RAPORTTI: RT Dynamon Suomen Cup

29.08.2023

RT Dynamon kausi käynnistyi Suomen Cupilla lauantaina Liperissä. Lähtötilanne turnaukseen oli vähintäänkin vaikea kun useampi avainpelaaja ja molemmat maalivahdit olivat poissa. Vielä edellisiltana tippui ykkössentteri pois. Onneksi saatiin RT 33 1/3:sta mukaan Timot Soininen ja Leppänen, joka jeesasi rosteritilannetta. Seuraavalla nipulla lähdettiin haastamaan Pohjois-Karjalan joukkueita: Hyökkäys: M.Soininen, T.Soininen, Tarkiainen, Pelkonen, Piirainen, Koskinen, Eskelinen, Kainulainen. Puolustus: Niiranen, Piiroinen, Toivanen, Voutilainen. Maalilla Leppänen.

TDy - RT Dynamo

Avausottelussa vastaan asettui kolme kentällistä 2.divaria pelaavia urheilullisia nuoria miehiä, joten odotukset voitolle oli nollissa. Tästä oli helppo päätellä että TDy juoksi ja piti palloa, RT Dynamo puolusti kurinalaisesti ja yritti pistohyökkäyksiä. Avauserän jälkeen tulos maltillinen 2-0 TDy:lle. Toka erässä tapahtui kuitenkin jotain kummallista, Dynamo painoi 4 maalia 7 minuuttiin tehokkaalla viimeistelyllä ja uhrautuvalla asenteella. Viimenen erä otettiin taas huolella vastaan, mutta kestettiin hyvin pelanneen maalivahdin johdolla. Lopputulos 4-5 RT Dynamolle ja vähintäänkin yllättyneitä ukkoja kopissa. Tehomiehenä Pelkonen kahdella maalilla. Ottelun Rökäleeksi valittiin puolustuksen ykkösmies Juho Niiranen.

Into - RT Dynamo

Toiseen otteluun tuli vastustajaksi kolmosdivarin Lieksan Into. Lähtökohta oli että voittaja jatkaa Cupissa eteenpäin. Sanotaan näin että tässäkin ottelussa kiiretä piti omissa. Avauserässä synkkä pariminuuttinen ja vähän huonoa onneakin ja taululla 3-0. Taas nukuttiin ottelun alussa. Seuraavat neljä maalia tekikin Dynamo, pakko sanoa että viimeistelyn tehokkuus oli tänään kunnossa. Viimesestä erästä muodotuikin aikamoinen trilleri, ja Into karkasi uudestaan johtoon. Reilu minuutti ennen loppua Dynamo sai rankkarin, josta Miro Soininen viimeisteli hattutempun, ja peli tasan. Mutta sitten tuli lunta tupaan, Into viimeisteli 6-5 voittomaalin vain 2 sekuntia ennen päätössummeria. Karu loppu, ja aikamoinen ketutus. Lähinnä siksi että tämä tarkoitti neljää lisätuntia Liperissä. Ottelun Rökäle oli maalilla mm. rankkarin ja useamman avopaikan torjunut Timo Leppänen.

SBS Jekku - RT Dynamo

Viimesesä ottelussa vastaan asettui kolmosdivarissa pelaava kotijoukkue SBS Jekku. Voittaja jatkaisi Cupissa Welhojen edustusta vastaan. Valitettavasti viimeisen pelin lähtökohta oli että yks mies tippui ensimmäisessä vaihdossa, puolella oli jalkavammoja ja loputkin väsyneitä. Vastustaja jaksoi juosta, ja se näkyi. Kuhan läpsyteltiin peli kunnialla läpi, että päästiin kotiin. Lopputulos ansaitusti 9-1 Jekulle. Otto Tarkiainen teki Dynamo historiaa viimeistelemällä Dynamon 1000. virallisen maalin! Ottelun Rökäleeksi valittiin koko päivän hyvällä asenteella taistellut Timo Soininen.

Päivän pelit menivät paljon paremmin kuin odotettin. Tästä on hyvä jatkaa nelosdivariin. Kiitos Leppäselle ja Soiniselle että lähtivät pelaamaan! Kiitoksekset myös vastustajille kovista, mutta rehdeistä peleistä. Tuomarit vetivät myös onnistunesti, eiku jäähypenkkiä päivän aikana paljoa kulutettu minkään joukkueen toimesta. Viimeisen pelin vastustajan penkille vinkki että onko hyötyä enää huudelle ja provosoida jatkuvasti kun ottelu on ratkennut jo aika päiviä sitten, sitä voi miettiä. Nelosen kausiennakko saattaa ilmestyä noin kuukauden kuluttua, savolaisittain suattaa, enpä vielä tiijä.