja itse asiassa ensimmäinen tappio meille koskaan virallisessa pelissä oli tosiasia! Ilari Hakala pysäytti kellot aikaan 61.15 ja sepä oli siinä, kauden ensimmäinen vierasvoitto oli tosiasia!

Kerrassaan huikea peli koko porukalta. Vaikka tilanne oli alussa 6-0 meidän päät ei painuneet, ei lyöty hommaa läskiksi ja luovutettu. Järki sanoi, että ei tässä ole mitään hätää. Pelitapahtumat eivät kulkeneet käsi kädessä tulostaulun kanssa ja me oltiin hyvin pelissä mukana. Paikkoja oli ja onhan se selvä, että jossain kohtaa alkaa napsua. Kulunut fraasi, mutta niin pitkään pitää pelata, kun kellossa on aikaa! Todella voimakas esitys, joka tuo varmasti lisää boostia loppusyksyn haastaviin peleihin.

Pörssejä tuli taas usealle ukolle, mutta myös tilastoissa näkymätön duuni mahdollisti voiton. Kolmoskenttä (Nico Lapveteläinen-Toni Kesti-Aki Paananen) haastoi vastustajaa koko pelin ajan ja kulutti heidän voimavarojaan tehokkaasti. Ketjun alla puolustanut Jaakko Honkalampi/Vesa Pykälistö-duo oli myös loistava pitäessään vastustajia otteessaan ja estäen useita maalipaikkoja.

Nyt ehditään taas ottaa vähän treeniä alle ja viikon päästä ollaan valmiita ottamaan Varkauden Tarmo kylään ensi viikon lauantaina! Tuosta ottelusta tulee ennakkoa loppuviikosta!

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
13.10.2022ENNAKKO: Dynamo 15.10.
21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19.00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?