OTTELURAPORTTI: Laitojen kaatuilua ja ensimmäinen kotitappio

15.11.2020

Lauantaina pelattiin tiivistunnelmainen trilleri, kun viime vuosien kiistakumppani VarTa kävi kylässä nostelemassa meidän kanssa Ahmon laitoja. Ottelusta odotettiin jännittävää ja sellainen toden totta saatiin.

Ottelu alkoi meidän hallinnalla ja meillä oli pari hyvää tonttia jo avausminuuteilla. Ei vaan saatu sisään vastustajan maalivahdin ottaessa useamman hyvän kopin. Hallinta oli sitä luokkaa, että VarTa sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta n. kuuden minuutin kohdalla.

Ensimmäinen maali oli myös vierailijoiden käsialaa. Osuma antoi hyvän kuvan siitä, mitä loppupeli tulisi tuomaan mukanaan. Pallo pomppi pahemman kerran meitä vastaan ja kaveri pääsi rokottamaan meidän virheistä. Maalin takaa-ajossa jatkettiin hyvällä draivilla, mutta yksi jäähy sekoitti hetkeksi pakkaa ja vastustaja pääsi peliin paremmin sisään. Maaleja ei kuitenkaan nähty ennen viimeistä minuuttia. Meille sattui rike omissa ja tuomaripari tuomitsi tilanteesta "pilkun". Normisti nämä jää itselle näppiin, mutta nyt oli kuudes aisti Grilli Pikkirillin tiskillä vetämässä kebabia ja tilanteeksi 0-2.

Avauserässä oli vähän samaa, kuin viimeviikkoisessa Kaikupelissä. oltiin hyvin mukana, mutta maalit jäivät puuttumaan. Mitään hätää ei todellakaan ollut ja kentän tapahtumat olivat kohtuu tasan. Laukaukset maalia kohti erässä menivät 10-10.

Toiseen erään tultiin samanlaisella voimalla kuin avauserään ja kun tekee riittävästi duunia, alkaa tulostakin tulla. Kakkoskenttä pääsi iskemään meidän ensimmäisen maalin vajaan neljän minuutin pelin jälkeen kun Pauli Aaltokoski pelasi pallon Ilari Hakalalle maalin eteen ja "Ile" teki illan ensimääisen uuninsa! Vauhtiin kun päästiin, niin mitäpä sitä hiljentelemään. Seuraavassa vaihdossa heilahti taas, kun huikean pelin pelannut Vesa Pykälistö tasoitti Toni Kestin esityöstä, 2-2.

Tässä kohtaa näytti, että nyt mennään ohi ja johtomaali oli jo konkretisoitua kun Henry Taskinen pyöräytti "pasieskelismäisellä" vanhanaikaisella pallon maaliin... tai no, menikö vaiko eikö. Tuomari levitti kätensä ja edes meidän videotallenne ei näyttänyt että menikö pallo maaliin asti. Ei kuitenkaan hyväksytty ja tilanne pysti tasoissa.

Erän puolen välin jälkeen VarTa pääsi iskemään vastaiskun turvin itsensä johtoon hieman harmittavan meidän oman virheen seurauksena. Reilut pari minuuttia myöhemmin saatiin kuitenkin lopulta se kolmas maali, kun ensinnäkin yllärinä saatiin ylivoima! Ykkös-yv jauhoi pallon pussiin, maalin teki Taskinen ja syötön antoi siilinjärveläinen kulttihahmo Lauri Kuosmanen.

Viitisen minuuttia myöhemmin saatiin jälleen ylivoima, kun VarTan pelaaja sortui suun soittoon muiden kentän pelaajien nostellessa kaatunutta kaukaloa. Ylivoima näytti hyvälle, mutta tulosta ei vaan tullut. Sitten kävi jälleen niin, että lady fortuna hymyili varkautelaisille. VarTa purki meidän painostuksen päätteeksi pallon meidän päätyyn, jossa meillä oli yksi äijä omista paikalla. 1vs1-tilanne päättyi harmittavasti meidän äijän liukastumiseen ja siitäpä sitten syntyi alivoimamaali, tilanne 3-4.

Erän loppuun saatiin kuitenkin vielä pukkarimaali, kun pakkipari Aleksi Pentikäinen/Tero Virtanen juoni tasoituksen. Aleksi teki ja Tero syötti, 4-4. Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle. Tauolla painotettiin sitä, että nyt kun maltti riittää, jaksetaan tehdä kovaa töitä ja kasetissa pysyy nauha sisällä, niin me voitetaan. (Erätauolla järjetettiin myös äänestys aiheesta Pohjois-Savon huonoin säbäkaukalo ja "yllättäen" voitto napsahti Ahmolle...)

Saatiin erän alkuu lupaavasti palloa taas kaverin päätyyn, mutta sitten sattui yksi pelin mustista hetkistä ja lady fortuna ei pelkästään hymyillyt vaan siemaili jo Gambinaa varkautelaisten hienosti maalatun bussin takapenkillä. Syötettiin pallo suoraan vihulle lapaan, josta syntyi ylivoimahyökkäys, joku puolestaan tuotti maalin. Taas oltiin maali takana.

Alkoi kova takaa-ajo, joka tuotti lopulta tasoitusmaalin vajaat 5 minuuttia ennen summeria. Ilari Hakala teki illan toisen maalinsa ja alkoi vimmattu taisto viimeisten minuuttien ajaksi. Viimeisellä minuutilla VarTalla oli pari vaparia pahoista paikoista, mutta selvitettiin ne uhrautuvalla puolustamisella. Peli oli jäljellä vajaa 15 sekuntia pelin pyöriessä meidän päädyssä. Saatiin pallo kuitenkin talteen ja näytti sille, että saadaan pidettyä peliväline meillä loppuun asti. Niinhän näissä tällaisissa peleissä aina käy, eikös niin? No, ei tällä kertaa. Varkautelaiset tulivat hakemaan palloa päätylaudasta kahden pelaajan voimin ja meidän taivas tummeni ajassa 59.56. Menetettiin peliväline kulmassa ja toivottavasti osuman tehnyt äijä oli tehnyt Loton, Eurojaskan, Pitkävedon ja kaikki muut mahdolliset vetosysteemit. Oli nimittäin osumassa semmoinen munkki matkassa, ettei vastaavaa löydy edes Valamon luostarista!

Tilanne 5-6, eikä neljään sekuntiin saa kyllä Ahmolla maalia, vaikka olisi millainen "eskoseppälä" voittamaan aloituksia eteenpäin ja latomaan kantilla kuteja. Ei voi mitään, takkiin tuli karulla tavalla ja jäi luu näppiin. No, tätä urheilu on. Viime perjantaina nähtiin, mitä voi tapahtua parhaimmillaan ja tämä nyt sitten oli altaan toisesta päästä.

Harmittava, todella harmittava tappio pahaan paikkaan. Pisteitä olisi tarvittu, mutta tänään niitä ei tullut. Pettymyksen läpi kuitenkin näkyy valoa ja tälläkin pilvellä on hopeinen reunuksensa. Täytyy muistaa, että VarTa oli ennakkosuosikki peliin lähdettäessä ja se, että saatiin pidettyä porukka pihdeissä noin hyvin kertoo, että ollaan tehty oikeita asioita. Kaveri puolusti hyvin ja maalissa heilunut ikämiesgubbe Henri Turunen otti isoja koppeja, joita ilman peli olisi ollut selvä jo pitkään ennen summeria.

Paikallislehdistö kritisoi myös kovaa meidän pelaamista viime sekunneilla, mutta näitä nyt vaan tulee joskus. Täytyy uskaltaa pelata ja ottaa riskejä, muuten ei tule koskaan saavuttamaan mitään. Tämmöiset tilanteet ovat vain yksittäisiä hetkiä yksittäisissä peleissä, eikä näillä vielä isossa kuvassa hävitä mitään. Näistä tilanteista opitaan ja tällaiset tappiot eivät todellakaan katkaise kamelin selkää... päinvastoin ne lisäävät nälkää ja voitontahtoa tulevia pelejä silmällä pitäen. Nuo tilanteet menivät jo kuten tuo pelikin. Samoin me, nimittäin ETEENPÄIN! Kohti seuraavaa haastetta!

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
13.10.2022ENNAKKO: Dynamo 15.10.
21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19.00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?