ENNAKKO: 5.divarissa tärkeät pelit!

30.01.2020 19:00

 5. divisioonan pelit jatkuvat lohkon 27 osalta Petosen slummialueella, kun joukkueet saapuvat panssaroiduilla ajoneuvoilla poliisisaattueen turvin Ylä-Pyörön koululle. Meidän ottelut pelataan onneksi ennen ko. kaupunginosan ulkonaliikkumiskiellon alkua, eli hyvällä tuurilla paikalta päästään häipymään ennen kuin meno äityy häijyksi.

 No, vitsit sikseen, onhan Petonen ihan mukava paikka. :D

 Edessä on tärkeä turnaus, josta RT Dynamo lähtee hakemaan jatkoa hyvälle nosteelle josta ollaan päästy nauttimaan alkuvuoden otteluissa. Ensimmäistä kertaa koko kaudella ollaan voittoputkessa ja kun kerran sellaiseen on päästy, ei mielellään tahtia hidastaisi. Rosterista uupuu pari runkoäijää, mutta näillä näkymin mestoille saadaan hyvän kokoinen ja nälkäinen rinki ukkoa.

 Vastaan asettuu kaksi joukkuetta, joilta pinnojen nyysiminen ei ole itsestäänselvyys, mutta "täysin hoideltavissa"-tyyppisiä porukoita nämä molemmat silti ovat. Seuraavaksi pientä analyysia lauantaisista kilpaveljistämme:

 KSB

Edellinen kohtaaminen: 12.10.2019, Pohjantien koulu, 2-2 tasapeli

Sijoitus lohkossa: 8/10

Pisteet: 7

Tehdyt/päästetyt maalit: 56/57

Paras pistemies: Samuli Kiviluoto, 8 ottelua, 12+4=16

 KSB kohdattiin kauden avausturnauksessa ja tulos oli tosiaan tasapeli. Me oltiin aika pahasti pulassa kajaanilaisten kanssa ja maalinteko tuotti haasteita. Omissakaan ei kylläkään soinut, mutta peli oli vaikea. Lopulta pisteiden tasaus oli varmasti kentän tapahtumien perusteella molempien osapuolien mielestä oikeutettu tulos.

 Kajaanilaisten kausi on ollut joukkueen tasoon nähden jopa yllättävän vaisu ja 7 sarjapistettä ei kerro joukkueen tasosta kaikkea. KSB on pelannut tasaisia vääntöjä ja sen kokemat tappiot eivät ole olleet murskajaisia, vaan muutaman maalin erolla päättyneitä vääntöjä. Jengin hatusta löytyy myös poikkeuksellinen sulka, sillä he ovat ainoa porukka joka on pystynyt ottamaan pisteen IK Svansilta 5-5 tasurin turvin.

 Tämän pelin voittamiseen vaaditaan ennen kaikkea pään kestävyyttä. KSB pelaa 5. divarijoukkueeksi yllättävän paljon salibandya muistuttavaa peliä ja heitä vastaan ei ole helppoa päästä maalipaikoille. Vastaavasti kajaanilaisten hyökkäyskalusto on vaarallinen ja tämän sai huomata mm. AC Liiga viime turnauksessa, jossa KSB upotti karmealla prosentilla palloa nuottaan. Haasteita on siis luvassa myös omassa päädyssä.

TuuRa

Edellinen kohtaaminen: 2.11.2019, Kaavin liikuntahalli, voitettiin 12-5

Sijoitus lohkossa: 5/10

Pisteet: 10

Tehdyt/päästetyt maalit: 65/67

Paras pistemies: Konsta Heikkinen, 10 ottelua, 9+13=22

 Toisessa ottelussa vastaan asettuu Tuusniemen Raju. Joukkue väijyy meistä kahden pinnan päässä ja on pelannut ehkä jopa yli odotusten. Ei sillä, etteikö joukkuetta tiedetty vaaralliseksi, mutta tämän päivän vastustajien pelitapaa peilaten, voisi kuvitella KSB:n ja TuuRan olevan taulukossa toisinpäin.

 Mutta, pitää muistaa että 5. divari on 5. divari ja pelit voivat mennä lähestulkoon miten päin vain. TuuRa on pelannut hyvin avointa hyökkäypeliä ja löytyyhän porukasta käsiä, sitä ei voi kiistää. Jotain kertoo se, että meidänkin reppu heilahti viidesti tuossa ensimmäisessä kohtaamisessa. 

 Taitavaa hyökkäystä vastaan vaaditaan tiukkaa ja kurinalaista puolustuspään peliä, jota me ollaan parhaimmillaan tällä kaudella pelattu. Hyökkäyspäässä meidän liikkuvalla pelillä päästään varmasti haastamaan tuusniemeläisten alakertaa, jossa ovat ehdottomasti joukkueen heikkoudet. Sinänsä jengin pakit ovat hyviä, mutta meidän hyökkääjien fyysisyys ja nopeus ovat varmasti avainasemassa tässä ottelussa.

 Lauantaina on tarjolla sellaisia pinnoja, joilla saataisiin perässä tulevia joukkueita pidettyä kauempana ja pysyttäisiin iskuetäisyydellä kakkospaikkaa silmällä pitäen. Fakta on, että alkukaudesta meiltä lipsui turhan monta pinnaa näpeistämme sellaisista otteluista, jotka olisi pitänyt hoitaa. Nyt ole enää moneen epäonnistumiseen varaa, muuten kärki karkaa liian kauas.

RT Dynamo pelaa lauantaina Ylä-Pyörön koululla klo 15:00 (vs. KSB) ja klo 18:00 (vs. TuuRa). Pelien tuloksia päivitetään someen sitä mukaa, kun karkeloita saadaan myllättyä läpi.

23.02.2020RAPORTTI: Dynamolle voitto ja tappio
20.02.2020 18:00ENNAKKO: 5. divarin loppusuora alkaa
19.02.2020 18:00ENNAKKO: Kolmosessa ratkaisun paikat
16.02.2020F-junnut voittoon Viitasaarella
05.02.2020 19:00ENNAKKO: 3. divarissa jännitys tiivistyy
01.02.2020RAPORTTI: Dynamolle jälleen 2 voittoa
01.02.2020Junnujen kuulumisia
30.01.2020 19:00ENNAKKO: 5.divarissa tärkeät pelit!
22.01.2020 19:00ENNAKKO: 3. divarin juoni tiivistyy
11.01.2020RAPORTTI: Dynamo nousi lohkonsa kolmanneksi

Siirry arkistoon »